sze 13 2011

Bajnokok Ligája: A Dortmund - Arsenal a nap egyik rangadója!

Bajnokok Ligája

Dortmund - Arsenal

Hosszú várakozás után, végre egymásnak feszülnek a BL csoportkörébe jutott csapatok. Én egy olyan összecsapást választottam, ahol két olyan klub csap össze, akikre ráfér egy jó eredmény, ez pedig a Dortmund és az Arsenal párharca. Sportfogadás tippek! Tovább...

Azt hiszem az már most biztos, hogy nem lesz egy langyos mérkőzés.A 2010/11-es idény német bajnoka, az idei szezonban eddig felemás képet mutat.A bajnokság nyitányán könnyed 3:1-es győzelmet arattak a Hamburg ellenében, ám azóta, nem nyújtanak magabiztos teljesítményt.5 lejátszott forduló után mindössze a 11.-ik helyen állnak a tabellán, a mérlegük 2 győzelem, 2 vereség és 1 döntetlen.Ami különösen figyelemre méltó a holnapi mérkőzés szempontjából, az-az, hogy a hétvégén is kikaptak, még hozzá hazai pályán(18 meccs után, most először tudta valaki elhozni a 3 pontot a Dortmund otthonából).Tavaly ilyenkor egyébként, 4 győzelem és egy zakó szerepelt a nevük mellett, de a legszembetűnőbb, hogy ezeken a mérkőzéseken 13 gólt szereztek, a mostani 6-al szemben.A keret szinte teljes létszámban áll Klopp rendelkezésére, így erre nem lehet majd panasz.A mérkőzés kulcsembere természetesen Mario Götze lehet, aki eltiltás miatt nem szerepelhetett a hévégén, így friss lábakkal futhat majd ki a gyepre.De a Dortmundban nem csak Götze játszik, így az Arsenal védelmének figyelnie kell majd a Grosskreutz, Lewandowski párosra is, még ha nem is egymás mellett játszanak.A német bajnok kapusa, Roman Weidenfeller tavaly, mindössze 22 alkalommal kapitulált, ez pedig azt mutatja, hogy ő és a védelem kitűnő szereplésre képes.Jürgen Klopp várható kezdő tizenegye, így néz ki: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Gundogan, Bender, Gotze, Kagawa, Grosskreutz, Lewandowski.

Az Arsenal tavaly csupán a negyedik helyre volt jó az angol bajnokságban, így selejtezőre kényszerültek a BL-ben.Ellenfélnek az olasz Udinese-t kapták és, ha az olaszok jobban koncentrálnak a párharc első felvonásán, akkor lehet, hogy most ők várnák a holnap esti kezdősípszót.Összeségében viszont az angolok megérdemelten jutottak el idáig.A keretben történt változások miatt többen Wenger fejét követelték, főleg miután egy történelmi 8:2-es pofont kaptak a ManU-tól.Kihasználva a Fabregasért és a többiekért kapott pénzt, az utolsó pillanatokban egész jó kis névsort írhatott fel a francia mester, az érkezők listájára.Ám hiába az új játékosok, nekik még össze kell szokni, ami általában nem megy egyik napról a másikra.A szezont egy döntetlennel indították a Premier Leagueben, amit két vereség követett, közte a csúfos 8:2.A hétvégén, behúzták első sikerüket a Swansea ellen, így akár azt is mondhatnánk, hogy hajszálnyival jobb passzban vannak, a sárga-feketéknél.Ám bármennyire is változott a keret, a 4 forduló 4pont nem túl impozáns mutató.Jack Wilshere-t kivéve mindenki hadra kész, így Wenger szinte a legjobb csapattal állhat ki. Ez várhatóan a következő lesz: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Frimpong, Song, Arteta, Gervinho, Van Persie, Arshavin. Ebből a névsorból én Mertesackert, Arteta-t és Gervinho-t emelném ki. A hátvéd rendkívül tapasztalt, kitűnő védő és viszonylag friss emlékei lehetnek a Dortmundról, így ez előnyére válhat, Arteta remekül lát a pályán és csodálatos dolgokra képes, amit az Evertonban többször is megmutatott.Gervinho ugyan első bajnokiján kiállítatta magát, ám ezt hamar elfelejtik neki, ha agilis játékával győzelmekez segíti majd az angolokat, akár már a Dortmund ellen is.

A két klub nem először találkozik a BL-ben, a 2002/2003-as csoportkör során már megmérkőztek egymással.Akkor mindkét fél hozta a hazai pályát, a HIghburyben az Arsenal nyert 2:0-ra, míg a SIGNAL IDUNA Parkban a németek örülhettek a 2:1-es győzelemnek(ezen a meccsen Rosicky lőtte a győztes gólt a Dortmundnak, tizenegyesből).A Dortmundiak eddig 13 mérkőzést vívott angol ellenféllel szemben, ezeken 6 győzelem, 5 vereség és 2 döntetlen a mérleg(a mérkőzések között szerepel BL elődöntő és döntő is).Sajnos az Arsenalnak nem találtam meg az erre vonatkozó statisztikáit, azt viszont igen, hogy az utolsó három németországi fellépés után győzelemmel távoztak, valamint otthon 5-ös sorozatban vannak a germán klubokkal szemben.A németek egyébként 26 hazai BL meccsükből 15 alkalommal tartották otthon a 3pontot.De, hogy még inkább összekuszáljam a szálakat, az angolok az utolsó 16 idegenbeli BL mérkőzés mindegyikén kapott gólt.

Kicsit hosszúra sikerült, de talán így ténylegesen tudtam segítséget nyújtani a tippeléshez.Én azt gondolom, hogy a németek nyerhetnek odahaza, hiszen fantasztikus szurkolóik a győzelembe hajthatják őket és azt még az Arsenal játékosai is csak hírből tudják, hogy milyen amikor 80000 ember SZURKOL az ellenfélnek.Végülis két tippem van, az egyik, hogy a Dortmund betalál az Arsenal hálójába, a másik, hogy vagy hazai győzelem vagy döntetlen születik.

További sportfogadás tippek!


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr553222364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziszi8888 2011.09.13. 18:59:36

sziasztok érdekelne a véleményetek holnapra
Manchester city
Internazional
Manchester utd.
Real madrid
ezeket gondoltam holnapra hogy nyernek vélemények?

bakker99 2011.09.13. 20:47:30

@sziszi8888: ne ide írjad, hanem a 2011.37.hét 1.forduló alá, oda írnak a többiek is !

sziszi8888 2011.09.13. 20:56:18

@bakker99: Köszi új vagyok és még nem tudom merre kell írni kösszi
süti beállítások módosítása