nov 13 2012

NBA topic

nba11.png


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr204886289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakker. 2012.11.02. 23:35:30

NBA hírek, elemzések

bakker. 2012.11.02. 23:43:55

Szklenar16 2012.11.01. 19:25:54
NBA 2012-13

Keleten:
1. Miami Heat
2. Boston Celtics
3. Indiana Pacers
4. New York Knicks
5. Philadelphia 76ers
6. Chicago Bulls
7. Brooklyn Nets
8. Atlanta Hawks
9. Toronto Raptors
10. Milwaukee Bucks
11. Orlando Magic
12. Cleveland Cavaliers
13. Detroit Pistons
14. Washigton Wizards
15. Charlotte Bobcats
Nyugaton:
1. San Antonio Spurs
2. Los Angeles Clippers
3. Oklahoma City Thunder
4. Memphis Grizzlies
5. Minnesota Timberwolwes
6. Denver Nuggets
7. Los Angeles Lakers
8. Utah Jazz
9. Phoenix Suns
10. New Orleans Hornets
11. Portland Trail Blazers
12. Dallas Mavericks
13. Golden State Warriors
14. Houston Rockets
15. Sacramento Kings

Fontosabb csapatok Keleten:

Miami Heat: Ez a Heat minden idők legjobb Miami-ja. Az NBA legjobb játékosa ebben a csapatban játszik, e mellett a kétszeres aranygyűrűs, a 2006-os NBA nagydöntő MVP-je Dwayne Wade újra 100%-os, mivel a nyáron átesett egy térdműtéten. E mellett ugye ott van Chris Bosh, a tavalyi meglepetés ember Chalmers, a minden hájjal megkent Battier. A triplakirály Mike Miller. És ha ez még nem elég: érkezett egy jövőbeli Hall of Fame játékos Ray Allen, és egy kiváló Rashed Lewis. magas poszton idén sem a Heat lesz a legjobb, de el nem tudom képzelni, hogy ne alapszakasz rekorddal végezzenek.

Boston Celtics: A trió már csak duó. Allen távozásával csak Pierce és Garnett maradt a régi Bostobnól. Ez már Rondo csapata, ezért is távozott Allen. A Boston jól igazolt. Barbosa, Terry igen erős erősítésnek számít, de Lee, Milicic, és Sullinger is hasznos játékosa lesz az idei Bostonnak. Green felépült, ami nagyon jó hír nekik. Nagyon nem távozott senki, így csak erősödtek.

Chicago Bulls: Thibodeau-nak fel van adva a lecke. Rose sérült, és csak az alapszakasz végén játszhat, de ez sem biztos. A védekezés jó megszervezésével, azért nem lehet kérdéses,hogy a 8-ba tudnak kerülni. Noah és Boozer viheti a hátán a csapatot, amelyek valószínűleg Nate Robinson lesz az irányítója.

New York Knicks: nem láttam én még jól együtt játszani Anthony-t és Stoudemire-t. Idén vajon fogjuk? Jó kérdés.. ezen fog múlni a Knicks idénye.. Egyesek szerint Stoudemire nélkül jobb lenne a New York-nak, de én ezt nem így látom, mert Stoudemire az NBA egyik legjobb 4-ese. Szerintem idén jobbak lesznek és a 3-5. helyért fognak küzdeni.

Fontosabb csapatok nyugaton:

San Antonio Spurs: Tavaly csalódtam Popovicban. Nem gondoltam volna, h az Oklahoma leoktatja őket a nagy döntőben. Idén is jónak érzem őket, hiába az öregség. Ez a csapat mindig jó lesz, amig Duncan-Parker-Ginobili itt játszik. Szerintem alapszakasz elsők lesznek.

Oklahoma City Thunder: Szerintem gyengébbek lesznek, mint tavaly.. Sőt biztos vagyok benne, mivel Harden már nem őket erősíti. Westbrook és durant mellett nincs más pontdobó.. Meccsenként 70 ponttal nem lehet nyerni, szóval nem tudom mi lesz velük. Biztosra veszem, hogy a 1-3-ba végeznek ennek ellenére is.

Los Angeles Lakers: szintén lutri. nem várok tőlük sziporkázó alapszakaszt, szerintem nagyon döcögni fognak. Nash-nek egy új csapatba kell beépülnie, ami nem za ő csapata. Howard a liga legjobb magasembere, vajon elfogadja-e hogy ő csak 2. a csapatban? bryan-t vajon félreteszi e az egóját a csapatért? Artest mit fog nyújtani? Csupa kérdőjel. Nagyon erős a keret, de az egó szinte mindent tönkre tehet. Ennek ellenére én őket 4-8-ig várom. De a rájátszásban nyugaton nagy döntőzni fognak, mert addigra valószínűleg kellőképp összeszoktak.

bakker. 2012.11.02. 23:48:07

Szklenar16 2012.11.02. 22:44:45
New York Knicks – Miami Heat

Eddig a New York még nem mutatkozott be az idei szezonban. A katasztrófa miatt az első meccsük elmaradt. A liga egyik legjobb 4-ese Stoudemire sérült náluk. Anthony így leginkább Smith-ben bízhat, de a katasztrófa miatt nem hinném, hogy a New York most nagyot tud alkotni. A másik oldalról, a Miami a liga legjobb csapata ez nem kérdéses. Sokkal erősebbek, mint a tavalyi csapat. Wade újra egészséges, érkezett Alllen és Lewis, és a liga legjobb játékosa James is itt játszik. Az első meccsen oktatták a Bostont! A bet365 1,38-at kínál rájuk, elég jó is az odds a körülményekre nézve.
Tippem: Miami Heat

Loas Angels Lakers – Los Angeles Clippers
A két Los Angelesi csapat meccse mindig is pikáns. A Lakers zsinórba 9-10 meccsen nyeretlen.. Jöttek a sztárok (Nash, Howard), de nem játszanak még jól. Eddig 2 meccs 2 vereség, kiábrándító játék. A másik oldalról a Clippers egész jól kezdett, nagyon jó kis csapatuk van idén. Egy elég erős keretű Memphis-t vertek a múltkor egész jó játékkal. Rájuk a Bet365 1,8-at kínál. Mivel Bryan-t Lakers-ét nem becsülöm le, ezért +5,5-tel tenném a Clipperst.
Tippem: Los Angels Clippers

Atlanta Hawks – Houton Rockets
Az Atlanta a nyáron gyengült, nem valószínű, hogy sok vizet zavarnak idén, de a rájátszás meglehet. Detroitba simán kikaptak, egy náluk gyengébb kerettel rendelkező csapattól. Ugyanakkor a Houston igazolta Harden-t a tavalyi év legjobb 6. emberét. Ahogy megérkezett egyből nyertek Detroitba, ahol az Atlanta kikapott. A Houston-ra 2,9 körül adja a Bet 365. Őket +8,5 tel simán lehet rakni!
Tippem: Houston Rockets

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers
Az OKC kikapott 2 ponttal a Spurs-től, amit meg is értek. Sokat vesztettek Harden eladásával, de ezt a meccset Durant-ék hazai pályán nem veszthetik el! A Portland verte a Lakers-t, de ez a Lakers most nagyon nincs összeállva. Nem gondolnám, hogy képesek lehetnek nyerni OKC-be. Bet365 1,22-t ad a hazai győzelemre.
Tippem: OKC

Szklenar16 2012.11.03. 22:39:06

Mára:
biztosabb tippek: Brooklyn Nets, Loas Angeles Clippers, Indiana Pacers, Houston Rockets
jó tippek: Miami 196,5 felett. Boston Celtics, New Orleans Hornets +10,5
rázós tippek: Charlotte Bobcats +8,5 Denver Nuggets +8,5 Brooklyn Nets -7,5

Nets - Toronto
Ezen a meccsen nehezen tudom elképzelni, hogy ne a Nets győzzön. Jó keretük van, egy jó kezű irányítóval. Williams jobb meccsein 40 pont fölé kerül. A túl oldalt nem nagyon van ilyen meghatározó játékos. A Toronto számomra egy gyenge csapat.

Washington - Boston
A Boston beragadt a rajtnál, ám nem rossz csapat, ezt ma is is bizonyítják majd. Doc Rivers nem hiszem, h jó szemmel nézné a 0-3-at, ezért összeszedi a gárdát és nyernek a Wizards otthonában. A Washington nem egy veretes csapat, a Bostonnak nyernie kell főleg iylen játékosokkal, mint Rondo, Pierce.

Houston - Portland
Hát Harden eddig hozza a meccseket a Rockets-nek. Ez a meccs necces lesz, de szerintem behúzzák. A portland mindig ilyen sötét ló, mert jó cspatuk van, csak nem kiemelkedő átlagos játékosok, jó játékkal. De amíg nincs egy "sztár" náluk, addig előrébb nehezem lépnek.

Miami - Denver
itt nem tudom most mi lesz.. a Denver sok pontos meccseket játszik és szerintem ma is így lesz. Miami sem a védekezéséről híres, ezért itt inkább egy szoros sok pontos mecset várok, nincs kizárva a vendég győzelem sem. Bár a Heat hazai pályán kb. verhetetlen. Nem lepődnék meg ha ma James egy tripladuplát nyújtana.

Clippers - Golden State
Itt nem ragoznám. Egy nagyon jó scapat játszik egy kevésbé jóval. Paul szétszedi a társaival a Golden State védelmét.

Chicago - New Orlenas
Nekem a New Orleans lehet az idei meglepetés csapat. Jól draftoltak és ez sokat segít nekik idén. A Chicago elég simán verte a Cleveland-et, ez a meccs biztos nem lesz olyan sima, szerintem az utolsó 2 perc lesz a döntő és nem gondolom, h a Chicago tönkre veri a fiatal Hornets alakulatot.

Indiana- Sacramento
Ez nálam sima hazai!

Dallas - Charlotte
lehet belenyúlok csúnyán, de tetszik a V kimenetel. Érzek meglepetést, a Dallas nem lesz a régi, hiába van egy Nowitzki! A Charlotte meg az esélytelenek nyugalmával nyerhet is!

Mára ennyi!

Pyriel 2012.11.03. 23:24:20

@Szklenar16: Köszönjük!

A Heat és Pacers hazai tetszik nekem is.

Szklenar16 2012.11.04. 21:34:41

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves

Aréna statisztika:
Aréna: Air Canada Centre, Toronto
Befogadóképesség: 19800 fő

Keretek:

Toronto Raptors Roster 2012-13
Num Player Pos
6 Alan Anderson F-G
7 Andrea Bargnani F-C
8 Jose Calderon G
32 Ed Davis F
10 DeMar DeRozan G
2 Landry Fields F
34 Aaron Gray C
15 Amir Johnson C-F
11 Linas Kleiza F-G
3 Kyle Lowry G
5 John Lucas III G
1 Dominic McGuire F
31 Terrence Ross G
17 Jonas Valanciunas C

HEAD COACH
Dwane Casey

ASSISTANT COACH(ES)
Johnny Davis
Tom Sterner
Micah Nori
Eric Hughes
Scott Roth

ATHLETIC TRAINER
Scott McCullough

Minnesota Timberwolves Roster 2012-13
Num Player Pos
17 Lou Amundson F
11 Jose Barea G
10 Chase Budinger F
5 Will Conroy G
32 Dante Cunningham F
Andrei Kirilenko F
8 Malcolm Lee G
42 Kevin Love F-C
14 Nikola Pekovic C
13 Luke Ridnour G
3 Brandon Roy G
9 Ricky Rubio G
1 Alexey Shved G
34 Greg Stiemsma C
7 Derrick Williams F

HEAD COACH
Rick Adelman

ASSISTANT COACH(ES)
Terry Porter
Jack Sikma
T.R. Dunn
Bill Bayno

ASSISTANT COACH FOR PLAYER DEVELOPMENT(ES)
Shawn Respert
David Adelman
ADVANCE SCOUT
Pat Zipfel

STRENGTH-AND-CONDITIONING COACH
Keke Lyles

ATHLETIC TRAINER
Gregg Farnam

A csapatokról bővebben:

Toronto Raptors
A kanadai alakulatot eléggé alulértékelik az emberek, szakértők a szezon elején. Személy szerint én sem tartom őket favoritnak, még a Rájátszásra sem. Érkezett hozzájuk Jonas Valanciunnas és Kyle Lowry. Utóbbi leigazolása egy nagyon jó döntés lehet, mert mind támadásban és védekezésben odateszi magát. Calderon is dobhat a csapat teljesítményém, na meg DeRozan játéka is. Ezeken a játékosokon kívül nincs más nagyon használható emberük. Én nem adok sok esélyt nekik, hogy rájátszásba kerülnek. Az edző a védekezésre fog nagyobb hangsúlyt fektetni, ezért talán a támadójátékuk gyenge lesz.

Minnesota Timberwolves
Sajnos ennél a csapatnál a gondokról kell beszélni. A kiváló spanyol irányító Rubio még az előző szezonban sérült meg és még mindig a nem kívánatos pihenőjét tölti. Az amerikai válogatott centeri Kevin Lowe is megsérült, így szezon elején gondok lehetnek a Wolves-nál. Amúgy a keretük nagyon erős. Roy és Kirilenko viheti most a hátán a csapatot, míg Love és Rubio nem épül fel. A keret mindenképp alkalmas arra, hogy rájátszásba kerüljenek, de így a hiányzókkal ez necces lehet.

Egymás elleni eredményeik az utóbbi 3 évben:
10.01.12 Toronto Raptors Minnesota Timberwolves 97 : 87
05.02.11 Toronto Raptors Minnesota Timberwolves 111 : 100
30.01.11 Minnesota Timberwolves Toronto Raptors 103 : 87
23.03.10 Minnesota Timberwolves Toronto Raptors 100 : 106
09.12.09 Toronto Raptors Minnesota Timberwolves 94 : 88
24.10.09 Minnesota Timberwolves Toronto Raptors 98 : 90

Jelenlegi forma utolsó 6 meccs alapján:

Toronto Raptors
04.11.12 Brooklyn Nets Toronto Raptors 107 : 100
01.11.12 Toronto Raptors Indiana Pacers 88 : 90
27.10.12 Memphis Grizzlies Toronto Raptors 106 : 120
23.10.12 Toronto Raptors Milwaukee Bucks 104 : 95
20.10.12 Toronto Raptors New York Knicks 107 : 88
18.10.12 Toronto Raptors Washington Wizards 104 : 101

Minnesota Timberwolves
03.11.12 Minnesota Timberwolves Sacramento Kings 92 : 80
27.10.12 Milwaukee Bucks Minnesota Timberwolves 76 : 100
25.10.12 Minnesota Timberwolves Detroit Pistons 95 : 76
20.10.12 Chicago Bulls Minnesota Timberwolves 92 : 81
17.10.12 Minnesota Timberwolves Maccabi Haifa 114 : 81
14.10.12 Minnesota Timberwolves Chicago Bulls 82 : 75

A meccsről:
A meccset Torontoban játszák, ezért a hazaipálya faktor lehet. Nem gondolnám, hogy sima meccs lesz. Elég szoros mérkőzésre számítok. A Minnesota elég jól megszervezte a védekezését, a Toronto megítélése elég necces. Szerintem nem lesz sok pontos mérkőzés, mert a Wolves nem fog engedni 3 számjegyű pont mennyiséget a Torontonak. Őszintén nem tudom megmondani melyik csapat nyer, ezért a Hendikep fogadást részesíteném előnyben.

A meccsre a tippem: Minnesota Timberwolves +6,5

bakker. 2012.11.10. 08:45:28

Nso hír:

Brownt tényleg menesztették, nélküle nyert a Lakers

Amint arról korábban hírügynökségi jelentések alapján beszámoltunk, az immár hivatalos tény: az észak amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) öt meccsen négy vereséggel rajtoló Los Angeles Lakers menesztette edzőjét, Mike Brownt. A Golden State elleni bajnokin ideiglenesen már Bernie Bickerstaff irányította a csapatot, és az eddigi segédedző vezetésével 101–77-re győztek Kobe Bryanték.

„Nehéz és fájdalmas döntést hoztunk. Mike nagyon szorgalmas és elkötelezett ember, de úgy éreztük, a csapat érdeke azt kívánja, hogy változtassunk. Nagyra értékeljük Mike erőfeszítéseit és sok szerencsét kívánunk neki és a családjának" – kommentálta Brown menesztését néhány órával a Golden State elleni meccset megelőzően a Los Angeles Lakers általános igazgatója, Mitch Kupchak.

Az utódkeresés a hírek szerint már megkezdődött, a pénteki meccsen az eddigi segédedző, Bernie Bickerstaff helyettesítette a menesztett főedzőt. Irányításával, nem utolsó sorban Kobe Bryant 27 pontjának is köszönhetően 101–77-re nyert a Lakers, ez volt a csapat második győzelme a szezonban.

A San Antonio a Sacramento, a Miami az Atlanta otthonában nyert, mindkét együttesnek ez volt az ötödik győzelme (egy vereség mellett). A New York továbbra is őrzi veretlenségét, a Knicks a Dallas 104–94-es legyőzésével szerezte meg szezonbeli negyedik sikerét.

bakker. 2012.11.13. 17:58:52

A címvédő Miami Heat a 38 pontos LeBron James vezetésével 113-110-re nyert a Houston Rockets otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A floridaiak 21 kísérletből 10 triplát értek el, és sorozatban hatodszor verték meg a Houstont.

A bostoni Rajon Rondo egymás után 31. mérkőzésén adott legalább tíz gólpasszt, ezzel egyre közelebb kerül John Stockton 37-es rekordjához, amelyet a legendás irányító 1989-ben állított fel. A Chicagóban győztes Celtics lett az első csapat április eleje - azaz 15 meccs - óta, amely 100 pontot dobott a Bullsnak.

Háromszori hosszabbítás döntött Torontóban, ahol a szurkolók 273 pontot láthattak. A rendes játékidő vége előtt két másodperccel a Utah annak az Al Jeffersonnak a triplájával mentette döntetlenre az állást, akinek kilencéves NBA-pályafutása során ez csak a második hárompontosa volt.

Továbbra is nyeretlen a Detroit: a fennállásának legrosszabb szezonrajtját produkáló Pistons a legutóbb döntős Oklahomával szemben rontotta győzelmi mérlegét 0/8-ra.

Toronto Raptors-Utah Jazz 133-140 - háromszori hosszabbítás után

Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 96-105

Detroit Pistons-Oklahoma City 90-92

Chicago Bulls-Boston Celtics 95-101

Houston Rockets-Miami Heat 110-113

Dallas Mavericks-Minnesota Timberwolves 82-90

Phoenix Suns-Denver Nuggets 110-100

Portland TrailBlazers-Atlanta Hawks 87-95

bakker. 2012.11.14. 20:01:58

Hatalmas csata az első Lakers - Spurs-ön!

Mára virradóra 6 mérkőzést rendeztek meg, s ezek közül egyértelműen kiemelkedett a Los Angeles Lakers és a San Antonio Spurs rangadója, mely csak óriási küzdelem és hatalmas izgalmak után dőlt el. A Charlotte Bobcats 6 mérkőzés után 50 százalékos mérleggel áll, amit senki sem várt a tavalyi pofozógéptől, a New York Knicks pedig még mindig nem talált legyőzőre ebben az évadban. A Brooklyn Nets kezdi megtalálni az egyensúlyt, ezt pedig a karriercsúcsokat produkáló Kyrie Irving - Anderson Varejao páros fémjelezte Cavaliers bánta leginkább. Nézzük, hogyan alakultak az egyes találkozók!

Charlotte Bobcats - Washington Wizards 92 - 76

Hiába nem éppen türelmetlen nép az amerikai, vélhetően érik az edzőváltás Washingtonban is, ugyanis hiába, hogy John Wall és a brazil Nené, mint a csapat két legnagyobb sztárja hiányoznak, a fővárosiak keretét nem azért rakták össze, hogy már novemberben elszálljanak teljesen és 6 mérkőzés után is nyeretlenül álljanak. A 21 pontos Ramon Sessions főszereplésével nagyon sima diadalt aratott a Bobcats a Wizards otthonában, a tavaly abszolút ligautolsó Charlotte jelenleg 3 - 3-as mérleget tud felmutatni, ami a gárda egyik játékosa, Gerald Henderson távollétében pláne dicséretes.

A Bobcats legjobb dobói: Sessions 21, K. Walker 17, Kidd-Gilchrist 15

A Wizards legjobb dobói: Ariza 19, Beal, Okafor, Booker 8-8

Orlando Magic - New York Knicks 89 - 99

Nem tört meg egyik fél sorozata sem, a Magic 5. meccsén maradt egyhuzamban nyeretlen, a Knicks pedig ugyanennyi mérkőzés óta veretlen, s a teljes mezőny egyetlen 100 százalékos alakulata Mike Woodson gárdája. A floridaiak továbbra is nélkülözik a Nelson - Turkoglu - Harrington triót, de a Shumpert, Stoudemire páros távolléte miatt a New York sem teljes csapattal érkezett Orlandóba. A 25 pontos Carmelo Anthony mellé az idei első igazán produktív mérkőzését hozó Raymond Felton, valamint az eddig félelmetesen jól triplázó JR Smith is 21 - 21 egységnyit tettek be a közösbe, nem volt kérdéses a végjátékban, hogy melyik a jobb csapat jelenleg.

A Magic legjobb dobói: Redick 18, Afflalo 13, Vucsevics, Moore 12-12

A Knicks legjobb dobói: Antony 25, Felton, JR Smith 21-21

Indiana Pacers - Toronto Raptors 72 - 74

Az est egyik legérdekesebb tanulsága volt, hogy az NBA-ben lehet az utolsó negyedben 5 dobott ponttal, idegenben is nyerni. Ezt a mutatványt a három hosszabbítás után elvesztett hazai mérkőzése után Indianába érkező Raptors mutatta be, mely teljesen elkészült minden erejével és koncentrációjával az utolsó 12 percre, de annyira rossz formában van jelenleg a nyáron pocsék kimenetelű igazolásokat végrehajtó Pacers, hogy ez is belefért. A pláne az, hogy 5(!) esélye volt az utolsó pillanatokban a hazaiaknak a fordításra, illetve a győzelem kicsikarására, de az összes támadólepattanó után hibáztak Frank Vogel tanítványai, így az évad második tripla dupláját összehozó Jose Calderon (13 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) Kyle Lowry távollétében győzelemre vezette a Torontót.

A Pacers legjobb dobói: Ge. Hill 18, George 12, Da. West 11

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 15, Calderon 13, Kleiza 10

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 114 - 101

A Nets Deron Williams idei első igazán jó estéjén diadalmaskodott az őrületesen nagyot játszó Kyrie Irving, Anderson Varejao páros vezette Cavaliers ellen. A clevelandiek egyese 34 pontos karriercsúcsa mellé 8 gólpasszt is kiosztott, míg a brazil nagyember 35 pontját (ez is karriercsúcs) 21-ből 16-os mezőnymutatóval érte el, s ezt egy 18 lepattanós perfomansszal egészítette ki. A gond csak az volt a vendégeknél, hogy védekezni senki sem tudott, illetve akart, a brooklyniak Gerald Wallace távollétében is könnyen legyőzték Byron Scott tanítványait.

A Nets legjobb dobói: Deron Williams 26, Joe Johnson 25, B. Lopez 23

A Cavaliers legjobb dobói: Varejao 35, Irving 34, T. Thompson 14

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 86 - 103

Teljes csapattal sem ment eddig túl jól a Sacramentónak, DeMarcus Cousins eltiltása miatt pedig még egy fokkal gyengébb gárdának számított tegnap a Kings, mely hiába tudta, hogy a cseresorok közti különbséggel nyerheti meg a ma esti, Portland elleni találkozóját, de a padok közti 46 - 19-es különbség dacára is simán diadalmaskodott a Blazers. A vendégeknél megint vezér tudott lenni az újonc Damian Lillard, aki 22 pontja és 9 gólpassza mellett több nagyon fontos kosarat is szerzett, az ifjonc 6 triplakísérletéből 5 a gyűrűben landolt, de rajta kívül az egész kezdőötös hozta, ami elvárható tőle. A meccs krónikájához hozzá tartozik, hogy az irányító poszton egyébként is nagyon gyengén muzsikáló Sacramento erre a találkozóra elvesztette Isaiah Thomast, majd a mérkőzés közben az ő cseréjét, Aaron Brooks-t is.

A Kings legjobb dobói: Jam. Johnson 16, M. Thornton 14, Fredette 13

A Blazers legjobb dobói: Lillard 22, Aldridge 19, Matthews 18

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 82 - 84

Már a végeredményből is látszik, hogy amolyan igazi playoff-hangulatú mérkőzést játszottak a Staples Centerben, ahol végül nem tudta megszerezni zsinórban harmadik fellépésén is a győzelmet a Lakers, mely így 3 - 5-ös mérleggel még mindig a Nyugati Konferencia alsó régiójában tanyázik. A főcsoportot vezető San Antonio végig meccsben volt, s a 28-at szóró Kobe Bryant kivételével mindenkit szépen levédekeztek a vendégek, ez volt a sikerük egyik kulcsa. A végjátékban Danny Greenre játszott ki egy pontos hátrányban egy akciót a Spurs, amiből a tavalyi esztendő egyik legnagyobb felfedezettje egy gyönyörű triplával megfordította az állást, s később kiderült, hogy dobása győzelmet ért, ugyanis a a nagyon gyenge estét kifogó Pau Gasol (aki azért 10 pontig és 10 lepattanóig így is eljutott) kihagyta a távolit, s a lepattanóért folytatott harc közben megszólalt a végső dudaszó.

A 18 pontos Duncan és a 19-et szóró Parker mellett megint szinte minden további pályára lépő texasi játékos érdemben hozzá tudott szólni a mérkőzéshez, nagy győzelmet aratott a San Antonio, de azért nem szabad elfelejteni, hogy az aranysárga-lilák majdnem teljes "agytrösztje" hiányzott, hiszen Steve Nash mellett a csereirányító, Steve Blake is sérült, de még az új vezetőedző, Mike D'Antoni sem lehetett ott újdonsült tanítványaival a pálya szélén, mivel térdműtétből lábadozik a mester.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 28, D. Howard 13, World Peace 12

A Spurs legjobb dobói: T. Parker 19, Duncan 18, D. Green 11

A nap hőse: Danny Green, aki triplájával megnyerte a meccset a Spursnek Los Angelesben.

A nap lúzere: A Washington Wizards, mely nagyon csúnyán kikapott Charlotte-ban, s mindössze egy játékosa ért el kétszámjegyű dobóteljesítményt.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5635-hatalmas-csata-az-els-lakers-spurs-oen

bakker. 2012.11.15. 11:24:12

Az OKC otthon, a Heat idegenben vesztett
Nem volt jó napjuk a tavalyi döntősöknek, ugyanis az Oklahoma City Thunder saját közönsége előtt kapott ki a zsinórban hatodik meccsét nyerő Memphis Grizzlies-től, míg a Miami Heat Los Angelesben vérzett el egy nagyon sima mérkőzésen a Clippers ellen. Összesen 10 találkozót rendeztek az éjjel folyamán az NBA-ben, s bizony nem csak ezen a kettőn akadtak igazi érdekességek, nézzük is az egyes összecsapások fontosabb történéseit!

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 76 - 94

A 76ersnek ma a 76 dobott pont lett a veszte, az EDDIG NYERETLEN Pistons egyik legjobbja, a betegséggel küszködő Rodney Stuckey nélkül érkezve is elég magabiztosan verte el az Adrew Bynumot még nagyon sokáig kényszerből jegelő hazaiakat. A Stuckey helyén kezdő Kyle Singler 16 pontot rámolt be, Greg Monroe pedig egy 19 pontos, 18 lepattanós dupla duplával jelentkezett, eközben a philadelphiaiak ÖSSZES KULCSEMBERE borzasztó napot fogott ki, esélye sem nagyon volt a vendéglátóknak az első győzelmére hajtó, s azt végül meg is szerző Detroit ellen.

A 76ers legjobb dobói: Monroe 19, Singler 16, Prince 15

A Pistons legjobb dobói: L. Allen 14, Holiday 12, J. Richardson, N. Young 9-9

Boston Celtics - Utah Jazz 98 - 93

Nagy esélyt kapott a sorstól a 20 pontos, 12 lepattanós Paul Millsap vezette Jazz mikor Rajon Rondo a harmadik negyedben kificamította bokáját és kénytelen volt befejezni a mérkőzést, de az addig is szorosan alakuló találkozót végül nem tudta megnyerni sehogy sem a nyugati gárda, pedig 48 - 33-ra hozta a lepattanót-csatát a Utah, a papírformának megfelelően. Az ok elsősorban az, hogy a bostoni cserék végre potenciáljukhoz méltóan teljesítettek, 47 - 25-re nyerte ezt a külön párharcot a Celtics padja, ráadásul a kidőlő Rondo (6 pont, 10 gólpassz) sorozata sem szakadt meg, ami a kétszámjegyű asszisztokat illeti, még 6 mérkőzés kell neki, hogy befogja a mai rivális egykori legendáját, John Stocktont az örökranglista második helyén.

A Celtics legjobb dobói: Pierce 23, J. Green, Barbosa 16-16

A Jazz legjobb dobói: Millsap 20, Hawyward, Favors, Mo Williams 14-14

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 99 - 85

EGYRE NAGYOBB A BAJ Indianában, a Pacers fájóan simán kapitulált az eddig szépen menetelő Bucks otthonában, s egyre távolodik az élmezőnytől, sőt, lassan a középső szekciótól is. Danny Granger hiánya ide vagy oda, a Davd West, Roy Hibbert, George Hill triótól minden körülmények között elfogadhatatlan az összesen szerzett 13 pont, pláne, amikor az ellenfélnél heten is eljutnak legalább 9-9 egységig fejenként... A Milwaukee nagyon hamar lerendezte mai ellenfelét, ráadásul a kiválóan teljesítő Larry Sanders mellett a másik Bucks-magasember, Samuel Dalembert (14 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) is éledezik, ezzel a wisconsini gárdával bizony számolni kell idén a Keleti Főcsoportban.

A Bucks legjobb dobói: Jennings, Ellis 16-16, Dalembert 14

A Pacers legjobb dobói: T. Hansbrough 17, G. Green 13, George 12

Houston Rockets - New Orleans Hornets 100 - 96

James Harden újra elérte a 30 pontot, s az ő vezetésével elég hamar olyan előnyre tett szert a Houston, melyről már csak elveszteni lehetett volna ezt a találkozót, de ez a mutatvány majdnem összejött, a 24 pontot termelő Greivis Vasquez és a padról egy 20 pontos, 12 lepattanós dupla duplával beszálló Ryan Anderson főszereplésével még visszajött egy nagy második félidei rohammal a New Orleans, ám végül éppen Harden éledt fel a hazaiak szemszögéből a legjobbkor, így nem égett meg a vendéglátó.

A Rockets legjobb dobói: Harden 30, Asik 15, Marc. Morris, Parsons 13-13

A Hornets legjobb dobói: Vasquez 24, R. Anderson 20, Aminu 14

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 97 - 107

Az ötös győzelmi szériával rendelkező Thunder fogadta a szintén zsinórban ötöt nyerő Grizzlies-t, már csak ebből is sejthető volt, hogy remek, illetve parázs derbi kerekedik ebből a találkozóból, ám a két régi "jó" ismerős, mely két esztendeje már megvívott egymással egy hétmeccses playoff-párharcot, de ezúttal picit túl hevesen reagáltak pár helyzetre a felek, így repkedtek a technikaik, s nem mindenki fejezhette be a pályán a mérkőzést. Zach Randolph és Kendrick Perkins mindketten a kiállítás sorsára jutottak, de közben mérkőzés is folyt a pályán, amit a 28 pontos idénycsúccsal kirukkoló Rudy Gay húzta vendégek nyertek meg.

A Thunder legjobb dobói: Durant 34, Ibaka, Westbrook 17-17

A Grizzlies legjobb dobói: Gay 28, Z. Randolph 20, M. Gasol 14

Minnesota Timberwolves - Charlotte Bobcats 87 - 89

A Minnesota végül a legutóbb Nikola Pekovicsot sem tudta nevezni erre a találkozóra, úgyhogy 6 KULCSEMBERE (Love, Rubio, Barea, Pekovics, Budinger, Roy) NÉLKÜL kellett megpróbálnia legyűrni a zsinórban harmadik győzelmét megszerezni igyekvő Charlotte-ot, de ez végül nem sikerült, pedig nagyon szép játékkal jött vissza a 22 pontos, 12 lepattanós Kirilenko fémjelezte Minnesota "maradék". A végén a büntetőpárbajból egállal jöttek ki a felek, ugyanis előbb Sessions rontott el két kísérletet is a vonalról, majd Derrick Williams keze remegett meg, de legalább egyik egypontosával egyenlíteni tudott, végül a 22-őt szóró Kemba Walker kezébe került a döntés, aki egy gyönyörű visszalépős tempóval megnyerte a vendégeknek a derbit, ezzel emberemlékezet óta nem látott hármas győzelmi sorozattal rendelkezik a Bobcats, mely jelenleg pozitív mérleggel áll a ligában!

A Timberwolves legjobb dobói: Kirilenko 26, Ridnour 16, Sved 13

A Bobcats legjobb dobói: K. Walker 22, Sessions 18, Mullens 12

Dallas Mavericks - Washington Wizards 107 - 101

Egy fokkal jobb a helyzet Dallasban, mint Minnesotában, a Mavericksnek nem is okozott nagy gondot a liga egyetlen, még a mai este után is nyeretlen csapata, a Wizards két vállra fektetése. A Dirk Nowitzki és Shawn Marion nélkül felálló texasiak a 25 egységig jutó Mayo és az egyre jobb formába lendülő Chris Kaman (23 pont, 8 lepattanó) főszereplésével gyűjtötték be első győzelmüket három egyhuzamban elszenvedett kudarc után, igaz az utolsó csereként bevetett Cartier Martin triplája után azért volt még izgulni valója a vendéglátóknak is, de Kaman lezárta a meccset egy faulttal együtt begyűrt közelivel. A fővárosiak képtelenek túljutni a holtponton John Wall és Nené távollétében, de jó hír a washingtoni szurkolók számára, hogy nincs már messze a visszatérésük dátuma.

A Mavericks legjobb dobói: Mayo 25, Kaman 23, Crowder 12

A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 21, Seraphin 16, C. Martin 14

Phoenix Suns - Chicago Bulls 106 - 112 - hosszabbítás után

Nem akármilyen végjátékot láthatott az arizonai közönség, ugyanis a nagyon magabiztos büntetőzőnek számító Rip Hamilton elrontotta második kísérletét a vonalról, ami után a nyáron Európából áthozott kiegészítőember, PJ Tucker duplájával egyenlített a Suns, jöhetett a hosszabbítás. A túlórában már nem hagyott kegyelmet a hosszú ideje legproduktívabb performanszát összehozó Carlos Boozer (28 pont, 14 lepattanó), illetve Joakim Noah (21 pont, 12 lepattanó) fémjelezte Bulls, melyben egyébként az egykori Phienix-választott Luol Deng is 21-et szórt.

A Suns legjobb dobói: Scola 24, Telfair 17, Dragic, Beasley 12-12

A Bulls legjobb dobói: Boozer 28, Noah, Deng 21-21

Los Angeles Clippers - Miami Heat 107 - 100

Ugyan a végeredmény picit csalóka lehet, de nagyon simán diadalmaskodott a Clippers a tavalyi bajnok ellen, már majdnem 20 pont is volt a felek között a negyedik negyedben, onnan próbált meg egy nagy rohammal visszajönni a 30 pontos LeBron James húzta Heat, de a betegen játszó, s csupán 6 pontot összekaparó Wade, valamint a 11 egységnél megálló Chris Bosh gyengélkedésével nem volt ma több a Miamiban, pláne, hogy a túloldalon Blake Griffin (20 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) idei legjobb produkcióját nyújtotta és csapatszinten is újra bizonyított a Clippers. A floridai sztárgárda eddig nem túl meggyőző tehát nyugati túráján, de tudjuk, hogy nem az alapszakaszban osztják ki a bajnoki aranygyűrűket.

A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 22, Griffin 20, Paul 16

A Heat legjobb dobói: L. James 30, R. Allen 14, Bosh, Lewis 11-11

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 92 - 88

A Hawks ugyan szorongatott az utolsó negyedben, de a 19 ponttal és 13 lepattanóval eddigi legjobb profi meccsét játszó Harrison Barnes kulcsfontosságú támadólepattanója utáni büntetőivel lezárta az összecsapást az Andrew Bogutot jegelő Warriors. A 16 pontos, 10 lepattanós Josh Smith és a csereként 18 egységig jutó Lou Williams főszereplésével újra megmutatta az Atlanta, hogy gyakorlatilag egy olyan meccs sincs idén, ahol előre le lehetne írni ezt a gárdát, de a GSW-ben is elég sok tartalék van még.

A Warriors legjobb dobói: H. Barnes 19, D. Lee 18, Curry 12

A Hawks legjobb dobói: L. Williams 18, Josh Smith 16, I. Johnson 15

A nap hőse: Kemba Walker, aki már-már tényleg úgy fest, mint akire rá lehet bízni a Bobcats franchise player szerepét, ma 22 pontjával tűnt ki, valamint értékesítette a győztes kosarat Minnesotában.

A nap lúzere: A kilátástalan játékot produkáló, lassan teljesen széteső Indiana Pacers, mely egy fontos játékosa sérülését képtelen átvészelni, miközben a ligában 4-5 embereket nélkülöző gárdák is sorra mutatnak be bravúrokat.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5646-az-okc-otthon-a-heat-idegenben-vesztett

bakker. 2012.11.15. 11:42:59

további érdekességek

Megvan az első! Valószínűtlen helyen, a Philadelphia 76ers otthonában szerezte meg első győzelmét a Detroit Pistons! A Sixers eddig nagyon masszív volt, most viszont kicsi zavar volt az erőben, 30% alatt dobott a gárda. A hazaiak eddigi legrosszabb dobóteljesítménye 30,1% volt 2004-ben – igen, akkor is a Pistons volt az ellenfél. Zárójelben: a mostani Pistons semmi másban nem vonható egy kalap alá a 2004-es bajnokcsapattal…

Nincs meg az első. A Washington még mindig szenved, ezúttal Dallasban voltak közel első sikerükhöz, de 18 pontos hátrányukból hat megmaradt a végére is. Pedig már Cartier Martin is beszállt, 10 perc alatt 4 triplát hajított be. Régi NBA-követőknek nem ismeretlen Martin és a Wizards kapcsolata: a kiváló csuklójú játékos évek óta hol be, hol kikerül a keretből, de nem próbálkozott máshol érvényesülni. Idén először kapott garantált szerződést – és arról ismert, hogy ehhez hasonló váratlan triplaesővel szokta kisegíteni csapatát. Most is majdnem sikerült.

A Timberwolves ma csak majdnem varázsolt. A hat stabil, egészségesen a csapat meghatározó játékosa nélkül kiálló Minnesota 16 pontos hátrányból 14-et ledolgozott az utolsó negyedben, de a végére kifogyott a nafta.

A Milwaukee Bucks a 2. helyen áll Keleten! A Bucks csak a tisztes vereség esélyét adta meg a Pacersnek, hiszen a vendég Indiana 15 ponttal nyerte az utolsó negyedet – így "csak" 14-gyel kaptak ki. Ha a Bucks tartja a ritmust, senki és semmi nem mentheti meg sztárjukat, Brandon Jenningset attól, hogy végre All-Star lehessen.

Tombolnak a Grizzlik. A Memphis sorozatban hatodszor győzött, 6-1-es mutatóval 2. helyen állnak a Nyugati Főcsoportban – utóbbi a gárda rövid történetének legjobb szezonstartja. A Thunder ellen a 2. negyedben 36-15-ös futást mutattak be, amivel kivették az OKC kezéből a meccset. A 2011-es nagy playoff-menetelés után ezt a robbantást a 2011-12-es évre prognosztizálták a szakértők, ám a lockout náluk is problémákat okozott a csapategységgel, tulajdonosváltás volt folyamatban, OJ Mayo is állandó problémaforrás volt, a kulcsemberek sérüléseiről-lábadozásairól nem is beszélve. Idén viszont eddig minden klappol a csapatnál – ez látszik az eredményeken és a játékukon is. Apropó, a Grizzlies pár napon belül mindkét tavalyi bajnoki döntőst elintézte…

Irányítóval mindjárt másképp néz ki a Bulls. Kirk Hinrich maga mögött tudhatja kisebb sérülését, a Chicago pedig rögtön visszatalált a győzelmi ösvényre.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/nba/hirek

bakker. 2012.11.16. 18:38:13

A Miami megmutatta, miért ő a címvédő

Mára virradóra csupán 3 mérkőzést rendeztek meg, de azok mind vérbeli rangadók voltak. Összecsapott a két konferencia első helyezettje, azaz a San Antonio Spurs és a New York Knicks, s kisebb meglepetésre Carmelo Anthony és társai még mindig veretlenek a texasi kirándulás után is, de a Denver és a Miami is igen kemény meccset játszott a Nuggets otthonában, amit Dwyane Wade nélkül hozott a Heat idegenben. A Boston Celtics a sérült Rajon Rondo távollétében is nagy meccset játszott a Brooklynnal, úgyhogy a mai játéknap után a sportág szerelmeseinek maximum a sérültek miatt lehetett hiányérzetük, más okból kifolyólag biztosan nem. Nézzük az egyes találkozók fontosabb történéseit!

Brooklyn Nets - Boston Celtics 102 - 97

Brooklynban még mindig rengeteg meccset játszik a Nets, szoktatva az új közönséget a nyáron New Jerseyből átköltöztetett csapathoz, s ebből egyre több győzelemmel és javuló játékkal jön ki Avery Johnson legénysége. A tegnap a bokáját kificamító Rajon Rondo végül elővigyázatosságból nem került pályára, így egyelőre nem folytathatta fantasztikus 10 feletti gólpassz-sorozatát, de a helyén kezdő Barbosa a maga 17 dobott pontjával remek beugró volt, igaz másféle játék folyt a parketten a vezér nélkül, de a harmadik negyedben egy nagy futásnak köszönhetően meccsben maradt a Celtics és a végén csak Paul Pierce elhibázott büntetőinek és egy rossz pillanatban beütött faultnak köszönhette a Rivers-legénység, hogy nem tudta elhozni a győzelmet idegenből. Hiányzó akadt a másik oldalon is, Gerald Wallace még nem épült fel, de a 24-24 pontot szóró Deron Williams, illetve Brook Lopez remeklése kiegészítve Kris Humphries (10 pont, 13 lepattanó) hasznosságával újabb fontos győzelmet ért a Netsnek, ráadásul Joe Johnson (19 pont) is vezérként viselkedett a parketten, főként az utolsó percekben.

A Nets legjobb dobói: Deron Williams, B. Lopez 24-24, Joe Johnson 19

A Celtics legjobb dobói: Pierce 24, Barbosa 17, Garnett 1

San Antonio Spurs - New York Knicks 100 - 104

Sok kritika érte a New Yorkot az utóbbi napokban amiatt, hogy túlzottan könnyű és szellős sorsolása miatt lehet csak a Keleti Konferencia élén, mint a liga egyetlen még veretlen alakulata, ám az Amare Stoudemire-t és Iman Shumpertet még mindig nélkülöző Knicks ma bizonyított, méghozzá a másik főcsoport eddigi listavezetőjének otthonában, San Antonióban. A három negyeden keresztül szorosan alakuló találkozó negyedik felvonását sokkal jobban kezdte a 19 pontos, 12 gólpasszos dupla duplával jelentkező Tony Parker húzta Spurs, ám kétszámjegyű hátrányból is visszakapaszkodott a vendég gárda, méghozzá a 6-ból 4 triplát értékesítő Jason Kidd, valamint a 25 pontos idénycsúcsot összehozó Raymond Felton főszereplésével. Carmelo Anthonytól elég volt ezen az estén 9 pont is, igaz igyekezett magát hasznossá tenni a New York házi pontkirálya, 12 lepattanót szedett, ha már a dobás nem ment most neki. Hat mérkőzés után is makulátlan a Knicks, s jelenleg kisebb fölénnyel vezeti a keleti Konferenciát.

A Spurs legjobb dobói: T. Parker 19, Leonard 16, Duncan 14

A Knicks legjobb dobói: Felton 25, JR Smith 17, Kidd 14

Denver Nuggets - Miami Heat 93 - 98

Nem éppen könnyű sorsolást kapott egyik alakulat sem, de a Dwyane Wade-t kisebb sérülés miatt pihentető Heat ma megmutatta az immáron újra negatív mérleggel álló Denver otthonában, hogy miért is ő a bajnok. A szezon elején a védekezés összerakásával borzasztóan szenvedő floridai alakulat ma a 93 kapott pont ellenére is hatalmasat nyújtott hátul, pedig még a kezdőirányító, Mario Chalmers is kiesett a Miaminál 7 perc játék után. A Nuggets nagy erőfeszítések árán visszajött a mérkőzésbe és feljött egészen egy pontra, ám ekkor Danilo Gallinari az este legrosszabb döntését hozva indításból akart triplát dobni, próbálkozását pedig egy homály követte, amiből kosarat szerzett a Heat és már nem is adta ki a kezéből a mérkőzést, így újra megúszta, hogy egyhuzamban két meccset is elveszítsen. A 27 pontos, 7 lepattanós, 12 gólpasszos LeBron James mellett sokat köszönhetnek a vendégek a 18-at szóró Shane Battiernek is, aki 7-ből 6 triplát juttatott a gyűrűbe, az utolsó távolija gyakorlatilag győzelmet is ért. A másik oldalon Ty Lawson 0 pontja lehet szembeötlő, viszont Kenneth Faried 16 pontos, 20 lepattanós dupla duplával rukkolt ki, utóbbi kategóriában pedig idénycsúcsot ért el, de ez is kievés volt az üdvösséghez.

A Nuggets legjobb dobói: A. Miller 19, McGee 18, Faried 16

A Heat legjobb dobói: L. James 27, Batier 16, Bosh 14

A nap hőse: Jason Kidd, aki 14 pontját 6-ból 4-es triplázás mellett hozta össze, s amikor nagyon kellettek a kosarak a Carmelo Anthony-t szépen levédő Spurs ellen, akkor ő betalált és vezetésével nyert a Knicks San Antonióban is.

A nap lúzere: Danilo Gallinari, aki a lehető legrosszabb döntést hozta a Miami ellen kulcsszituációban, ráadásul homályával romba is döntötte csapatát és a hazai közönséget, s nem maradt lelki ereje már a Denvernek a fordításra.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5661-a-miami-megmutatta-miert-a-cimved

Szklenar16 2012.11.16. 20:30:34

Memphis Grizzlies – New York Knicks

Aréna statisztika:

Aréna: FedExForum, Memphis, TN
Officials: #19 James Capers, #34 Kevin Cutler, #35 Kane Fitzgerald
Stadion befogadóképesség: 18119 fő

Memphis Grizzlies 2012-13 Roster

9 Tony Allen – 00 Darrell Atrhur - 7 Jerryd Bayless – 11 Mike Conley – 3 Wayne Ellington – 33 Marc Gasol – 22 Rudy Gay – 15 Hamed Haddadi – 20 Quincy Pondexter – 20 Zach Randolph – 2 Josh Selby – 5 Marreese Speights – 1 Tony Wroten

Head Coach: Lionel Hollins

New York Knicks 2012-13 Roster

7 Carmelo Anthony – 11 Ronnie Brewer – 23 Marcus Camby – 6 Tyson Chandler – 14 Chris Copeland – 2 Raymond Felton – 5 Jason Kidd – 16 Steve Novak – 9 Pablo Prigioni – 21 Iman Shumpert – 8 J.R. Smith – 1 Amar’e Stoudemire – 40 Kurt Thomas – 36 Rasheed Wallace – 4 James White

Head Coach: Mike Woodson

Egymás ellni eredményeik az utóbbi 3 évben:
13.01.12 NBA Memphis Grizzlies - New York Knicks 94 : 83
18.03.11 NBA New York Knicks - Memphis Grizzlies 120 : 99
10.03.11 NBA Memphis Grizzlies - New York Knicks 108 : 110
13.03.10 NBA Memphis Grizzlies - New York Knicks 119 : 112
28.02.10 NBA New York Knicks - Memphis Grizzlies 109 : 120

Jelenlegi forma utolsó 6 meccs alapján:

Memphis Grizzlies
Meccs: 6 Győzelem: 6 Döntetlen: 0 Vereség: 0
Dobott pontok átlaga: 103,16 pont
Kapott pontok átlaga: 91 pont

New York Knicks
Meccs: 6 Győzelem: 6 Döntetlen: 0 Vereség: 0
Dobott pontok átlaga: 103,5 pont
Kapott pontok átlaga: 89,83 pont

Memphis Grizzlies
A Memphis egy vereséggel vezeti a Nyugati Konferenciát. Az első meccsükön buktak a Clippers otthonába, azóta viszont 6 meccs 6 győzelem. Rudy Gay ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Gyönyörű játék, és igen pont erős. Mellette Randolph, Allen, és M. Gasol játéka is igen meghatározó. Nyugat élcsapatává léptek elő tavaly, de idén még jobbak. Itt nincsenek szuper sztárok (pedig Gay igen is az), de a csapat az csapat szinten a Top5-be van az NBA-be az biztos. Ők is viszonylag jó nevű csapatokat vertek meg mostanában (Miami, OKC). Szóval látszik, hogy nem kicsúszott eredmények ezek, hanem igen is számolni kell velük idén.

New York Knicks
A New York bomba formában kezdte az idei idényt. Csak győztek eddig, és igen jó ellenfeleket győztek le, igen meggyőző játékkal. Carmelo Anthony összeszedte ezt a csapatot nagyon. Woodson edző is jó munkát végez. Igazuk volt azoknak, akik szerint Stoudemire hiányában a New York szá.rnyalni fog. Jobbnál jobb teljesítmények vannak a csapatban. Anthony, Brewer és Smith nagyon viszi a hátán a csapatot. Vezetik a keleti konferenciát, a nagyon erős Miami előtt (akik idén eddig halványak). Nagyon jó kis csapatmunkával, védekezéssel nyerik meg a meccseik. A 3 pontos vonalon kívülről is sülnek a dobások, szóval minden klappol náluk. Vajon mikor jön az első vereség? Lehet ma!?

A Meccsről:
Hát a meccset ugye Memphisben játsszák így én egy hazai sikert várok. Láthatjuk, hogy mindkét csapat jó támadójátékkal és jó védekezéssel rendelkezik. De én úgy érzem, ma megszakad a New York veretlenségi sorozata. Számomra a Memphis egységesebb csapat, és a hazai közönség előtt nyerni fognak. A New York verte a Spurs-t idegenbe, de ez a Spurs nem a tavalyi. Nálam most a Memphis erősebb, mint a Spurs. Szerintem nem lesz nagy különbség a csapatok között, de 4-5 ponttal Gay-ék nyernek.

Tippek:
Vezértipp: Memphis -4,5
Többi tipp: Félidő Memphis – Vége Memphis, 186, 5 felett a pontok.

Szklenar16 2012.11.16. 20:59:33

További tippek:
Dallas +7,5
Lakers 194,5 over
Lakers
OKC -3,5

bakker. 2012.11.17. 18:09:27

Nincs már veretlen, a Memphis a ligaelső!

mára virradóra 9 mérkőzést rendeztek meg, s most sem maradtunk hosszabbításban eldőlő ütközet nélkül, megszakadt a New York Knicks veretlenségi sorozata és mától a Memphis Grizzlies a ligaelső - miután megverte már idén a két tavaly döntőst, valamint a keleti listavezető Carmelo Anthonyékat is. A Los Angeles Lakers közelít a pozitív mérleg felé, az Indiana Pacers pedig egy estére feltámadt poraiból. Nézzük a játéknap legfontosabb eseményeit!

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 99 - 93

Három hazai vereség után gyakorlatilag kötelező volt hozni ezt a meccset a Philadelphiának, pláne, hogy az idegenben eddig teljesen impotens Jazz érkezett a városba. Andrew Bynum távollétében továbbra is Jrue Holiday (26 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Jason Richardson (20 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda) a két vezér, míg a másik oldalon csak a 22-őt szóró Paul Millsap emelkedett ki, a többiek messze elmaradtak a győzelemhez szükséges szinttől. Érdekesség, hogy 43 - 40-re hozta a lepattanó-csatát a Sixers, pedig a palánk alatt hihetetlenül masszív a Utah, de ezt most nem tudta érvényre juttatni a a nyugati alakulat.

A 76ers legjobb dobói: Holiday 26, J. Richardson 20, T. Young 14
A Jazz legjobb dobói: Millsap 22, D. Carroll 17, Al Jefferson 15

Indiana Pacers - Dallas Mavericks 103 - 83

Miután az első hetekben számos nagy győzelmet aratott a Dirk Nowitzkit sérülés miatt nélkülöző Mavericks, most újra visszaesett 50 százalékra a texasi alakulat, mivel a bukdácsoló Pacers ezen az estén gondolta úgy, hogy elég a szenvedésből és irány a győzelem. A korábban többször is majdnem Indianába cserélt OJ Mayo 19 pontos performansza mellett senki sem hozott átlag felettit a Shawn Marionnal kiegészülő Dallasnál, eközben a Vogel-legénység a Hill - West - Young trió ponterőssége mellett a kiegészítőemberek hasznosságára is támaszkodhatott, így nem maradtak kérdések az utolsó negyedre, simán célba ért a Danny Grangert még sokáig jegelő Pacers.

A Pacers legjobb dobói: Ge. Hill, Da. West 15-15, S. Young 14
A Mavericks legjobb dobói: Mayo 19, D. Collison, V. Carter 10-10

Detroit Pistons - Orlando Magic 106 - 110

Ahogy az várható volt, a két keleti kiscsapat órásit küzdött a győzelemért, s a nézők örömére (s a vezetőedzők bánatára...) inkább túldobni akarta a másikat az ötös vereségszériából érkező Magic, illetve a legutóbb idei nyeretlenségét megtörő Pistons, aminek a vége egy igencsak pontgazdag találkozó lett, melynek negyedik negyedében - írd és mondd - 70(!) pont született összesen! Nelson visszatért a floridaiaknál, rögtön le is tett az asztalra egy 13 pontos, 10 gólpasszos dupla duplát, de a kulcsember JJ Redick (23 pont, 5 gólpassz) volt, aki a találkozó legfontosabb tripláját értékesítette az utolsó percben, ezzel fordított az Orlando, s végül meg is nyerte az összecsapást.

A Pistons legjobb dobói: Monroe 23, Prince 18, Singler 14
A Magic legjobb dobói: Redick 23, Afflalo 19, G. Davis 17

New Orleans Hornets - Oklahoma City Thunder 95 - 110

Elég rendesen belefutott a késbe a New Orleans, mely 29(!) egységnyi hátrányba került két negyed után, a padról érkezve 27 pontot szóró Kevin Martin és a mindig produktív Durant - Westbrook páros pedig úgy is diadalra vezették a tavalyi finalistát, hogy a Thunder azért rendesen behúzta a kéziféket a nagyszünet után. Serge Ibaka 4 hatalmas blokk társaságában újfent elért 15 pontot is, egyre többpólusú az OKC támadójátéka, ami azért kellemes meglepetés James Harden elcserélése óta. A hazaiaknál Eric Gordon hiányát most nagyon megérezték a többiek, Anthony Davis, az idei 1/1-es is megállt 9 pontnál, igaz leszedett mellé 11 lepattanót.

A Hornets legjobb dobói: R. Anderson 15, R. Lopez 12, R. Mason 11
A Thunder legjobb dobói: Kev. Martin, Durant 27-27, Ibaka 15

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 98 - 106

Love, Rubio, Roy, Pekovics, Budinger és Barea kiesését Josh Howard leigazolásával próbálta némileg ellensúlyozni a Minnesota, de ez ma úgy is nagyon kevés volt a Bogut nélkül érkező Golden State-tel szemben, hogy Sved 22 pontos NBA-karriercsúcsot szórt, illetve Derrick Williams (23 pont, 7 lepattanó, 4 blokk) élete egyik legjobb meccsét produkálta. A 18 egységig jutó újonc, Harison Barnes és az ugyanennyit dobó, de még 13 lepattanót is begyűjtő David Lee főszereplésével végig kézben tartotta a mérkőzést a Warriors, mely ezzel a győzelmével utol is érte mai riválisát a táblázaton.

A Timberwolves legjobb dobói: Derr. Williams 23, Sved 22, Kirilenko 18
A Warriors legjobb dobói: H. Barnes, D. Lee 18-18, Curry 17

Memphis Grizzlies - New York Knicks 105 - 95

Hetedik mérkőzésén elszenvedte első vereségét idén a New York Knicks, de nincs szégyenkeznivalója a Carmelo Anthony (20 pont) fémjelezte keleti listavezetőnek, ugyanis Memphisben kapott ki, ahol a hazaik zsinórban hetedik meccsüket nyerték, illetve 15 találkozó óta veretlenek voltak az alapszakasz-találkozókat tekintve. A 20 pontos, 15 lepattanós dupla duplával jelentkező Zach Randolph rendesen szétszedte egykori kenyéradóját a festékben, de a 24-et szóró Marc Gasol is idei talán legjobb estéjén van túl, mellettük pedig Tony Allen végzett nagy munkát az ellenfél legjobbján, Anthony 5 labdaeladásig, 5 faultig és csupán 14 mezőnykísérletig jutott ezen a találkozón. Az egész liga legjobbja jelenleg a Grizzlies, ami a győzelem-vereség mutatót illeti, mostanra nagyon szépen összeállt Hollins mester csapata.

A Grizzlies legjobb dobói: M. Gasol 24, Z. Randolph 20, Gay 17
A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 20, felton 18, R. Wallace 13

Sacramento Kings - Atlanta Hawks 96 - 112

DeMarcus Cousins visszatért kétmeccses eltiltása után, de csak 9 egységig jutott, ami dicséri Al Horfordék munkáját védekezésben, az Atlanta centere ráadásul 20 ponttal és 10 lepattanóval zárt, fölényesen nyerte tehát a kulcspárharcot a Hawks nagyembere. A Sacramento mindkét irányítóját visszakapta, s a 13 pontos Aaron Brooks végre mutatott is életjeleket, továbbá Jason Thompson is dicsérhető a maga 19 pontos, 10 lepattanós dupla duplája miatt, ám csapatként, illetve tapasztalatban jelenleg sokkal előrébb jár Larry Drew legénysége, mint a Kings.

A Kings legjobb dobói: J. Thompson 19, M. Thornton 17, T. Evans 14
A Hawks legjobb dobói: Korver 22, L. Williams 21, Horford 20

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 119 - 117- hosszabbítás után

Az est legjobb meccsét Portlandben játszották, s a Batum - Harden párharctól talán többet is kaptunk, mint amennyit reméltünk előzetesen a liga két fiatal felemelkedőben lévő játékosának csatájából. A 11 pontos, 11 gólpasszos Jeremy Lin remek irányítómunkája végett két és fél negyeden keresztül uralta a mérkőzést a vendég alakulat, mely többnyire kétszámjegyű fórban volt, majd robbantott a 35 pontos karriercsúccsal záró, s 5 blokkot is kiosztó Batum, akit követett a szintén élete legjobbját hozó újonc, Damian Lillard (27 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz), de még LaMarcus Aldridge (29 pont, 6 lepattanó) is csatlakozott, így pedig át tudta venni a vezetést a Blazers. A Rockets viszont egy Morris-féle triplával egalizált, erre pedig már nem volt válasza a rendes játékidő végén a hazaiaknak, következhetett a hosszabbítás! A túlóra utolsó pillanataiban már nem tudott hárompontos hátrányban érdemi egyenlítési lehetőséghez jutni a Houston, így nagy csatát vesztett Harden 29 pontos, 6 lepattanós, 6 gólpasszos performansza dacára is.

A Blazers legjobb dobói: Batum 35, Aldridge 29, Lillard 27
A Rockets legjobb dobói: Harden 29, Parsons 19, Asik, Marc. Morris 16-16

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 114 - 102

Egy szoros félidő után ütemet váltott a Lakers, mely még mindig nem vethette be ex-arizonai irányítóját, Steve Nasht, valamint újonnan szerződtetett edzőjét, a Phoenix egykori mesterét, Mike D'Antonit a Suns ellen. Az ütközet előtt avatták fel a liga legtöbb pontot szerző játékosa, Kareem-Abdul Jabbar szobrát, ez pedig úgy látszik, kellően inspirálta az őt ebben a rangsorban üldöző Kobe Bryantet, aki 31 ponttal jelentkezett. Dwight Howard 18 ponttal, 12 lepattanójával és 4 dobásblokkolásával leiskolázta egykori orlandói csapattársát, Marcin Gortatot (6 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), Shannon Brown (7 pont) pedig nem lett próféta egykori hazájában, hiába szállította sorra a 20 pont feletti produkciókat az utóbbi napokban. Az aranysárga lilák ezzel már csak egy győzelemmel vannak az 50 százalékos mutató alatt.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 31, World Peace 22, D. Howard 18
A Suns legjobb dobói: Dragic 22, Scola 18, Beasley 14

A nap hőse: Nicolas Batum, aki 35 pontos, illetve 5 blokkos karriercsúcsokat állított fel a Houston ellen, élete legjobb meccsén győzelemre is vezette a Portlandet a James Harden húzta Rockets ellen.

A nap lúzere: JR Smith, aki irtózatosan ellenszenves, mi több, sérülésveszélyes játékot produkált a Grizzlies ellen, addig ütött, míg kapott is egy sportszerűtlen faultot.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5679-nincs-mar-veretlen-a-memphis-a-ligaels

bakker. 2012.11.18. 16:59:14

Rajon Rondo 20 gólpasszal tért vissza

Mára virradóra 8 mérkőzést rendeztek meg, s most az öldöklő végjátékok helyett inkább néhány fantasztikus egyéni performansz került a fókuszba. A Boston Celtics egymeccses kényszerpihenő után visszakapta vezérét, Rajon Rondót, aki 20 gólpassz kiosztásával jelezte, hogy már jól van a pár napja kifordult bokája, míg a Denvert nagyon megverő San Antonio Spurs argentin ásza, Manu Ginobili először jutott el idén 20-ig - igaz ő pontokban. A csapatsikereket illetve a Miami megint nyert Wade nélkül idegenben, a Los Angeles Clippers pedig esélyt sem hagyott a Chicagónak. Nézzük, hogyan alakultak az egyes találkozók!

Boston Celtics - Toronto Raptors 107 - 89

A visszatérő Rondo 20 gólpasszával már zsinórban 33. meccsén jutott el legalább 10 asszisztig, míg az újonc Sullinger (12 pont, 11 lepattanó) először dupla duplázott rövidke NBA-pályafutása alatt, a Boston pedig simán verte az idén meglepetésre megint nagyon gyengélkedő Torontót - a vendégek mentségére legyen mondva, hogy legjobbjuk, Kyle Lowry még most sem térhetett vissza sérüléséből. A "20-as szám napján" Jason Terry éppen eddig jutott pontokban, kezdőként nagyon megy neki új klubjában, pedig alapvetően cserének érkezett.

A Celtics legjobb dobói: Terry 20, Pierce 19, Garnett 15
A Raptors legjobb dobói: Bargnani, Lucas 15-15, DeRozan, Calderon, Kleiza, Ross 10-10

Washington Wizards - Utah Jazz 76 - 83

Nagy gondok vannak Washingtonban - és ez nem csak John Wall és a brazil Nené hiányzása miatt van így: a Wizards nyolcadik idei alapszakasz-meccsén sem talált olyan csapatot, melyet le tudott volna győzni, pedig a Jazz pocsék idegenbeli mérleggel érkezett a fővárosba. A vendégeknél Corbin mester jól érezte, hogy egy kis változtatás szükséges, s Derick Favorst a kezdőbe nevezte, ezzel extra magas ötöst küldött a pályára a feldobásnál, a lepattanó-harcot ennek megfelelően 60 - 44-re nyerte is a Jazz, s a találkozót is hozta, megszerezvén második győzelmét idén otthonától távol. A 21 pontos, 13 lepattanós dupla duplát szállító Al Jefferson kiváló formája tart, de a legutóbb megsérülő Mo Williams is bírta az iramot (12 pont, 6 gólpassz) - amerikai kifejezéssel élve talán a Utah is ledobta ezzel a győzelemmel "a majmot a hátáról".

A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 20, Ariza 16, AJ Price, Okafor 8-8
A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 21, Hayward 15, Mo Williams 12

Charlotte Bobcats - Memphis Grizzlies 87 - 94

Lehetett sejteni, hogy hiába jelenlegi ligaelső a Memphis és hiába volt tavaly a bajnokság legrosszabb alakulata a Charlotte, most a szintén pozitív mérleget magáénak tudó keleti kiscsapat otthonában nagy harc lesz a győzelemért. Így is lett, a 20-at szóró Mike Conley viszont megnyerte a kulcspárharcot Kemba Walkerrel szemben, bár a hazaiak vezére a második félidőben még egyszer el tudott indulni és szépen felhozta övéit, de a fordításra már nem maradt idő és energia, zsinórban nyolcadszor is célba ért a Grizzlies, Bobcats pedig visszaesett 50 százalékra.

A Bobcats legjobb dobói: Mullens 18, K. Walker 17, Sessions, Kidd-Gilchrist 12-12
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 20, Z. Randolph 18, Gay 16

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 95 - 103

Rengeteget profitál abból idén a továbbra is Dirk Nowitzki nélkül felálló Dallas, hogy Rick Carlisle mester szót ért az új szerzeménnyel, OJ Mayóval, ugyanis a Memphisből érkezett hátvéd ezen az estén is kevés, de minőségi dobásból ért el 19 pontot. Mellette a társak is csipkedték magukat, heten jutottak el legalább 9 egységig as vendégeknél, ez pedig egy gyengélkedő Varejaóval (4 pont, 7 lepattanó) és egy (Booby Gibsont leszámítva) nem túl termelékeny kispaddal rendelkező Cleveland ellen idegenben is elég volt az üdvösséghez, pláne, hogy a 26-ot szóró Kyrie Irving egy ideig kényszerből az öltözőben tartózkodott, ugyanis megfájdult a keze, igaz, visszatérte után még fel tudta egyszer éleszteni a Cavaliers, de a végén tapasztaltabb volt a Mavericks.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26, Waiters, D. Gibson 16-16
A Mavericks legjobb dobói: Mayo 19, Kaman 15, D. Collison, V. Carter 14-14

Milwaukee Bucks - New Orleans Hornets 117 - 113

A Bucks kicsit döcögősen hozta ezt a kötelező győzelmet, ennek pedig legfőbb oka a túloldalon játszó 1/1-es, Anthony Davis 28 pontos karriercsúcsa, az újonc ráadásul 11 pattanót is lekapott, igazi úr volt a festékben az ifjonc, bár a Bucks veterán centere, Samuel Dalambert (15 pont, 8 lepattanó) is kezdi visszanyerni tavalyi formáját. Ugyanakkor az Ellis - Jennings - Dunleavy shooter-trió szét dobta, illetve futotta az ellenfelet, 61 pont és 24 gólpassz érkezett a három tűzkezűtől, erre már nem volt válasza az Eric Gordon nélkül érkező New Orleansnak.

A Bucks legjobb dobói: Ellis, Jennings 22-22, Dunleavy 17
A Hornets legjobb dobói: A. Davis 28, R. Anderson 20, Vasquez 13

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 126 - 100

Hogyan reagál a San Antonio, ha kiesik az egyik kezdőembere (Kawhi Leonard), illetve a második legjobb cserejátékosa (Gary Neal)?! 126 dobott ponttal! A texasiak támadógépezete lassan a félelmetes jelzőt is "kevesli", hiszen Gregg Popovich mester sok év védekezés-előtérbe helyezés után az elmúlt szezonokban és idén is egyre inkább a sok dobott pontra épít, ezt pedig most alaposan megemlegette a remek védőkkel felvértezett Nuggets is, mely már csak 40 százalékos mérleget tudhat magáénak, ami a nehéz sorsolás ismeretében is kiábrándító. Manu Ginobili kicsit nehézkesen rázódott vissza a ritmusba, miután az évet egy apró sérüléssel kezdte, de már a csúcson van, jelezte ezt 20 dobott pontjával és 4 gólpasszával.

A Spurs legjobb dobói: Ginobili 20, Blair 19, D. Green 15
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 15, Faried 14, Lawson, C. Brewer 13-13

Los Angeles Clippers - Chicago Bulls 101 - 80

A nagy küzdelem elmaradt Los Angelesben is, a kicsit bizonytalanul startoló Clippers immáron a Nyugati Főcsoport harmadik helyén áll, pedig Chauncey Billups és Grant Hill még le sem ütötték idén a labdát. A kalkulálható vereség ellenére is még pozitív tartományban tanyázik a Bulls, s legalább Carlos Boozer (22 pont, 12 lepattanó) is dolgozik azért, hogy a csapat vezetése ne használja fel az ő elküldésére az amnesztia-kiskaput az idény végén, bár a túloldalon Blake Griffin (26 pont, 10 lepattanó) brillírozását ő sem tudta megakadályozni...

A Clippers legjobb dobói: Griffin 26, Ja. Crawford 22, M. Barnes 13
A Bulls legjobb dobói: Boozer 22, Deng, R. Hamilton 14-14

Phoenix Suns - Miami Heat 88 - 97

A Suns sem tudta megfékezni a Dwyane Wade-et be sem vető Heatet, pedig még LeBron James is pihenőt kért egy kis időre, ugyanis erősen küzd az influenzával a tavalyi MVP, ugyanakkor 21 pontjával és 7 lepattanójával ezen az estén is remekelt, de kellett ehhez a sikerhez Chris Bosh is, aki 11-ből 9-es mezőnymutatóval ért el 24 pontot, valamint leszedett 9 lepattanót is. A 4 pontos, 6 lepattanós Marcin Gortat kisebb gödörben van, de az argentin Scola is csupán 3 pontot tudott összekaparni, a magasemberek ennyire gyenge teljesítményével pedig nem lehetett reális sansza a Sunsnak.

A Suns legjobb dobói: Mark. Morris 16, Beasley, S. Brown 14-14
A Heat legjobb dobói: Bosh 24, L. James 21, Battier 12

A nap hőse: Rajon Rondo, aki 6 pontja mellett 20 gólpasszt osztott ki és 33. alapszakasz-mérkőzésén jutott el egyhuzamban legalább 10 asszisztig, mellyel a liga történetében a harmadik legjobb jelenleg a vonatkozó rangsorban Magic Johnson és John Stockton mögött.

A nap lúzere: A Phoenix Suns belső duója, Marcin Gortat és Luis Scola. Az arizonaiak egy ponton verhették volna meg a címvédőt, méghozzá a palánk alatt, ehhez képest 7 pont és 7 lepattanó érkezett összesen(!) ettől a duótól.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5697-rajon-rondo-20-golpasszal-tert-vissza

bakker. 2012.11.18. 17:08:10

érdekességek:

Rajon Rondo-ra elfogytak a jelzők. Az előző Celtics-meccset bokasérülés miatt kihagyta az irányító, és a gárda akkor összesen 17 gólpasszt tudott felmutatni. Meg is jegyeztük, hogy Rondo jobb napjain egyedül ad ennyit – nos, a Raptors ellen jobb napja volt, 20-at osztott ki. Ez azt is jelenti, hogy 33. meccsén érte el a 10 asszisztot, és tovább menetel a rekordlistán.

Doc Rivers, a Boston edzője is hitetlenkedve nyilatkozott irányítójáról: "Van néhány olyan játékos, mint Rondo. Jason Kidd fénykorában, Magic Johnson egész pályafutása alatt, vagy John Stockton. Négy vagy öt ember. Ahhoz képest, hogy milyen hosszú a liga történelme, ez egyáltalán nem sok, és Rondo az egyik közülük. Ő egy nagyon ritka madár. Komolyan mondom." Rivers szavára lehet adni, mert elvtelenül nem dicsér - és a felsoroltak ellen ő még játszott...

Erre nincs mentség. A Washington Wizards a liga egyetlen csapata, amely idén még nem tudott nyerni. Lehet kifogásokat keresni, hogy miért nem, de a mai vereségre nehéz találni. Az a Utah Jazz húzta be a győzelmet a fővárosban, amely legendásan rosszul játszik idegenben, és ma is mindössze 83 pontra volt képes. Nem mellesleg a Wizards a második csapat az NBA történetében, amely két egymást követő szezonban legalább 0-8-cal indít (2002, 2003: Grizzlies).

A Jazznél próbálnak változtatni. Tyrone Corbin vezetőedző a Wizards ellen elérkezettnek látta az időt, hogy megkavarja egy kicsit az állóvizet: két játékosát is lecserélte a kezdőben, és egy magasabb szerkezetű ötössel próbálkozott. Marvin Williams és Gordon Hayward a padon kezdett, helyettük Derrick Favors és Randy Foye került a kezdőbe. Ezzel egy alacsonyabb, de gyorsabb hátvédpár (Mo Williams-Foye) mellett egy brutális, palánk alatti védőtriót tett pályára (Millsap-Favors-Jefferson), ahol Paul Millsap erőcsatárból kiscsatárba ment át. A tapasztalatok vegyesek: a Jazz nyert, de a sereghajtó Wizards ellen, Millsap, Favors és Foye dobószázaléka nagyon gyengére sikeredett – viszont csapatszinten letéptek 60 lepattanót!

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/fastbreak-nba/5699-amirl-a-festekben-beszelnek-11-18

bakker. 2012.11.19. 18:25:17

Kobe Bryant, Kevin Durant: tripla dupla

Mára virradóra 8 találkozót rendeztek meg, közte kisebb-nagyobb meglepetésekkel, érdekesen alakuló ütközetekkel. A játéknap mégis két sztárról, az egyaránt tripla duplázó Kobe Bryantről, illetve Kevin Durantről szólt, mindkét ász győzelemhez is segítette csapatát. Mike D'Antoni még nem mutatkozhatott be a Lakers kispadján, de új tanítványai idén először érték el az 50 százalékos mutatót, a Boston Celtics viszont csúnya vereségbe futott bele a korábban csak egy győzelemmel szerénykedő Pistons otthonában. Nézzük, mit érdemes még tudni erről a játéknapról!

NEW YORK KNICKS - Indiana Pacers 88 - 76

Hiába éledt fel előző találkozóján a Pacers, az idei New York Knicks nem ismer kegyelmet. A 26 pontot szóró Carmelo Anthony mellett most nem is kellett senki, aki kiemelkedőt hoz, a Nagy Alma kedvencei így is könnyedén célba értek a nagyon szenvedő Indiana ellen. A vendégeknél a 20 pontos Paul George-on kívül csak David West nyújtott elfogadható teljesítményt, továbbra is romokban a nyáron szerzett Augustin - Green - Mahinmi trió, Roy Hibbert (7 pont, 8 lepattanó, 6 eladott labda) szenvedése pedig teljesen érthetetlen többévi konzisztens fejlődés, valamint az idei jó rajt ismeretében.

legjobb dobók
Knicks: Anthony 26, JR Smith 13. Felton 11
Pacers: George 20, Da. West 14, Hibbert 7

TORONTO RAPTORS - Orlando Magic 97 - 86

Az eddig igencsak gyengélkedő Torontónak az influenza is segített a mai játéknapon, ugyanis kidöntötte az ellenfél legjobb formában lévő emberét, JJ Redicket, így Turkoglu és Harrington mellett ő sem állhatott a floridaiak rendelkezésére. A 9 pontja mellett 18 gólpasszt kiosztó Calderon egyelőre szépen pótolja a kanadaiak sérült ászát, Kyle Lowry-t, a 20-at szóró DeRozan élete legjobb idényét futja, most ráadásul Amir Johnson is jelentős pluszt tudott adni a vezéreknek azzal, hogy 15 pontjából 14-et a negyedik játékrészben szerzett.

legjobb dobók
Raptors: DeRozan 20, Bargnani 17, A. Johnson 15
Magic: G. Davis, Moore 16-16, Afflalo 15

PHILADELPHIA 76ERS - Cleveland Cavaliers 86 - 79

A biztató start után szétesőben a Cleveland, a Philadelphia pedig éppen most "józanodik" pár érthetetlen hazai vereség után.Amikor Evan Turner képességeinek megfelelően sokoldalúan kosarazik, akkor Andrew Bynum hiányzása ide vagy oda, pokolian nehéz bárkinek is megvernie ezt a Sixers-t. A 19 pontos, 6 lepattanós, 9 gólpasszos egykori 1/2-es mellett a legnagyobb dicséret a 14 pontig és 9 gólpasszig jutó Jrue Holiday-t illeti meg, aki 9 ponton tartotta az ellenfél legjobbját, Kyrie Irvinget, ráadásul 4 gólpasszt engedélyezett csupán a tavalyi év legjobb újoncának, mellesleg 5 labdaeladásba is belekergette ördöngős lábmunkájával. A 14 pontos, 15 lepattanós dupla duplát szállító Varejao remeklése egyedül kevés volt, de így is egész szépen meccsben tudott maradni Byron Scott legénysége.

legjobb dobók
76ers: Turner 19, Holiday, Hawes 14-14
Cavaliers: Gee 17, T. Thompson, Varejao 14-14

Sacramento Kings - BROOKLYN NETS 90 - 99

A sacramentói győzelmével 6 - 2-es mérleget birtokló Nets utoljára akkor rajtolt ilyen jól az alapszakaszban, amikor egy évtizede még New Jerseyként döntőbe is jutott az idény végén - igaz eddig feltűnően kellemes sorsolása volt a nyáron várost váltó klubnak. A legújabb áldozat a 29 pontos DeMarcus Cousins fémjelezte Kings volt, az egyik kulcs pedig a padról beálló Andray Blatche volt, aki 22 pontot termelt csereként. A vendégeknél most tért vissza az idénynyitón elszenvedett bokasérülése után az ex-scaramentói Gerald Wallace, de sokat még nem tudott vállalni a mindig hasznos bedobó, ám ez is elég volt ezen az estén.

legjobb dobók
Kings: Cousins 29, T. Evans 21, M. Thornton 12
Nets: Blatche 22, M. Brooks, Deron Williams 14-14

OKLAHOMA CITY THUNDER - Golden State Warriors 119 - 109

A kiváló pontszerzői kvalitásai mellett sokoldalúnak is tekinthető Kevin Durant élete első tripla dupláját szerezte ezen a játéknapon, az utóbbi három szezon pontkirálya 25 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt, mellette pedig Westbrook (30 pont, 7 gólpassz, 5 szerzett labda) és Kevin Martin (23 pont, 7-ből 5 tripla) is szépen termelt, úgyhogy a Thundernek nem okozott túl nagy gondot a Warriors, mely továbbra is Andrew Bogut távollétében küzd a győzelmekért. A meccs jeleneteként érdemes kiemelni azt a zsákolást, amit Westbrook mutatott be a 22 egységig jutó Stephen Curry mellett-felett, ritkán látni ugyanis hasonlót - pláne egy irányítótól.

legjobb dobók
Thunder: Westbrook 30, Durant 25, Kev. Martin 23
Warriors: Curry 22, D. Lee 19, Landry 14

DETROIT PISTONS - Boston Celtics 103 - 83

Az eddig egy győzelem mellett kilenc vereséget begyűjtő Detroit nagyon feltüzelt állapotban fogadta a back-to-back érkező, idős kulcsemberekkel rendelkező Celtics-et, így az ex-bostoni edző, Lawrence Frank kicsit megnyugodhatott az impresszív győzelem láttán, amit tanítványai hoztak össze a 20 pontos, 13 lepattanós Greg Monroe vezetésével. A Celtics irányítója, Rajon Rondo visszajöhetett az utolsó percekre, hogy életben tarthassa immáron 34 alapszakasz-meccset számláló sorozatát, melyeken legalább 10 gólpasszig jutott, pont 10-et termelt ebben a kategóriában 13 dobott pontja mellett, de ez csapatán sokat most nem segített. A vendégeknél egyedül a javuló teljesítményt nyújtó újonc, Jared Sullinger 16 pontos karriercsúcsa emelhető ki, a hazaiakkal kapcsolatban pedig érdekesség, hogy egyelőre nagyon beválik Rodney Stuckey (14 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) padról való behozatala és Kyle Singler (14 pont) kezdetése.

legjobb dobók
Pistons: Monroe 20, Maxiell 15, Singler, Stuckey 14-14
Celtics: Sulinger 16, Garnett 15, Rondo 13

PORTLAND TRAIL BLAZERS - Chicago Bulls 102 - 94

A Bulls összeszedte magát 24 órával korábbi Los Angeles-i veresége után, de a lendületben lévő Porlandet így sem tudta megleckéztetni idegenben. Derrick Rose esetleges visszatérési dátuma egyre távolodik, a Thibodeau-tanítványok pedig nyugati túrájuk eredményeként már csak 50 százalékon állnak a mai vereség után. A 16 pontos, 15 lepattanós, 8 gólpasszos Joakim Noah ugyan szépen rámutatott a Blazers egyik legnagyobb hiányosságára, a palánk alatti keménységre, de a 21-et szóró Batum, és a 18 pontos, 13 lepattanós dupla duplát szállító Aldridge bevitték a célba a hazaiakat, s győzelmi sorozatát hármasra növelve már 50 százalékos mutatója van az oregoni alakulatnak is.

legjobb dobók
Blazers: Matthews, Batum 21-21, Aldridge 18
Bulls: N. Robinson 18, Noah 16, R. Hamilton 15

LOS ANGELES LAKERS - Houston Rockets 119 - 108

Mike D'Antoni bemutatkozása ugyan elmaradt a Lakersnél, ám mivel az új mester már napok óta edzéseket tart Bryantéknek, így kezdi átvenni azt a játékrendszert az aranysárga-lila alakulat, melyet az olasz útlevéllel is rendelkező mester képvisel, ennek eredménye a mai 119 dobott pont és a kispad éledezése is. Bernie Bickerstaff vezetőedzőként 4 - 1-es mérleget hoz, ezzel a Lakers már 50 százalékon áll, először az idényben, az idős mester egyébként marad is a stáb tagja D'Antoni "hatalomátvétele" után is. Visszatérve a meccs krónikájához, Kobe Bryant 2010-ben hozta össze karrierje 17. tripla dupláját, most kis szünettel ugyan, de itt a 18. is (22 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz). Pau Gasol 10. nem amerikai születésű játékosként jutott el legalább 15 ezer pontig az NBA-ben, de ez az este sokkal inkább Bryantről és a 28 pontos, 13 lepattanós, 3 blokkot kiosztó Dwight Howardról szólt. A Los Angeles-iek továbbra is első két irányítójuk, Steve Nash és Steve Blake nélkül álltak fel.

legjobb dobók
Lakers: D. Howard 28, Bryant 22, P. Gasol 17
Rockets: Parsons 24, Harden 20, Patterson 14

A nap hőse(i): Kevin Durant és Kobe Bryant, akik tripla dupláikkal segítették szép győzelemhez csapataikat.

A nap lúzere: Roy Hibbert (Indiana Pacers), aki 7 dobott pontját 6 eladott labdával és pocsék játékkal "tetézte", az all-star center kiábrándítóan játszik idén.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5713-kobe-bryant-kevin-durant-tripla-dupla

bakker. 2012.11.19. 19:17:50

Dallas Mavericks-Golden State Warriors

Dallas Mavericks: jó kezdés, erős visszaesés, hullámzó teljesítmény.Szerepet játszott ebben persze Shawn Marion sérülése is, az igazi vezér nagyon hiányzik tőlük, de még pár hétig biztosan nélkülözniük kell.

Golden State Warriors: rettentően kiszámíthatatlanok. Egy-két érthetetlen, vagy a kelleténél nagyobb arányú vereség után bravúrokat is be tudnak mutatni

San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers

San Antonio Spurs: A kezdeti lendületet követően kezdett kicsit megállni a játék (volt egy kis fertőzésük, ami több játékost elért), aztán rendbe rakták a Nuggetset. Semmi probléma nincs náluk, hozzák, amit tudnak, nagyjából egyenletesen, ötödik helyük nem teljesítménybeli visszaesésüknek, hanem egy-két csapat bombaformájának köszönhető.

Los Angeles Clippers: Mióta kikaptak a Clevelandtől és a Golden State-től, azóta nyertek a Spurs és a Heat ellen is, plusz a Rose Gardenben, ráadásul mind az öt zsinórban szerzett győzelmük borzasztóan sima volt. DeAndre Jordan a héten fejlődés jeleit mutatta, már nem csak blokkokban jeleskedett védő oldalon, Blake Griffinnel együtt kezdenek éledezni a viszonylag halk szezonkezdetet követően. Jamal Crawford eddig a liga legjobb hatodik embere, vita nélkül.

Utah Jazz - Houston Rockets

Nagyon egyformák, a Utah mellett szól, hogy hagyományosan jól szerepelnek otthon, ebben a szezonban is eddig 3 mérkőzésből 3 győzelem a hazai mérlegük

bakker. 2012.11.19. 19:22:21

Washington Wizards- Indiana Pacers

Semmi nem változott a Wizardsnál, talán csak annyi, hogy most már egyértelműen a legreménytelenebb csapatnak tűnnek.Nyolc mérkőzés - nyolc vereség.

Indiana Pacers: Brutálisan gyengék, a mérlegük megint nem adja vissza, mennyire. A legutóbb a Dallas elleni siker alkalmával már mutattak életjeleket, de Frank Vogel nagyon nem találja a megfelelő rotációt, támadásban teljesen tanácstalanok a legtöbbször. George Hill pontokban nem rossz az utóbbi időben, de a csapat mozgatása még mindig nagyon nem az ő műfaja, így pedig vért ízzadnak minden egyes győzelemért, amiből így sincs sok. Ha még sokáig butáskodnak, akkor a Central sima megnyerése helyett a 8. helyért fognak kapaszkodni egész évben.

Charlotte Bobcats-Milwaukee Bucks

Charlotte Bobcats: közepes csapat, közepes mérleggel (4gy-4v). Pár fordulót követően eldől, hogy lefelé vagy felfelé haladnak, mind2 bennük van.

Milwaukee Bucks: jó mérlege ellenére igazán nagy halat nem sikerült elcsípnie, a Bostont verték év elején, de ezen kívül csupa gyengébb vagy rossz formában lévő együttest sikerült két vállra fektetniük.

Atlanta Hawks - Orlando Magic

Atlanta Hawks: Kicserélődött a fél keretük, és így is ugyanaz van, mint eddig mindig. Semmi extra, győzelem itt, vereség ott, általában a kötelezőket hozzák, amely mérkőzésen pedig nem esélyesek, ott kikapnak. A világ legszürkébb csapata továbbra is.

Orlando Magic (3gy-5v) Ha van Jameer Nelson, nagyon veszélyesek mindenkire, de ha nincs, megkockáztatható, hogy a Wizardsot leszámítva a leggyengébbek a ligában. Persze az első számú irányító mindenhol fontos, de ennyit nem kellene, hogy jelentsen Nelson jelenléte, ő nem ilyen kaliberű játékos.

Memphis Grizzlies-Denver Nuggets

Memphis Grizzlies: A héten megverték a Thundert, a Heatet és a Knickst is, a liga legjobb formában lévő alakulata. Nem nagyon haladnak a trenddel, a small-ball felállásokra a magas szerkezetükkel válaszolnak, és eddig viszontválasz nem nagyon érkezett (a szezonnyitón kaptak ki a Clippers ellen legutoljára). A teljes frontcourt kezd formába lendülni, ami nagy probléma az ellenfelek számára, a hátvédsor védekezésben elképesztő, a cserepad pedi jobb, mint amire számítani lehetett. Úgy tűnik egyelőre, Robert Pera jó helyre fektette be a pénzét.

Denver Nuggets: javítottak a 0-3-as kezdést követően, de az utóbbi időszakban megint teljesen elveszteni látszanak a fonalat. Nem volt könnyű sorsolásuk, de a mutatott teljesítményük ettől függetlenül is kiábrándító. A csapat, amely tavaly a legtöbb pontot átlagolta a festékben és a legtöbbször állhattak a büntetővonalra, most alig bír kiharcolni 1-1 faultot, ez pedig teljesen megfogja őket - láthatóan idén is erre apelláltak, eddig kevés sikerrel. George Karlt imádják játékosai, kérdés, meddig lesz még lehetőségük erre.

bakker. 2012.11.20. 21:42:02

Otthon kapott ki a Grizzlies és a Spurs is

Mára virradóra hét mérkőzést játszottak, melyek közül négyen vendég siker született és kisebb-nagyobb meglepetéseket is láthattunk az éjjel. A ligaelső Memphis Grizzlies nyolcmeccses győzelmi sorozata otthon szakadt meg a Denver Nuggets feléledése miatt, míg a San Antonio Spurs újabb mérkőzést bukott, s újabb kezdőemberét vesztette el sérülés okán. A Dallas Mavericks saját környezetben vesztett mumusával szemben, a 31-es szóró Stephen Curry vezette diadalra a feltörekvő Golden State Warriorst Texasban. Az influenza befolyásoló tényező volt ezen a játéknapon is, nézzük, hogyan alakultak az egyes összecsapások!

Washington Wizards - INDIANA PACERS 89 - 96

Továbbra sincs meg a Wizards első idei győzelme, viszont a franchise történelmének legrosszabb idénykezdete már a jelenlegi gárdához fűződik, kilencedik bukása volt ez sorozatban a fővárosi alakulatnak. A szintén alulteljesítő Pacers már majd 20 ponttal ment a második negyedén, ott nagyjából el is dőlt a találkozó. A 30 pontos David West és a 20 pontos, 12 lepattanós dupla duplát szállító Roy Hibbert nagyon megbüntették a Nené nélkül puha benti játékot mutató hazaiakat, John Wall pedig szintén hiányzott a vendéglátóknál, de nem igazán van már mentség arra, amit idén a Wizards produkál.

CHARLOTTE BOBCATS - Milwaukee Bucks 102 - 98

Kemba Walker (19 pont) és Ramon Sessions (23 pont) egy újabb meccset hoztak a Charlotte-nak, ezzel megint 50 százalék felett Mike Dunlap nem túl sokra taksált együttese, bár ehhez a mostani győzelemhez kellett a negyedik negyedben már kétszámjegyű előnnyel is rendelkező Milwaukee edzőjének, Scott Skilesnak is 1-2 teljesen indokolatlan húzása, főleg magas posztokon cserélt nagyon rosszul a mester, ezen pedig el is ment a mérkőzés, de annyira jól áll jelenleg a wisconsini alakulat, hogy ez még bőven bele is fért. Monta Ellis 31 pontján kívül csak Mike Dunleavy újabb sokoldalú és produktív játéka emelhető ki a vendégeknél, de ennyi kevés volt az üdvösséghez.

forrás:www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5727-otthon-kapott-ki-a-grizzlies-es-a-spurs-is

bakker. 2012.11.20. 21:47:10

ATLANTA HAWKS - Orlando Magic 81 - 72

JJ Redick annak ellenére is vállalta a megmérettetést, hogy eléggé rosszul érezte magát így influenzásan, s talán ki is lehet mondani, hogy ma csak ártott csapatának (2 pont, 7-ből 1-es mezőnymutató, 3 eladott labda), de az egész Magic egy levert csapat benyomását keltette, idénybeli talán legkilátástalanabb játékát mutatta be a kisebbik floridai alakulat. Nem kellett így sok jó egyéni teljesítmény az Atlantának, mely Al Horford játékára alapozott elsősorban, no meg a remek csapatvédekezésre.

Memphis Grizzlies - DENVER NUGGETS 92 - 97

Idén először vesztett saját közönsége előtt a még így is nyugati éllovas Memphis, a Denver pedig ezzel a diadallal még mindig negatív mérleget birtokol, de talán gyűjt annyi lendületet, hogy valóban meg tudjon indulni felfelé George Karl mester vezetésével. A Grizzlies kicsit nagyobb koncentrációval könnyedén lezárhatta volna ezt a meccset a végjátékban, de Marc Gasol a lehető legrosszabbkor vétett látványos támadóhibát, Danilo Gallinarit pedig a létező legfontosabb pillanatban hagyta üresen a triplavonalnál a hazai védelem, a 26 pontos idénycsúccsal kirukkoló olasz pedig büntetett és ezzel hozta a mérkőzést a vendégeknek.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5727-otthon-kapott-ki-a-grizzlies-es-a-spurs-is

bakker. 2012.11.20. 21:49:28

San Antonio Spurs - LOS ANGELES CLIPPERS 87 - 95

Ötös győzelmi szériáját éppen a Spurs Los Angeles-i legyőzésével kezdte a Clippers, mely most San Antonióban is két vállra fektette a texasiakat. Érdekesség, hogy mindkét alakulat elvesztette kezdő bedobóját, a hazaiaknál Stephen Jackson ujja tört el, a vendégeknél pedig Caron Butler válla fájdult meg korán, az összecsapás pedig nélkülük folytatódott ezen sérülések miatt. A Kawhi Leonardot kényszerből jegelő Spurs legalább Gary Nealt visszakapta erre az estére, de nem volt most átütőerő a Spursben, míg a Clipperst láthatóan most is extrán motiválta a tavalyi 0 - 4-es kiesés a texasiakkal szemben.

UTAH JAZZ - Houston Rockets 102 - 91

Otthon továbbra is nagyon megy a Jazznek, most ráadásul egy beteg James Hardennel felálló Rockets jött "könnyed játszadozásra" Salt Lake Citybe, s mivel a vendégek ásza a második félidőre már ki sem futott társaival, semmi sansza sem maradt a Houstonnak a fordításra majd 20 pontos hátrányból. A 14 pontos, 16 lepattanós Al Jefferson eddig nagyon stabil pontja a Utah-nak, de egyre inkább megvannak a kiegészítőemberektől érkező jó, illetve átlagon felüli teljesítmények is, nem hiába érte el mára az 50 százalékos mutatót a Jazz.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 15, Foye, Al Jefferson 14-14
A Rockets legjobb dobói: Patterson 19, Lin 13, T. Jones, Marc. Morris 12-12

A nap hőse: Stephen Curry, aki végre huzamosabb ideig egészséges tud maradni és jelenleg olyan formában kosarazik, amilyenre képességei predesztinálták.

A nap lúzere: Skott Skiles, aki a Milwaukee mestereként nagyon csúnyán "elcserélte magát", ez pedig a Bucks győzelmébe került Charlotte-ban.

forrás: www.kezdo5.hu/index.php/naprol-napra/5727-otthon-kapott-ki-a-grizzlies-es-a-spurs-is
süti beállítások módosítása