máj 07 2011

Forró idényvége a Primera Divisionban!

Spanyol Bajnokság

35. forduló előzetes (Szombat)

 

Négy fordulóval a spanyol bajnokság vége előtt több csapatnak is az életben maradás a tét, így igazi tippgyilkos mérkőzések várhatóak például ma is.

Délután 6 órakor négy, igen komoly presztizsű - mérkőzésre kerül sor a Primera Divisionban. További sportfogadás tippek itt!  Folytatás...

Az első találkozón a 19. helyen álló Hércules a 13. Racing Santandert látja vendégül, s bár 6 hely a különbség a két gárda közt, a baszk csapatot is mindössze három pont választja el a kieső helytől, így nem csoda, ha ki-ki mérkőzésre és komoly küzdelemre lehet majd számítani. A Hercules közepesen teljesít hazai pályán (7-3-6) a Racing viszont pocsékul idegenben (3-4-10), így ha csak a statisztikákra támaszkodunk akkor az alicanteiek az esélyesebbek, ám ha azt nézzük, hogy az elmúlt 10 fordulóban összesen 2 győzelmük van és ebből csak 1 hazai pályán, akkor már más a helyzet. Azért a Racing sem büszkélkedhet a maga 3 győzelmével, úgyhogy itt nagyon úgy néz ki a pillanatnyi forma fog dönteni, illetve az, hogy újra összeállhat a Trezeguet-Valdez csatár kettős a hazaiaknál.

Az utóbbi időben kifogástalan teljesítményt nyújtó Sporting (10) a szebb napokat is megélt Deportivo la Corunat (17) látja vendégül és itt nagyon úgy néz ki, ha csak a formát nézzük, hogy a gijoni csapat behúzza a meccset és otthon tartja a három pontot, ami viszont azt is jelentheti, kieső zónába csúszik vissza a galíciai gárda. Ha pedig ez még nem lenne elég infó, a Depor 360 perce nem volt képes vendégként gólt lőni, legutóbb február 20-án történt meg ez amikor Aranzúbia betalált az Almeria hálójába. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy az egész idény alatt kettő győzelmet könyvelhetett el Lotina csapata idegenben, míg a Sporting a 17 otthoni meccséből csak 4 alkalommal kapott ki.

Az Athletic Bilbao (7) - Levante (9) találkozó leginkább a hazaiaknak fontos, mivel a múlt héten lecsúsztak - az Espanyol elleni fiasko után - az EL jelentő hatodik helyről, s most szeretnének visszakapaszkodni ismét az 5. vagy 6. helyre, amitől egyetlen pont választja el őket. A Levante ezzel szemben nyugodtabban játszhat, annak ellenére, hogy ez az előkelő hely is csak 6 pontra van a kieső helytől. Így pedig legrosszabb esetben is döntetlennel kellene távozniuk a San Mamésból, hogy ne legyenek nyugtalan éjszakáik. Erre azonban nem sok esélyük van a statisztikák alapján, hiszen 3 győzelem és 4 döntetlen mellett 10 vereséget jegyezhetnek, míg a Bilbao csak a győzelmet vagy a döntetlen ismeri otthon (10-0-6).

Talán a legkeményebb mérkőzése lesz ennek a fordulónak a 18. Getafe és a 20. Almeria találkozója amely az előző mérkőzésekhez hasonlóan 18 órakor kezdődik majd. Az Almeria - gyakorlatilag - elbúcsúzott már az első osztálytól, így az esélytelenek nyugalmával léphet majd pályára, míg a Getafenak összeszorított fogakkal kell begyűjtenie a 3 pontot, amivel akár a 13. helyre is felugorhatna, nem beszélve arról, hogy egy kis levegőhöz jutnának. Az esélyesei azért ők a találkozónak és nem saját teljesítményük okán otthon (7-3-7), hanem azért, mert a vendégek nagyon rosszul szerepelnek idegenben (3-2-12) Ettől függetlenül a pontosztozkodás sem lenne meglepő.

Míg az előző gárdák többsége a kiesés ellen küzd, addig a Valencia a harmadik hely megtartásában bízik ma este a Real Sociedad ellen otthon, amire minden esélye meg is van, hiszen 13 vereséget jegyez a baszk gárda vendégként, míg csak 4 alkalommal távozhatott bárki is a győztesen a Mestallaból. Az elmúlt két fordulóban nem tudott győzni a Valencia (Osasuna 0-1, Real Madrid 3-6) így most már muszáj jönnie a győzelemnek, hiszen a Villarreal is a nyakukon van. S hogy ne legyen egyértelmű a tipp lehetősége, eláruljuk a Sociedad 4 pontra van a kieső helytől. Ez a meccs is csemege lesz a javából.

Az Atletico Madrid 1 ponttal előzi meg a 7. helyzett Bilbaot, a Málaga (14) pedig 2 pontra van a kiesést jelentő helyektől. Két motiváció, egy cél: a 3 pont. A két gárda formája mellett, két igazi nagyágyú is dönthet majd arról ki lesz elégedettebb a lefújás után. Az egyik oldalon (Málaga) Julio Baptista aki az elmúlt 3 fordulóban 5 gólt lőtt, a másikon Agüero aki az elmúlt hét találkozón 9 alkalommal volt eredményes. A Madrid vegyesen szerepel otthon (9-3-5), ahogy a vendégek is idegenben (5-3-9), így itt tényleg a pillanatnyi forma fog dönteni, plusz a két kiváló edző Quique Sánchez Flores és Manuel Pellegrini.

Este tízkor a "romjaiban heverő" Real Madridnak kellene csodát tennie a Sevilla otthonában, ami a jelenlegi állapotokat figyelembe véve nehéz feladat lesz, hiszen míg a madridiak leszálló, addig a sevillaiak felszálló ágban vannak, s hagyományosan is nagy mumusa a Realnak a sokszor kiszámíthatatlan Sevilla. Ha pedig a Mourinho vezette blancok, nem akarnak király csinálók lenni a fordulóban akkor minimum egy pontot el kell hozniuk az 5. helyen álló és az EL-ért küzdő andalúzoktól. Az előzetes összeállítások alapján mindkét gárda a legerősebb sorokkal kezd, úgyhogy a döntetlen nagyjából borítékolható, de hogy a vége pontosan mi is lesz, azt lehetetlen megjósolni. Annyi biztos, hogy nagy intenzitású találkozóra van kilátás.

Fogadj a spanyol bajnokság meccseire a Bet365 fogadóirodánál és szerezd meg a 15.000 Ft bónuszod! A meccseket is megtekintheted élőben!


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr812885026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Birokaposvar 2011.05.16. 22:18:57

Miért nem a Simon tört be? Ez szép volt meg a Rosenborg is ja meg a dijon.Holnap mit lehet rakni? Egyéként Szolnokon szopi lesz.
süti beállítások módosítása