máj 28 2011

Barelona - Manchester United: Álom finálé a Wembley-ben!

 Bajnokok Ligája Döntő

FC Barcelona - Manchester United (Tv2 - 20:45)

 

Minden bizonnyal a foci szerelmesei (a vb-, valamint az EB-döntők mellett) a Bajnokok Ligája-finálét várják a legjobban. Most már egy napot sem kell kibírni, hiszen ma este találkozik a Barcelona és a Manchester United a londoni Wembleyben, és dől el ki Európa legjobbja. További sportfogadás tippek itt! Folytatás...

Abban a Wembleyben, amelyhez mindkét csapatot jó emlélkek fűznek. Mind a Barcelona, mind a Manchester Utd. itt nyerte meg (igaz még régi stadionban) első BL (akkor még BEK) trófeáját. Az angolok még nagyon régen, 1968-ban, míg a spanyolok 1992-ben (a katalánok edzője, Pep Guardiola játékosként volt részese a sikernek) jutottak fel először a csúcsra. Még az is közös a két gárdában, hogy további 2-2 alkalommal sikerült megszereznie a végső győzelmet. A történelemnél maradva (bár most csak 1 évet megyünk vissza): A 2010-es Internazionale-Barcelona BL-elődöntő első meccsére a spanyolok kénytelenek voltak busszal utazni Milánóba, mivel egy izlandi vulkánkitörés miatt több európai város, köztük Milánó, légterét is lezárták. A katalánok sportszerűen nem kérték a mérkőzés elhalasztását, de kikaptak 3-1-re. Most dejavu érzésük lehet, hiszen egy izlandi vulkán ezúttal is „ki kezdett” velük. A héten újra füstbe borult Európa egyes része, de úgy néz ki nem okozott nagyobb galibát. A csapatnak most sikerült repülővel elutaznia, bár a tervezetnél két nappal korábban, kedden kellett útra kelnie. Egyébként a MU sem a megszokott módon (különrepülővel) utazott Londonba. Rooneyék, mint sok hétköznapi ember, vonattal mentek a döntő helyszínére.

És ha már ott vannak, akkor biztos vissza akarnak vágni a 2009-es, római döntőben elszenvedett 2-0-ás vereségért. Alex Ferguson elmondta, hogy a mostani Barcelona jobb, mint az akkori, de ők is tanultak fiaskóból és sokat fejlődtek. A csapat fejlődésében nagy szerepet játszik Javier Hernández is. A mexikói játékos 2010/11-es szezon előtt érkezett Manchesterbe, és azonnal le is tette névjegyét. 13 gólt szerzett a bajnokságban, ezzel a második legeredményesebb volt Berbatov mögött, aki 20 alkalommal volt eredményes. „Chicharito” (kicsi borsó) még a „Sir Matt Busby - Év Játékosa” címet is megkapta, amelyet a Man United szurkolók szavazatai alapján lehet elnyerni.

Az angolok veretlenül jutottak el a döntőig. A csoportkör során a Valencia, Rangers, Bursaspor trióval találkoztak, majd a kieséses szakaszban a Marseille-t, a Chelseat, és a Schalke 04-et búcsúztatták. A tizenkét találkozón 18 gólt lőttek és csak 4-et kaptak.

Ami a Barcelonát illeti, egy biztos: A katalán alakulat fogja az idei Bajnokok Ligája-sorozat gólkirályát adni. Lionel Messi eddig 11 gólt jegyzett, és mivel a második legeredményesebb a manchesteri Hernandez, aki csak 4-nél tart, így nehéz elképzelni, hogy ne a kis argentint koronáznák meg. És vajon klubja is feljut a csúcsra? Minden esélye megvan rá. Remek formában van a Barca. Megnyerte hazája bajnokságát (ezzel zsinórban harmadszor lett első), bár a Spanyol Kupát elbukta a Real Madrid ellen, a BL elődöntőjében egyből revansot vett az ősi riválison, amelyet 3-1-es összesítéssel búcsúztatott. A csoportmeccseken az FC Köbenhavn, Rubin Kazan, Panathinaikos hármason keresztül jutott tovább, 14-3-as gólarányt produkálva. A legjobb 16 között pont egy másik angol gárdával (Arsenal) csapott össze. Az első meccset ugyan elvesztette 2-1-re, de a Camp Nouban 3-1-re diadalmaskodott, hogy aztán a negyeddöntőben 6-1-gyel kiüsse a Shakhtar Donyecket. A döntőbe a már említett dupla El Clasicóval jutott. A Manchester Utd. védelmének a toppon kell lennie, hiszen a spanyolok 27-szer zörgették meg az ellenfelek hálóját a fináléig vezető úton, így ők a legereményesebbek.

Ez lesz a két egyesület 11. randevúja, eddig 3-3 Barcelona és Manchester Utd. győzelem, valamint 4 döntetlen született. Mind az ibériaiak, mind az angolok, a már fent említett Webmley-ben rendezett döntője hosszabbításban dőlt el (Barcelona-Sampdoria 1-0, Manchester United-Benfica 4-1). Alex Ferguson-tanítványai abból a szempontból érezhetik magukat előnyben, hogy ők ismerős környezetben fognak játszani. Már kilenc alkalommal is megfordultak az új Wembleyben valamelyik hazai kupa-döntőből kifolyólag, és öt alkalommal ünnepelhettek is, igaz ebből három finálénál nem született döntés a rendes játékidő után. Nehéz megjósoni a győztest. Giggsék mellett szólhat a „hazai” pálya előnye, és a visszavágás vágya is hajtani fogja őket. A Barcelona a nagyobb név jelenleg, így ő a favorit, de könnyen borulhat a papírforma. Talán most sem dől el 90 perc után a mérkőzés, tippem: X. A végső győztes %-ban: Barca 51-Mu 49%.

Lesz magyar vonatkozása is a döntőnek. Kassai Viktort érte az a megtiszteltetés, hogy ő bíráskodhat.

Várható kezdők:

Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Busquets - Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Manchester United: van der Sar - Fabio da Silva, R. Ferdinand, Vidic, Evra - Carrick, J.-S. Park - Valencia, Rooney, Giggs - Hernandez

Tipp: A rendes játékidőben döntetlen

Szorzó: 3,50

Fogadóiroda: BET365 - Fogadj a döntőre és szerezd meg a 10€-s ingyenes fogadóutalványod vagy a 15.000 Ft bónuszod!

További BL elemzések itt!


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr32938001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dabii™ 2011.05.28. 07:51:22

jóreggelt :) én ma jó meccset érzek remélem azis les :)
Barcelona 0-1 Manchester united Hernandez 68 perc :)

akosvp 2011.05.28. 11:29:23

Expekten fogadóknak:

Barcelona - Manchester Utd
Hazai csapat labdabirtoklás %
63.49 alatt 1.72
63.49 fölött 2.00 !!!

Dastyuk 2011.05.28. 11:30:30

1-2 lesz a manchester united javára

pokerlala 2011.05.28. 13:31:42

@Casso7.: a multkor nem te mutattal egy szelvényt, hogy a barcára tettél 10et?...

Dastyuk 2011.05.28. 14:29:47

@pokerlala: Nem én tettem. Egy ismerősöm tett rá

laca91 2011.05.28. 17:46:29

X-lett a Randers kézi?

peti001 2011.05.28. 17:48:24

büntetők vannak rajt! akkor az x lett?
süti beállítások módosítása