jún 12 2012

Foci Eb 2012: Görögország vagy Csehország szerzi meg első győzelmét?

Foci EB 2012

Görögörszág - Csehország (Tv: m1 - 18:00)

 gorogorszag - csehorszag.jpg

Az A csoport második csoportkörének elő mérkőzésén az első kör kellemes meglepetése, illetve a legnagyobb csalódása játszik. A görögök a lengyelek ellen elért döntetlennel kivívták a független rajongók szimpátiáját, köszönhetően annak, hogy a második játékrészben sem adták fel a meccset, a csehek játéka ellenben mindenkinek csalódást okozott, többre számítottunk egy Rosicky, Baros, Cech fémjelezte társaságtól. További sportfogadás tippek itt!      Tovább...

A görögök nyitómérkőzést játszottak egy házigazda ellen. Már ez hatalmas hátrány lehetne, de ők nem adták fel, holott az első félidőben szinte feltörölték velük a padlót. Ha mindez nem lett volna elég, még jött a szünet előtti fekete-leves, nevezetesen Sokratis Papastathopoulos kiállítása. Ezután sokan hátradőltek a székben, azt gondolták, eldőlt a meccs. Azonban Fernando Santos szövetségi kapitány gondolt egyet, és beállította Dimitris Salpangidis-t, aki előbb lőtt egy gólt, majd kiharcolt egy büntetőt. Azt gondolnánk, ezzel megnyerték a meccset, de nem így történt, sajnálatos módon a csapatkapitány Katsouranis tizenegyesét kifogta a padról beálló Przemyslaw Tyton kapus.

A csehek 4-1-re kaptak ki az oroszoktól, az első kör legnagyobb különbségű vereségét szenvedték el. Sok szót nem lehet fecsérelni rájuk, csalódást okoztak támadásban, és védekezésben is. Persze csak azok csalódtak igazán bennük, akik nem látták őket játszani a magyarok ellen. Ugyanis mi, akik megcsodáltuk őket ellenünk, biztosak lehettünk a leégésükben. Pénteken Milan Baros eltűnt a mezőnyben, Thomas Rosicky néhányszor megvillant, de társak nélkül nehéz játszani, hátul pedig Petr Cech sem védett élete formájában. Összességében gyenge csapat benyomását keltették!

A mai mérkőzésen mégis ők számítanak esélynek, legalábbis a szorzók alapján. Köszönhető ez annak, hogy ha most nem nyernek, akkor biztosan elbúcsúznak a torna kiesési szakaszától. Tehát ők most „must win” szituációban vannak. Ennek jegyében Michal Bilek néhány változtatást tervez, én például azt olvastam, hogy a védelmet úgy próbálja stabilizálni, hogy Michal Kadlecet behúzza centerhalfba, és a helyére David Limbersky kerül, a másik csere pedig a szűrő posztján lesz, nevezetesen Tomas Hubschman váltja Jan Rezeket. Ezek szép és jó változások, de teljesen feleslegesek. Kadlec egyedül balhátvédben jó, Hubschman pedig nem tud többet, mint Rezek., legalábbis támadásban. A görögöket korábban én is alulértékeltem, de most megpróbálom őket helyén kezelni. Úgy vélem, hogy nagyon egységes, nagyon szervezett, és nagyon lelkes csapat ők. Fernando Santos egy kiváló taktikus, tudja keverni a kártyákat, még a két középhátvédjének hiányában is (Avraam Papadopoulos sérülés, Sokratis Papastathopoulos eltiltás miatt nem lesz)! Nem értem, hogy miért írják le ennyire a hellén válogatottat, én meglepetést várok tőlük. Most jöhet el a pontrúgások és Gekas ideje, ez a védelem a legsebezhetőbb a szögletek, illetve a szabadrúgások után!

Tipp: Görögország - DNB

Szorzó: 2.25

Fogadóiroda: BET365 - Regisztrálj most és szerezd meg a 15.000 Ft bónuszod!

További sportfogadás tippekért klikkelj ide!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr974582241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása