máj 03 2011

Barcelona - Real Madrid: Ismét El Clásicó a Bajnokok Ligájában!

 Bajnokok Ligája

FC Barcelona - Real Madrid (TV2 - 20:45)

Kedd este, csap össze a Barcelona és a Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Camp Nouban. Ez lesz a negyedik alkalom szűk három hét alatt, hogy a két ősi rivális találkozik. Tovább...

Először bajnokin a Benabeuban, április 16-án játszottak 1–1-es döntetlent, majd négy nappal később a Spanyol Kupa-döntőjében újra farkaszsemet néztek egymással, ahol a Real egy 1–0-ás győzelemmel elhódította a serleget. Legutóbb egy hete a BL-ben a Barcelona győzedelmeskedett 2–0-ra a Madridban. Így elmondhatjuk, hogy már eléggé unhatják egymást a két óriás játékosai, de a foci szerelmesei biztosan örülnek egy újabb El Clasicónak.

Mindkét gárda vereséggel hangolt az idei negyedik El Clasicóra, bár inkább csak a Real Madrid veresége tűnik meglepetésnek. A Blankók két órával korábban játszották bajnokijukat a Zaragoza ellen, amelyet 3–2-re buktak el hazai pályán. Mourinho elismerte, hogy nem igazán tudta motiválni játékosait. A portugál mester nyolc helyen változtatta meg a BL-elődöntő odavágóján pályára lépett csapatát. Marcelo, Özil és Di Maria csak csereként játszott, ráadásul C. Ronaldo még úgy sem. A katalánok, akik nyolc ponttal vezetik a bajnokságot a Real előtt, a rivális vereségének a tudatában léptek pályára és vesztettek 2–1-re a Real Sociedad otthonában. Mourinohoz hasonlóan Pep Guardiola is több kiegészítő játékosnak adott lehetőséget, így például Valdez helyett Pinto védett, továbbá Mascherano, Alves és Busquets is később állt be. Puyol, Pedro, Villa pedig pihentek.

„Természetesen”, amikor a Barca és a Real találkozik, nemcsak a fociról beszélhetünk. Már megszokhattuk a durva szabálytalanságokat, kiállításokat, színészkedéseket és a szájkaratékat is. A két gárda utolsó négy mérkőzésén ötször is villant a piros lap (ebben a Mourinho legénység vezet 3–2-re). Ami a „pályán kívüli meccset” illeti, Mourinho és Guardiola is panasszal fordult az UEFÁ-hoz az elődöntő első mérkőzését követően. A fővárosiak edzője azt nehezményezte, hogy több katalán játékos is sportszerűtlenül viselkedett. Elmondása szerint rájátszottak az ellenük elkövetett szabálytalanságokra és így akarták befolyásolni a bíró ténykedését. Szerinte Pepe kiállítása is egy ilyen eset után történt. A Barcelona a portugál rágalmazása ellen emelt szót. Az Európai Labdarúgó szövetség hétfőn összeült, hogy mevitassa az ügyet, és végül salamoni ítéletet hozott, mivel mindkét fél panaszát elutasította.

Guardiola a visszavágóval kapcsolatban elmondta, hogy támadni fognak, de vigyázniuk kell, mert a Reálnak fantasztikus játékosai vannak. „Mindenre felkészültünk, és tudjuk, hogy lesznek nehéz pillanatok” – tette hozzá a mester. Xavi úgy vélekedett, hogy csapata megérdemelten van előnyben, mivel a futball győzedelmeskedett az első összecsapáson. „Szeretünk szép és támadó focit játszani, és gólhelyzeteket kialakítani. Mi nem a védekezésre tesszük a hangsúlyt. Minden bizonnyal egy támadóbb Madriddal találkozunk, és mi megpróbáljuk megállítani őket – vélekedett a hátvéd. A másik oldalon a francia válogatott Benzema, aki eddig 19 gólnál tart, 32 BL-mecsen optimistán néz a jövőbe. „Tudjuk, hogy a Barcelona nehéz ellenfél, de támadni fogunk, és az a célom, hogy gólokat szerezzek. Nehéz helyzetben vagyunk, de mindent megteszünk a győzelemért. Még hátra van 90 perc és minden esélyünk megvan” – értékelt a támadó.

A mai mérkőzésen is lesznek hiányzók. A hazaiaknál a cserekapus Pinto eltiltása miatt nem játszhat. Abidal, Milito, Krkic, Maxwell, Adriano, és Moytoya pedig sérült. Jó hír azonban, hogy Abidal, akinek szervezetéből májrákot távolítottak el márciusban, és Iniesta újra hadrafogható. A vendégeknél Ramos és Pepe (eltiltás), valamint Gago és Khedira (sérülés) kimarad. Mourinho sem a megszokott helyéről (kispad) irányíthat, mivel az első meccsen a lelátóra száműzték reklamálásért.

Nem egyszerű tippelni. Szerintem most nem nagyon van szüksége a madridiaknak motivációra az edzőtől. Várhatóan mindent megtesznek a visszavágásért. Kérdés a Barca mennyi teret enged az ellenfélnek. Úgy érzem a döntetlennek nagy az esélye, de nem zárom ki a vendég sikert.

A marca.com szerinti kezdők:

Barcelona: Valdes - Alves - Mascherano – Pique – Puyol – Xavi – Busquets, Iniesta – Pedro – Villa – Messi

Real Madrid: Cassilas – Marcello – Carvalho – Albiol – Arbeloa – Alonso – Diarra – Maria – Özil – C. Ronaldo - Adebayor

 

Tipp: Döntetlen

Szorzó: 4,00

Fogadóiroda: BET365 - Regisztrálj most és szerezd meg a 15.000 Ft bónuszod!

További sportfogadás tippekért klikkelj ide!


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr962874820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Woking F.C. 2011.05.03. 17:39:07

szerintem fölösleges ilyen track vagy mi

Dastyuk 2011.05.03. 18:34:06

HASTA EL FINAL

VAMOS REAL

Dabii™ 2011.05.03. 18:37:22

@Casso7.: igyvan bízunk a csodába még van 90 percünk (Y)(Y) :)

Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov 2011.05.03. 18:41:54

CSAK A BARCELOOOOOOOOOOOONAAAAAAAA :)
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D
я тебя люблю barca :D

Sebig 2011.05.03. 18:57:54

Nem emlékszem ilyen külön Blogra!
Többségünk nem csak egy meccsre fogad, de ma én is tettem a Barca-Real tippet a szelómon!

Barcelona - Real Madrid 
Real Madrid szerez gólt: igen (H) vagy nem (V) Odds: 2,30 V

Benzema 2011.05.03. 20:01:39

Hala Madrid !
HALA MADRID!

Dastyuk 2011.05.03. 20:37:14

hasta el final

vamos REAL

HALA MADRID

SIEMPRE EL DE MUNDO

samot 2011.05.03. 20:37:32

Mi van ciànoztak itt?:)

samot 2011.05.03. 20:38:47

vamos a la playa!:)

samot 2011.05.03. 20:41:49

Barca-Real X/X!(fi/vé)

ÁCSY MILÁNY (72) 2011.05.03. 21:02:13

Ohlallaaaaa !!!! Real Margit!!!

lacas002 2011.05.03. 21:48:57

van itt nba szakértő?

samot 2011.05.03. 22:40:38

Ez most jol esett!:)Hajrà!

sportfogadobacsi 2011.05.04. 08:07:31

@ÁCSI MILÁNY: Hali. Ha nem vagyok tolakodo, milyen szelokat kuldesz ma harcba?
süti beállítások módosítása