feb 21 2012

elemzések

Ide jöhetnek az elemzések !

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tippmix.blog.hu/api/trackback/id/tr674153981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaflaUr 2012.02.22. 14:58:45

Csak most vettem észre a topicot.:) Kicsit jobban fellehetett volna tüntetni.

Már leírtam egyszer,de ide is bemásolom.
A mai napról:

Marseille-Inter.

Hát...Emlékezhetünk,hogy marseille csodával határos módon tudott tovább jutni a csoportjából azon a bizonyos Dortmund elleni meccsen.Szerencséjük volt a sorsolásnál,hiszen kaphatták volna a Barcát,Bayernt,Realt,Chelseat (és az Apoelt is),de ők kifogták az egyre gyengébben szereplő Intert.Ellenük akár még tovább is juthatnak,hiszen Mourinho távozása óta a csapat nagy része megmaradt de igazi vezéregyénisége nincs a csapatnak(mint akkor Snejder)Forlán úgy néz ki játszani fog,de elég gyengécske formában van.Az Inter mellett egyedül a nemzetközi rutin szól,semmi más(utóbbi formát nézve).A Marseille a hétvégén botlott a hétvégén Valenciennest ellen ,ez lehet betudható a BLnek.Igaz nem kaptak ki november 23 óta..A franciáknál hiányzik a házi gólkirály Rémy valamint Gignac sem játszik.
Ranieri mostanra kialakított az Interből egy masszív,szervezetten védekező csapatot (ha ez nem is látszik mostanában),és érzésem szerint nemfognak kitámadni,inkább kontrákkal büntetnének.A francia csapatban nem érzek olyan átütő erőt,hogy feltudják törni ezt a védelmet.ezen a meccsen bármi megtörténhet,de 1,2 gólra számítok..akár 0-0 is lehet

Tippem 2,5 under

Basel-Bayern:

Érzésem szerint ez a meccs nem lesz olyan sima mint ahogy azt sokan gondolják..A basel a csoportban idegenbe Xelt,majd nyert otthon Manchester ellen(ezzel kiejtve őket).A bayern olyan könnyen nyerte meg a "halálcsoportot",amilyen könnyen csak lehet.

Alexander Frei újra nagy formában játszik és ezt góljaival is bizonyította,így sokat segíthet majd klubjának.(Vele együtt tizenegy gólból tízet a Fabian Frei, Alexander Frei, Marco Streller hármas lőtte, úgy hogy rájuk is érdemes lesz odafigyelni.
A másik oldalon ott van persze a gólgyáros Mario Gomez aki eddig 6 találatot jegyez a BL-ben,szerintem nem kell bemutatni..
A Basel edzője 6 évig dolgozott a bajor csapatnál,így kellően felfognak készülni az fix.Eddig 4szer játszottak egymás ellen,mind a 4et a németek nyerték...De ez a most nem jelent semmit,hiszen hiányzik Breno, Van Buyten ,Schweinsteiger és Robben játéka is kérdéses... A svájciaknál ugyanakkor mindenki egészséges.

Erre a meccsre se mernék végeredményt mondani.(talán X-V),de a tippem,hogy mind2 csapat fog lőni gólt és 3 vagy több gól lesz.

bakker. 2012.02.22. 15:59:32

Mi ez az új topic?

Az oldalon úgy gondoltuk, ha már van "Napi Tuti Tipp" verseny akkor egy kicsit kedveskedjünk az elemzők táborának is, ezzel is segítve a tippelést.

A verseny a HÓNAP ELEMZŐJE címért március 1-től indul.

alap szabályok:

A versenyre előzetesen jelentkezni kell, ami egyszerű egy e-mail a bakker@gmail.hu címre. A nevezést 20 főben limitáljuk, időrendi sorrendben. Jelentkezési határidő február utolsó napja. (Természetesen versenyen kívül is érkezhetnek ide elemzések.)

Az elemzések kizárólag a hivatalos tippmix kínálat eseményeire vonatkozhatnak.

Tiltott más bukméker oldalak elemzéseinek
átmásolása.

Az elemzésnek az esemény kezdete előtt legalább 45 perccel fel kell kerülnie a topicra.

A kiértékelést a verseny ötletadója, azaz Casso vállalta magára.

javasolt szabály még (szombat estig lehet javaslatot tenni ezzel kapcsolatban is):

Tippmix műsoronként 2 esemény elemzése számít bele a versenybe, így mindenkinek egyforma esélye van. Konkrétan márciusban 9 hét lesz, vagyis ebben a hónapban összesen 18 elemzés számít bele a versenybe.

Indulásnak ennyi! Várjuk az esetleges észrevételeket szombat estig, vasárnap kihirdetésre kerülnek a végleges szabályok.

casso. (törölt) 2012.02.22. 16:20:03

Hajrá srácok ne szerénykedjetek az elemzésekkel kapcsolatban!

ETO 2012.02.22. 17:51:39

És hogy van a pontozás? Akinek jók az értékelései(eltalálja a kimenetelt) az nyerőnek számít? Ugyanannyit ér egy 3-4 mondatos elemzés, mint egy fél oldalas? Vagy mindenre külön megvan hogy mennyi pont adható?

bakker. 2012.02.22. 18:04:16

@ETO: az értékelést, pontozást Casso dolgozza ki. Ha elkészült vele, kitesszük ide azt is, lehet majd javaslatokat tenni a véglegesítés elött

Sebig 2012.02.24. 17:19:29

Egy kozmetikai tipp a "hónap elemzője" rovattal kapcsolatban.

Esetleg meg lehet-e oldani, hogy a Mr. Tippvadász fölé vagy a bal oldalra kerüljön át a hónap elemzője rovat?

Indok: Aki megnyitja a tippmix blogot, akkor egyből látná, hogy létezik ilyen is, nem kell lefelé görgetnie hozzá.
Gyanítom, hogy sokan nem tudják, hogy kialakulóban van egy ilyen rovat is.

Bár ha azt nézem, hogy a tippeldét is még mindíg sokan keverik a bloggal, akkor....

Lehet hogy butaságot írtam, akkor sorry:-)

Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov 2012.02.24. 22:14:35

NYAH EMBEREK!

195 H 2,29 Olympique Lyonnais-Paris Sankt Germain
Ligue 1 2011-12 Sezona,25ème journée
Kezdés: 2012.02.25 21:00 (20:45 Fogadási határidő)
Helyszín: Stade Gerland,Lyon

Ez a hétvége igazi csemege a sportfogadó társadalomnak mivel rangadókat rangadók követnek.sok országban játszanak nagyderbyt.
Arsenal-Tottenhagen,Milan-Inter,Lyon-Psg,Napoli-Inter,Galatasaray-Besiktas.
A mostani írásomban a francia szuperderbiről fogok írni,mivel ez is nagyon izgalmas meccsnek ígérkezik.
Ahol nyeretem a hazai gárda lyont :D

Erre a napra már nagyon rég óta vártak a szurkolók mivel a bajnokesélyes látogat a lyon otthonában.igazi rangadó.
A csapatok neve miatt is,meg a tabúlkán elfoglalt helyek miatt is.

A város nagy erőkkel készül a meccsre,ahogy a rendvédelmi szervezetek is mivel kiemelt fontosságú meccs lesz.
tehát lyon városa holnap nem lesz a legbiztonságosabb helyszín a világon mivel könnyen lehetnek utcai minicsaták és SÜNdőr elleni harcok.

Legelőször kezdem a két csapat eddigi liigateljesítményével,és azzal hogy eddig mit építettek fel a 24 kör alatt.
A házigazda lyon jól kezdte a bajnokságot,de aztán jöttek a gyengeségek és az idegesítő pontvesztések.
főleg az október-novemberi periódusban,ahol a sok sérült miatt a lyon sok pontot elveszített.
és ez elég sokba került mivel a lyon jelenleg csak az ötödik helyen tanyázik a tabúlkán,és a hátrányuk nagyon sok az első-másodikhoz képest.
jelenleg 39 egységet szedett össze a lyon a megszerezhető 72 pontból.ez nagyon gyalázatos mutató mivel a pontok 54%-át tudták csak begyűjteni a rhone partiak.12 döntetlennel,3 döntetlennel és 9 vereséggel szedték össze.tehát 15 alkalommal pontot tudtak szerezni,még 9 alkalommal nem.ez nagyon sok.mivel ott már 27 pont el is úszott,ami miatt megtörtént az ami.a 37 rúgott gól nem valami jó adat a 24 meccs alatt mivel a 1.5-es gólátlag nem a legjobb a bajnoki tabellán.a 28 kapott gól viszont nagyon sok,mivel több mint 1.00-ás átlagot hoz ki ez a mérleg.sajnos a csapat hajlamos gólt kapni,és sok alkalommal kellett a rutintalanabb védőknek állniuk a sarat,amikor cris,lovren,és revélliere is sérült volt.az összgólmutató +9
Legjobb gólszerző játékos a lyonnak batefimbi "tanker-yanker" gomis 9 bajnoki gól.
A lyon otthon nagyon jól szerepel mivel csak 2 alkalommal szenvedtek vereséget a stade gerlandon.egyiket a rennais,a másikat a caen ellen.
8 alkalommal viszont nyertek,és 1 alkalommal játszottak döntetlent.tehát a 11 bajnokiból 9 meccsen hoztak pontot,még kettőn nem.és a pontok 64%-át hazai pályán szerezték.
otthon 23 gólt gurított a lyon,ami több mint kettes rúgott gól átlag.ez nagyon szép és jó,de a 11 kapott gól kicsit aggasztó adat mivel pontosan 1.00-ás a kapott gólátlag.így a lyon rúg is meg kap is gólt átlagban.
Legnagyobb otthoni siker a bordeaux elleni 3-1-es bajnoki siker 09.24-ről.legnagyobb otthoni döntetlen Lyon-Ajaccio 1-1,ez egy fájdalmas -2 pont volt a lyonnak mivel egy siimán megnyerhető meccs volt.legnagyobb otthoni vereség a caen és a rennais elleni 1-2-es kudarc,mindkettő az lett.a rennais elleni annyira nem volt súlyos,de a caen elleni nagyon fájdalmas bukózás volt a februári hónapban.

A vendégségbe érkező paris sankt germain nagybevásárlást tartott a nyáron és az igazolások elég szépen megerősítették a pénzes zsákot,legnagyobb bánatomra.
A psg nagyon jól kezdte a bajnokságot,tehát a rajtot kiválóan vették.Jelenleg vezetik a francia bajnokságot,bár az előnyük csak 1 pont,de sikerült leszakítaniuk a többi riválist,az egyedüli vetélytárs a montpellier maradt.
Jelenleg 51 egységet szedtek össze a 24 forduló alatt,tehát sokkal több pontot szedtek össze a párizsiak mint a lyoniak.ez már sokkal jobb teljesítmény,a psg a pontok 70%-át szedte össze,ami 16%-al jobb mint a lyoné.elég szép differencia alakult ki a két csapat között már a bajnokság második harmadára.
21 alkalommal távozott minimum 1 ponttal a psg,még csak 3 alkalommal nem.ebből látszik hogy a psg elég nehezen verhető eddig.
15 alkalommal nyertek,6 alkalommal játszottak döntetlent,és csak háromszor szenvedtek vereséget.ez a legkevesebb vereség a tabúlkán,de nem egyedül vezetik azt a "statisztikai" adatot mivel a lilleoisnak is 3 darab veresége van csak.tehát a psg-nek harmadannyi veresége van mint a lyonnak.
40 gólt szerzett eddig a psg ami nagyon jónak számít,de ez nem a legtöbb rúgott gól mutató.de 3 góllal többet vertek mint a lyon.ez több mint másfeles rúgott gól átlag,hasonló a lyoniéhoz.
21 gólt kapott a csapat,ez egy picit sok,de ezzel a psg kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban.ez átlagban kevesebb mint 1 darab,de itt is látszik hogy azt a párizsi védelmet meg lehet sebezni.az összgólmutató +19
Legjobb gólszerző játékos a psgnek a brazil nené 11 darab góllal.
A vendég gárda idegenben 22 pontot szedett össze.ezzel a másodikak a tabúlkán,mivel a lillois 1 egységgel többet szedett össze idegen földön.tehát az idegenbeli szereplésükre nem nagyon panaszkodhatnak párizsban,mivel párizs tábla szindrómában nem szenvedtek.
1 alkalommal szenvedtek vereséget,6 alkalommal nyertek,és 5 alkalommal játszottak remízát.ez nagyon komoly mutató mivel a 12 idegen meccsből csak egy darabot veszítettek el,még a többin gyűjtöttek pontocskákat és nem kellett lelógó fejjel távozniuk.
16 gólt gurítottak,ami több mint 1.00-es átlagot hoz nekik,9 gólt kaptak.ez nagyon szép mivel az átlag kevesebb mint 1.tehát a védelem idegenben is jó lábakon áll.sőt otthon több gólt kaptak mint idegenben.
Legnagyobb idegen siker: Montpellier-PSG 0-3.Legnagyobb idegen döntetlen az evian elleni 2-2.Legnagyobb vendég siker,amiből sajnos csak 1 van Marseille-PSG 3:0(!!!!).tehát a másik "olympique"-től kaptak egy méretes zakót.

Amit ebből ki lehet következtetni:
A psg jobban szerepel mint a lyon.A lyon otthon jobban teljesít,mint a psg idegenben.A lyon több gólt rúgott otthon,mint a psg idegenben.de a psg kevesebbet is kapott idegenben,még a lyon többet otthon.
Van amiben a lyon jó,van amiben a psg.

Most folytatom a mostani szezonban történt bajnoki meccsel ahol a psg volt a pályaválasztó.ez a két csapat legutolsó randevúja.
az a bizonyos meccs a bajnokság #9 fordulójában történt amikor a psg fogadta a lyont a parc des princesben.
A találkozóra 2011.10.02-án került sor párizsban ahol 44450 fizető szurkoló volt.tehát szinte teltház volt azon a meccsen.
a meccs nagyon jó szinvonalú volt,bár az első félidő nem hozott azon gólt.így a hazai szurkereknek úgy mehettek szünetre hogy nem vezet a kedvenc.
de ami késett az nem is múlott.a psg megnyerte az összecsapást,nagyon nagy bánatomra mivel a lyon nem érdemelt vereséget,de a focit gólokra játszák,és abban a psg kettőt is rúgott még a lyon nullát.tehát végeredmény: 2:0 (0:0)
de az igazsághoz hozzátartozik hogy a pösögö megérdemelten nyert mivel a 8 ketrecet talált lövésből kettőt gólra váltott így lloris nagy bravúrjaira is szükség volt hogy a lyon megússzon egy nagyobb pofont.a gólokat pastore (64') és christophine gallet (90') szerezte.a lyonnak nagyon esélye sem volt a gólszerzésre mivel csak 3 alkalommal találtak hazai ketrecet.de legalább próbálkoztak,még ha az vereséghez is vezetett.fájdalmas vereség volt az a meccs.

Most folytatom a két csapat előző bajnoki meccsével,azaz a két csapat milyen "fópróbát" tartott a 24.fordulóban.
A psg otthon rangadót játszott a montpellier hérault sc-vel.nagyon fontos meccs volt mindkettő csapat számára,mivel mindketten az első helyért küzdöttek.
a meccs 2-2-es döntetlennel ért véget,ahol a montpellier az utolsó percekben bukta el a 3 bajnoki pontot mert a pénzes zsák a 86.percben kiegyenlített.rászolgáltak a pontra meg nem is.
a lyon idegen túrát tett az előző fordulóban,a girondins otthonába látogattak.ott a lyon nagyon gyenge produkciót nyújtott mivel sok helyzetet nem alakítottak ki,de a bordó sem törte össze magát.a kevés helyzetből egyet gólra váltott a girondins,gouffran talált be.

EBBŐL IS LÁTSZIK HOGY A LYON ROSSZUL FŐPRÓBÁZOTT,AHOGY A PSG IS.DE MÉGISCSAK A PSG MECCSE VOLT JOBB,MERT ŐK LEGALÁBB SZEREZTEK PONTOT (SAJNOS)

Most folytatom a két csapat formai mutatójával,azaz milyen passzban várják a holnapi szuperderbyt.
a lyon nagyon rossz formában van,sajnos ezt látni lehet a csapaton,nem nagyon megy a játék nekik.
az utolsó 6 bajnokiból csak 2 alkalommal szereztek pontot,még négyet elveszítettek.1 alkalommal nyertek,1 alkalommal játszottak döntetlent,még 4 alkalommal szenvedtek vereséget.ez a rossz periódus is vezetett a 9 eddigi vereséghez.gödörben van a csapat.és már elég régóta.
legutóbbi két meccsét elveszítette a lyon.a rúgott gólok pontosan elérik az 1.00-ás átlagot mivel 6 gólt azért sikerült bekotorni,de a 8 kapott az sok.
nagyon sebezhető a lyoni csapat az elmúlt időkben és a psg ellen ez végzetes lehet.legnagyobb vereség a caen elleni 1-2,legnagyobb döntetlen a 2-2-es marseille elleni döntetlen,és az egyetlen siker az elmúlt 6 fordulóban a dijón elleni 3-1-es hazai siker.
a psg sokkal jobb formában van,nagyon jól teljesítettek az előző 6 fordulóban.nagyon megy a szekér a pénzes zsáknál,sajnos.
4 alkalommal nyertek,2 alkalommal játszottak döntetlent és 0 alkalommal szenvedtek vereséget.a psgnek már kinéz egy pofon,mivel 6 meccse nem szenvedtek vereséget.itt már látszik is egy nagy ellentét mivel a psg-nek 4 sikere van,még a lyonnak 4 veresége.
10 gólt rúgtak,4 gólt kaptak.plusszos mutató,kevesebb mint egyes kapott gól átlag,több mint egyes rúgott gólátlag.
legnagyobb siker: PSG-Tuluza 3-1,legnagyobb döntetlen: PSG-Montpelliér 2-2.legnagyobb vereség sajnos a formatáblázatban nincs.
a psg a legutóbbi 2 meccsen döntetlent játszott.
ÉS ITT MÁR VAN EGY KÖZÖS TULAJDONSÁG,MINDKÉT CSAPAT NEM NYERT A LEGUTOLSÓ KETTŐ MECCSÉN.bár a psg addig szerzett pontokat,a lyon meg nem.

Amit a formatáblázatból le lehet szűrni:
A psg jobb formában van mint a lyon,a psg több gólt rúgott mint a lyon,a lyon több gólt kapott mint a psg.
sajnos minden tényleges mutató a psg mellett szól a formatabúlkán.

Most folytatom a két csapat egymás elleni mérlegével amikor a lyon volt a pályaválasztó.
a két csapat a stade gerlandon 36 alkalommal csapott össze.16-ot a hazai csapat nyert,12 végződött döntetlenre,még 8 vendég sikerre.
tehát a psg nem igazán nyerni jár a gerlandba,kétszer több meccset nyert a lyon eddig /amikor pályaválasztó volt/ mint a psg.
az eddigi eredmények:

28/11/2010 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 2 Paris Saint-Germain
27/10/2010 Coupe de la Ligue Olympique Lyonnais 1 - 2
a.e.t. Paris Saint-Germain
31/01/2010 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 1 Paris Saint-Germain
24/04/2009 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 0 Paris Saint-Germain
23/03/2008 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 2 Paris Saint-Germain
10/12/2006 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 1 Paris Saint-Germain
25/10/2006 Coupe de la Ligue Olympique Lyonnais 2 - 1 Paris Saint-Germain
30/07/2006 Trophée des Champions Olympique Lyonnais 1 - 1
5 - 4 on pens Paris Saint-Germain
03/12/2005 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 0 Paris Saint-Germain
17/04/2005 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 1 Paris Saint-Germain
19/12/2003 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 Paris Saint-Germain
11/05/2003 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 Paris Saint-Germain
17/02/2002 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 0 Paris Saint-Germain
15/04/2001 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 0 Paris Saint-Germain
29/08/1999 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 Paris Saint-Germain
16/10/1998 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 Paris Saint-Germain
31/10/1997 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 Paris Saint-Germain
10/12/1996 Coupe de la Ligue Olympique Lyonnais 2 - 1 Paris Saint-Germain
02/10/1996 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 Paris Saint-Germain
14/10/1995 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 0 Paris Saint-Germain
18/09/1994 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 0 Paris Saint-Germain
18/09/1993 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 3 Paris Saint-Germain
07/10/1992 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 Paris Saint-Germain
07/09/1991 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 1 Paris Saint-Germain
03/02/1991 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 0 Paris Saint-Germain
14/04/1990 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 2 Paris Saint-Germain
29/10/1982 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 3 Paris Saint-Germain
03/03/1982 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 3 Paris Saint-Germain
04/02/1981 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 0 Paris Saint-Germain
26/07/1979 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 Paris Saint-Germain
21/10/1978 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 2 Paris Saint-Germain
23/09/1977 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 3 Paris Saint-Germain
08/06/1977 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 Paris Saint-Germain
22/11/1975 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 0 Paris Saint-Germain
13/09/1974 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 4 Paris Saint-Germain
28/04/1972 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 1 Paris Saint-Germain

Legnagyobb lyoni siker: 17/02/2002 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 0 Paris Saint-Germain
Legnagyobb döntetlen: 13/09/1974 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 4 Paris Saint-Germain
Legnagyobb vendég siker: 18/09/1993 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 3 Paris Saint-Germain

nem bánnám ha holnap megtörténne a 2002-es eredmény,azaz a három nulla.

Most folytatom a két csapat keretével,azaz a legfontosabb részével az írásomnak!
a lyoni keret:
Le groupe:
Lloris, Vercoutre, Dabo, Réveillère, Cris, B. Koné, Cissokho, Umtiti, Källström, Gonalons, S. Koné, Fofana, Briand, Bastos, Gomis, Lopez, Lacazette, Ederson.

forrás: www.olweb.fr/fr/Actualites-sportives/100005/En-bref/58660/le-groupe-lyonnais

A psg kerete:
ALEX,ARMAND Sylvain,BODMER Mathieu,CEARA Marcos,CHANTOME Clément,DOUCHEZ Nicolas,GAMEIRO Kevin,HOARAU Guillaume,JALLET Christophe,LE CROM Ronan,LUGANO Diego,MATUIDI Blaise,MAXWELL Sherrer,MENEZ Jérémy,NENE,PASTORE Javier,SAKHO Mamadou,SIRIGU Salvatore,SISSOKO Mohamed,THIAGO MOTTA

forrás: www.psg.fr/fr/News/101001/Breves/57100/OL-PSG-Le-groupe-du-PSG

Most folytatom a két csapat hiányzóival:
A lyonnál Dejan Lovren (bokasérülés) és Yoann Gourcuff (ágyéksérülés) nem fog játszani mivel nem kerültek be a keretbe.mindketten sérültek.
eltiltottak nincsenek.

a psgnél nincsenek sérültek,ahogy eltiltottak sem.

Most folytatom a két csapat lehetséges kezdőjével:
Hivatalos kezdő még nincs,a félhivatalossal meg ki lehet törölni a /nem írom le mert nem engedné elküldeni/.
A lyon lehetséges kezdője:
Lloris-Cris,Revélliere,Cissokho,Bakary Koné-Källström,Gonalons,Éderson,Bastos-Gomis,Lisandro
4-4-2

A psg lehetséges kezdője:
Sirigu-Ceara,Sakho,Jallet,Armand-Bodmer,Nene,Ménez,Motta-Pastore,Gameiro,
4-4-2

Most folytatom a mérkőzés játékvezetőjével:
A mérkőzés játékvezetője Fredy Fautrel lesz.A segítői Christophe Capelli és Anthony Bermont lesz.a negyedik játékvezető Phillipe Malige lesz.
A játékvezető ebben a szezonban 11 darab bajnoki meccsen vezetett.5 alkalommal született hazai siker,2 alkalommal döntetlen,még 4 alkalommal vendég siker.
nem bánnám ha holnap beállítaná a 6-2-4-es mérleget és akkor a lyony nyer.A lyonnak 2 alkalommal fújt eddig,a lilleois elleni 3-1-es idegen meccset elveszítette,a brestois ellen 1-1-et ért el a csapat.mindkét alkalommal idegenben volt a lyon.a psgnek még nem vezetett mérkőzést.
45 sárgalapot osztott ki eddig.ez 4.1-es sárgalap átlag/mérkőzés.3 darab piros lapot oszott ki,abból 1 darab azonnali piros volt,még kettő darab kettős sárga utáni tarjeta roja.mindhárom lapot vendégjátékos kapta.nem bánnám ha a spori holnap kiegyenlítené az azonnali piros-kettős sárga utáni piroslapok arányát 2-2-re mert akkor a pösögö emberhátrányban fejezi be a meccset,amit nem bánnák.
6 darab büntetőt ítélt meg eddig,4 darab hazai csapatnak lett megítélve,2 vendégnek.ezekből 4 darab került be a hálókba.egyet kihagyott a hazai és a vendég csapat.tehát 3 büntetőt értékesített hazai gárda,egyet vendég.holnap is lehetne egy pár hazai tizenegyes,ami értékesítésre is került. lisandro be bummbummolja.
forrás: www.football-lineups.com/referee/6/?ft=&fo=747

Most folytatom az időjárással:
A holnapi napra a rhone parti városra napos időt jósolnak és 3-5 celsius fokot.nem lesz valami meleg a meccs napján,ahogy a meccs idején sem.
de eső nem várható,így a gyep nem kapott sok pofont.tehát holnap mocsárbírkózás a pályán aligha lesz.

Akik játszhatják holnap a főszerepet:
nagy párharcnak fog ígérkezni a gomis-gameiro csata.két nagyon jó játékos,holnap egymással szemben fognak állni.
gomis eddig 29 alkalommal találta el az ellenfelek ketrecét (a lyonnak összesen 129 van,ez 5.375 ketrecet talált lövés/meccs)
gameiro 35 alkalommal találta el az ellenfelek ketrecét (a psgnek összesen 140 van,ez 5.625 ketrecet talált lövés/meccs)
ebből az látszik hogy a psg egy kicsit offenzívabb,de nagy különbség a két csapat támadójátékában nincs.
de ha hozzák a ketrecet talált lövés/meccsátlag szintet akkor jó meccset láthat a néző és 10-11 ketrecet talált összlövés!
a lyon 405 alkalommal szabálytalankodott eddig (16.875 átlagszabálytalanság/meccs,a psg 372 alkalommal (15.5 átlagszabálytalanság/meccs)
43 hazai sárgalap eddig (1.79 sárgalapátlag/meccs),48 vendég sárgalap eddig (pontosan kettes átlagsárgalap)

FORRÁS: www.olweb.fr/fr/Accueil/100007/Article/58658/Quelques-Chiffres-en-marge-d-OL-PSG

még sok emberpárharc lesz holnap izgalmas,de a gomis-gameiro ígérkezik a legkomolyabb párharcnak.

NAGYJÁBÓL ENNYI LENNE AZ ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMZÉS! van ami a psg mellett áll,van ami a lyon mellett.

AMIÉRT GONDOLOM A LYON SIKERT!
Holnap törleszteni kell a 9.fordulóban elszenvedett vereségért.2-0 lett ha esetleg már feledésbe merült volna.
A szezon egyik legfontosabb meccse holnap jön a liistavezető ellen,a hazai pálya előnyét győzelemre kell váltani és hiszek abban hogy be is váltják a fiúk és helyreteszik a párizsi pénzes zsákot,amivel a montpellier is jól járhat mivel lehet az mhsc-psg között egy helycserés támadás.
nagyon jó ez a psg sajnos,gyűlölöm őket,de már 6 kör után kijárna nekik egy pofon.
ancellotti mesterrel még szűz a psg,holnap ezt el kell veszítenie a pénzes zsáknak.ehhez csak a csapatomnak kell assistálni!
a teltház garantált,ahogy a jó hangulat is.a BG87 és a Virage Nord megcsinálja a pokoli hangulatot a manszursejk germainnak.
BÍZOK A LYONBAN,NEM ÉN LENNÉK HA NEM HAZAI SIKERT VÁRNÉK!
ALLEZ'OL!

Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov 2012.02.24. 22:20:08

sajnos egy pár linket törölnöm kellett,úgylátszik túl sok lett volna annyi hivatkozás egyszerre!

A 2011/12-ES PSG-LYON 2-0 (#9 FORDULÓ)
www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/74456

a lyon 24.fordulós veresége:
www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/74600

a psg 24.fordulós döntetlene:
www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/74606

a H2H
www.ligue1.com/ligue1/stats/olympique-lyonnais/paris-saint-germain#
/a statson belül az all meetingsre kattintva elővarázsolható az özzses meccs/

Valenciafan 2012.02.26. 16:19:12

Na megerőltettem magam és -tőlem első alkalommal láthattok ilyet:D- néhány szóban felvezetném a spanyol bajnokság egyik rangadóját, amelyet számomra érthetetlen okból egyetlen tv sem közvetít...
Gondolom nem nehéz rájönni, hogy a Valencia-Sevilla derbiről van szó.
Először is a 2 csapat kerete:

VALENCIA CF:
KAPUSOK: Diego Alves, Guaita

VÉDŐK: Bruno, Barragán, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu, Jordi Alba

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Albelda, Topal, Parejo, Feghouli, Pablo, Tino Costa, Piatti

CSATÁROK: Jonas, Aduriz, Soldado

VÁRHATÓ KEZDŐ: Alves/Guaita - Bruno, Rami, Ruiz, Mathieu - Albelda, T. Costa - Feghouli, Jonas, Alba/Piatti - Soldado

HIÁNYZÓK: Canales, Maduro, Banega, Ricardo Costa, Miguel és Dealbert(utóbbi technikai okok miatt, a többiek sérülés miatt)

Forrás: www.valenciacf.com/contenidos/Actualidad/Noticias/2012/02/Noticia_36722.html?__locale=es

SEVILLA FC:

A KERET: Palop, Javi Varas, Coke, Escudé, Juan Cala, Spahic, Antonio Luna, Fernando Navarro, Gary Medel, Campaña, Rakitic, Trochowski, José Antonio Reyes, Jesús Navas, Kanouté, Baba Diawara, Álvaro Negredo y Manu del Moral.
Kezdőt még nem találtam és a sérültekről sem tudok többet. (Hiába no, ez első alkalom amikor jobban beleásom magam:D)

Forrás: www.sevillafc.es/nuevaweb/actualidad/noticias/23966

A 2 csapat legutóbbi 4 egymás elleni bajnokiját kivétel nélkül a Sevilla nyerte meg 6-1-es össz gólkülönbséggel, ami -valljuk be- nem éppen hízelgő ránk nézve.
Úgy tűnik, hogy a hazaiak számára a dobogó biztosítottnak látszik, évek óta olyan kerettel vagyunk az élmezőnyben, amelynél vannak jóval erősebbek is (pl. Sevilla, Bilbao, Atl. Madrid). Hazai pályán rúgott gólok tekintetében 2-es az átlag ami jónak mondható, erre vagy ennél többre csak a két óriás, illetve a Malaga és a Bilbao volt képes eddig.
A Sevilla ebben a szezonban mélyen tudása alatt teljesít, pedig jelenlegi keretével sokkal többre hivatott. Idegenben meg végképp borzalmasan szerepel, 11 mérkőzésen mindössze egy győzelmet számlál, míg az újonc Vallecano pl. 5-nél tart e mutatót tekintve...A 6 rúgott gól pedig az egész mezőnyt tekintve csak az utolsó előtti helyre elegendő, vendégségben csak a Villarreal gólszegényebb (5 találat).

A két csapat -csak a bajnokságot tekintve- a Valencia pályaválasztásával eddig 66 alkalommal találkozott egymással, a számok meggyőző hazai fölényt mutatnak: 48 Valencia siker mellett 8 döntetlen és 10 vendégsiker szerepel a statisztikában, a gólarány is szinte megdöbbentő, 155-48.

Az idei szezonban a lőtt és kapott gólok számára sem lehet büszke egyik gárda sem. Hazai oldalon a rúgott (36gól/23 meccs) gólátlag valamivel 1,5 fölött van, a kapott (27 gól/23 meccs) is eléri az 1-es átlagot (1,17). A vendégek részéről is siralmasak az adatok, főleg lőtt gólok tekintetében, 24 szerzett gól 23 mérkőzésen borzasztóan kevés egy ilyen csapattól, mindössze 1,04-es átlagra jön ki. Kapott gólokat tekintve jobb a mutatójuk a hazaiakhoz képest, igaz a különbség szinte semmi e tekintetben, (26 gól/23 meccs) 1,13-as átlagot eredményez.

Minden sorozatot számításba véve -függetlenül a pályaválasztó kilététől- az utóbbi 10 egymás elleni mérkőzésen nem született döntetlen.

Összességében kiegyenlített, -rangadóhoz méltó- jó mérkőzés várható, ahol -reményeim szerint- hazai győzelem várható, mivel a múlt heti Barcelona elleni 1-5-öt feledtetni kell, melyre ez kiváló lehetőség.

Tippem: 209. Valencia-Sevilla H 1,75

AMUNT!

casso. (törölt) 2012.02.27. 21:07:34

Na akkor egy kis elemzés a holnapi nap kapcsán amivel a tippjeimet leírom. Több tippem nem lesz a szelvényem is innen fog megszületni.

Ahogy látom a SZRT bedobta a mézes madzagot a J. Nieminen - M. Cilic mérkőzésre ahol az ember jó szorzó reményében Niemient rakja.Szerintem ez a mérkőzés fixesen kétesélyes.Legutóbb a Wimbledonban találkoztak egymással 2008-ban. Akkor Cilic nyert 3-2-re akkor is iszonyatosan szoros volt.Szóval ezt a mérkőzést nagyban elkerülném mert itt a forma fog nyerni aki jobb formában lesz.Aztán jön a Delray Beach kemény borítású torna ahol az össz nyeremény 442,500 dodó.Nekem rögtön megtetszett a X. Malisse - G. Garcia-Lopez mérkőzés. Malisse már kétszer nyert Delray Beach tornát.Összesen 5-ször volt a döntőben és ebből 2-szer tudta haza hozni a kupát. Malisse a 26-ik a jelenlegi ranglistán. Ellenfele G. Garcia-Lopez pedig a 93-ik helyet tapossa. Lopez még sosem szerepelt az Amerikai Delray Beach tornáján míg Malisse már igen tapasztalt és szereti ezt a tornát. Én szerintem itt fog kijönni a lépéselőny. 4-szer találkoztak egymással és 3-szor a belga Malisse és mindössze 1-szer tudott nyerni Garcia-Lopez.Egyébként a SZRT megint próbál megetetni a spanyolnak a szorzója a külföldi oldalakon 2.10-vagy nagyobb...

Tipp: 063 X. Malisse - G. Garcia-Lopez H
Odds: 1.62

A jégkorong mérkőzések közül három találkozó tetszett meg az egyik a Lulea-Timra mérkőzés 1.38-as oddsal a második a Karpat-Ilves szintén 1.38-as oddsal a harmadik pedig az ALBA VOLÁN mérkőzése. Én a két 1.38-as mérkőzést kidobom a kukába mert az egyik tuti bukta lesz és erre 1000%-ot adok mert szinte biztos ,hogy az egyik el fog menni. Viszont megnéztem az ALBA VOLÁN nyilatkozatát és Sofron István nyilatkozata nagyon megtetszett. Idézem:

"Sajnos ez a tegnapi nem a mi meccsünk volt, borzasztó buta gólokat kaptunk. Ezúttal a csapatvédekezésünk sem működött megfelelően, ráadásul egyéni hibákkal is segítettük a hazaiakat, amiket azonnal büntetett is a Ljubljana. Pedig a helyzeteink ismét megvoltak, de ezúttal mindent kihagytunk. Ilyen a hoki, nem tudunk minden mérkőzésen jól játszani. Nem tudom, hogy a hosszú buszozás-e az oka, de úgy néz ki, hogy idegenben valamiért problémáink vannak. Azonban nem szabad hagynunk, hogy a Ljubljana vérszemet kapjon! Kedden új fejezet, kulcsfontosságú mérkőzés következik. Hazai pályán győzni fogunk" - zárta szavait Sofi.

Nálam ez minden kétséget kizáróan egy magabiztos győzelemre törő egységes csapatot jelent. Nagy arányú Alba Volán győzelemre számítok.Én szerintem Kevin Primeu összerázza a csapatot és Sofron,Ryan Derek,Vas Márton és Palkovics Krisztiánnal az élen nyer a SZÉKESFEHÉRVER.

Tipp: 067 Alba Volán - Olimpija Ljubljana H
Odds: 1.66

A kosárlabdánál sem szerénykedhetünk és jó mérkőzésekben gazdag szorzókat kaptunk a drágalátos SZRT-től. A Gravelines-Nymburk mérkőzés megtetszett mert a Gravelines tuti kieső de ha a Nymburk nyer és a RIGA kikap akkor tovább jutottak.Szerintem már csak elvből is hozzák a találkozót. Ennek ellenére úgy gondolom ,hogy akármennyire is hajt majd a Nymburk a tovább jutásért nyerni fog a Riga otthon mert a Valencia már biztos csoport első. Fő tippem leginkább a Nymburkre irányul mert győzniük kell.

Tipp: 093 Gravelines - Nymburk V
Odds:1.78

Kosár tippekért katt ide:

basketballtipp.blog.hu/

Nagyon tud a srác.

Na és akkor jöjjön a szakterületem a FOCI.
Na ennek jól bedőltem.

VIGYÁZZATOK!!!!!!!!!!! A SZERBIA MÉRKŐZÉS NEM OTTHON LESZ HANEM ÖRMÉNYORSZÁGBAN LESZ!!!!!!!!!!!!!!! ÖRMÉNYORSZÁG JÁTSZIK OTTHON ÚGY RAKJÁTOK! A SZRT BEPRÓBÁLKOZOTT...

Így nálam ez a meccs már ki is maradt.Brazília-Bosznia nálam sima H Neymarék simán hozzák a BRAZIL FOCISULIT.Hendivel is. Szóval 2.00-val rakom őket.

MaflaUr 2012.02.27. 22:03:49

Pontosan hanyadikától kezdődik a verseny és a szabályok mikor kerülnek ki?Ja és hányan vagyunk?

casso. (törölt) 2012.02.28. 15:04:47

@MaflaUr: Nincs elég jelentkező ezért egyelőre mellőzzük a versenyt. Bízunk benne ,hogy később el tudjuk indítani a játékot.

VörösÖrdög. 2012.03.05. 18:04:05

1860 München-St. Pauli

St. Paulinak nagyon nem megy betömörülő csapat ellen. Ő nem az a csapat aki türelmesen passzolgat, ha nem egyből próbálják a csatárjaikat helyzetbe hozni. Idegenbe nagyon keveset rúgnak kapura és néha be megy egy lövés amivel pontot szerezhetnek. 1860 most nagyon elkapta a fonalat és nekik sem a bekkelés az erősségük, de jó a védekezésük és sokszor játszanak kontrákra főleg idegenben. Jó meccs lesz. Tippem 1x.

1860 meccsre még Félidő H. Hibákra fogják kényszeríteni a Pauili védelmét és látva az előző meccseiket az elején odaszegezik a kapujához a vendég gárdát.

bakker. 2012.03.06. 05:20:42

----------
Szklenar16 2012.03.05. 20:13:42
----------

NBA TIPPEK HAJNALRA

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz
A Cavs kelet 10. helyén álló alakulat, akikről érdemes tudni, hogy 2-3 éve még az elsők voltak, de James távozása óta a játékuk gyengévé vált. A 13-22 es mutató a 10. helyre elég.. Otthon 8-11-es mutatóval rendelkeznek. Legutóbbi 5 meccsét elvesztette a Cavs, de ebből 3-szor szoros meccsen kaptak ki. Utolsó 10 meccsükön 3-7-es mutatót tudnak felmutatni. Látszik a számokból is, hogy ez a Cavs nem az igazi. A Jazz nyugaton a 10. de teljesen más ez a 10. hely. Reális eséllyel pályáznak a rájátszásra. 17-19-es mérleg még nem elég, de az 50%-os mérleg lehet elég lenne. Idegenbe 3-13-mal állnak, ami harmatgyenge, de hozzáteszem majdnem minden meccsük szoros és a végjáték mindig az ellenfélnek sikerül jobban. Szombaton legyőzték a Miami-t, ami óriási lökést adhat a csapatnak. Utolsó 10 meccsükön ők is 3-7-tel állnak. Idén egyszer találkoztak azt a Jazz nyerte, de tavaly is találkoztak kétszer és ott is a Jazz bizonyult jobbnak. Szoros meccset várok, de szerintem ma a Fortuna a Jazz mellé áll a végén. Nekik a győzelem többet ér, mert ők még álmodozhatnak a rájátszásról és az ilyen meccsek nagyon fontosak.
Tipp: Utah Jazz

Toronto Raptors – Orlando Magic
Mindkét csapat a keleti konferencia tagja. A Toronto 11. helyen áll 12-25-ös mérleggel. Otthon 6-12-es mérleggel bír, amitől azért lehetne jobb. A konferencián belül 7-16 a mérlegük, ami azt jelenti, a keleti gárdák ellen kevésbé megy. Utolsó 10 meccsükön 4-6-os mérleget mutatnak fel, ami nem tragikus, de a gyengébb csapatokat verték meg, az erősebbektől kikaptak. Az Orlando helyzete teljesen más kelet 5. gárdájáról beszélünk.
A 24-14-es mérleg jónak számít a ligában. Konferencián belül 18-9 a mérlegük, ami szintén jó teljesítményre utal. Idegenbe is 11-7-es mutatóval bírnak. Utolsó 10 meccsükön 7-3-as mutatót mutatnak fel. Idén az Orlando egyszer már győzött a Raptors ellen. Az Orlando-ban játszik a Liga legjobb magas embere Dwight Howard, aki Nelson jó passzaiból eredményes tud lenni. JJ. Redick a liga egyik legjobb tripladobója, ha sül a keze meccsenként 6-7 triplát is képes elsüllyeszteni. Minden az Orlando mellett szól, de nem lesz egyértelmű meccs.
Tipp: Orlando Magic

Washington Wizards – Golden State Warriors
A Wizards keleten az utolsó előtti helyet éri. 8-28-as mutató nagyon pocsék, de tőlük nem is várta senki a jó teljesítményt. Otthon 5-14-es a mérlegük. Utolsó 10 meccsükön 3-7-es mérleg a mutatójuk, ami azt jelenti kicsit javultak a szezon elejéhez képest. A Golden State nyugat 14. helyezettje. A 14-20-as mérleg tőlük jó eredmény. Nyugaton senki se számol velük, a kis költségvetés miatt, de azt amit hozni kell hozzák. Idegenbe 5-11-es mérlegük van. Utolsó 10 meccsükön 4-6-os mérleget mutatnak fel. Az utóbbi időben többször kaptak „nagy” verést. Ebben a szezonban a két csapat még nem találkozott. Ezen a meccsen bármi megtörténhet. Nehéz lenne megtippelni, hogy melyik csapat fog győzni. Nálam ez a meccs mégis V.
Tipp: Golden State Warriors

Chicago Bulls – Indiana Pacers
A Chicago keleten az első. 31-8-as mérlegük magáért beszél. Otthon 14-2 a mérlegük és a konferenciában 21-6. Elég meggyőző számok. Utolsó 10 meccsükön 8-2 a mutatójuk. Több játékosuk is jól teljesít az idén: Boozer, Rose, Noah. Rose-ról tudni illik a tavalyi alapszakasz MVP. (MVP=Most value Player=Legértékesebb játékos) Az Indiana kelet meglepetés csapata. Elképesztő, amit csinálnak ezzel a kerettel. Senkise várta tőlük, hogy közel 40 meccs után keleten a 3. helyen állnak 23-12-es mérleggel. Elsősorban otthon bomba jók, idegenben 12-8 a mérlegük, de ez sem rossz. Utolsó 10 meccsükön 6-4-es formát mutatnak, ami talán már annak a jele, hogy kezdenek fáradni. Eddig idén 3 meccset játszottak. Az 1. és 2. meccs Chicago győzelemmel zárult, de az utolsó találkozásukon a Pacers kerekedett felül. Szerintem ez a csapat kezd kicsit, kifújni a nagyon erős kezdés után és lassacskán visszább fog csúszni. Ezen a meccsen meglepődnék, ha nem a Chicago nyerne.
Tipp: Chicago Bulls

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers
A Bucks kelet 9. gárdája. A tőlük várhatót hozzák a 14-23-as mérleggel. Konferencián belül 10-14 a mutatójuk. Otthon 8-8 azaz 50%-os teljesítményt mutatnak fel. Az idén okoztak már egy két meglepetést. Pl . a Miami-t kétszer verték! Utolsó 10 meccsükön 2-8 a mérlegük, de a nyerhető meccseket nyerték. 8-szor erősebb gárdától szenvedtek vereséget. A 76ers keleten a 4. gárda. 22-16-os mérleggel állnak. Konferencián belül 16-6-os a mérlegük, ami egész jó. Idegenbe 8-8 a mutatójuk. Utolsó 10 meccsükből 7 meccset elbuktak, csupán 3 meccset hoztak, de rájuk is igaz, hogy a náluk gyengébb csapatokat verték. Idén egyszer találkoztak, ahol a 96ers győzött. Itt szoros meccsen Philadelphia sikert várok.
Tipp: Philadelphia 76ers

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers
Mindkét gárda nyugaton helyezkedik el. A Minnesota 19-19-el a 9., míg a Clippers 22-13-al a 3. Minnesota otthon 10-10-el áll, a konferenciába 14-10-el. Utolsó 10 meccsükön 6-4-el állnak. Rubio és Love nagyon jól összeszokott, a kis spanyol többet hoz a vártnál a Minnesota-nak. Szerintem a Minnesota jobb csapat, mint azt a helyezés mutatja. A Clippers idegenbe 10-8-al áll, a konferenciában 13-11. A nyugati csapatok ellen kevésbé megy nekik. Utolsó 10 meccsükön 5-5 a mérleg. Cris Paul és a zsákoló király Griffin együtt nagyon jók. Idén eddig kétszer találkoztak, mindkét meccsen Los Angeles-ben és mindkét meccset a Minnesota nyerte. Ezen a meccsen én Minnesota győzelmet váruk, Rubio remeklésével együtt. Halkan megjegyzem a Clippers idén már több döntetlent játszott, de tudjuk, hogy kosárban mennyi az esélye az X-nek.
Tipp: Minnesota Timberwolves

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks
Az Oklahoma nyugat első csapata. 29-8-as mérleggel állnak, és sokkal erősebbek, mint tavaly. Konferencián belül 21-6, ami nagyon jó. Otthon 15-1, ez emg magáért beszél. Durant a Liga második legtöbb pontot szerző játékosa, és Westbrook is a 10-ben van ebben a Stat-ban. Erősödtek egy Perkins-sel, aki a Boston-ban már bizonyított. Ez a gárda erősebb, mint tavaly. Utolsó 10 meccsükön 8-2 a mutatójuk. A Dallas=Nowitzki. Nyugaton a 6. hyeln állnak 22-16-os mérleggel. Idegenbe 8-9 azaz negatív a mérleg. Utolsó 10 meccsükön 5-5 a mérlegük. A Konferenciában 14-11-el állnak. Eddig idén 5-ször találkoztak és 4-szer az OKC nyert. Szerintem az Oklahoma továbbra is tartja formáját, és ez a korosodó Dallas nem veheti fel a versenyt a fiatalokkal.
Tipp: Oklahoma City Thunder

Denver Nuggets – Sacramento Kings
A hazaiak nyugaton a 8. helyen állnak 21-17-el. Tudni kell, hogy nagyon jól kezdtek, utána egy kis botladozás és most újra jók. Otthon 10-8 a mérlegük, utolsó 10 meccsükön 5-5, de az utolsó 3 meccsüket bíztató játékkal nyerték. A Konferenciában 12-17, a jobb csapatoktól kaptak ki. Sacramento nagyon nagyon gyenge. Nyugat 15. helyezettje. 12-25-ös mérlegük van. Idegenbe 2-8., No Comment. Utolsó 10 meccsükön 2-8. Konferenciában 8-16. Erről a meccsről ennyit. Szerintem sima Denver győzelem.
Tipp: Denver Nuggets

Portland Trailblazers – New Orleans Hornets
Nyugat 10. csapata fogadja nyugat utolsó csapatát. A Portland 18-19-el áll. Otthon 13-7, ami azért jó. Konferencián belül 13-14. Utolsó 10 meccsén 3-7, de sokkal jobb csapatoktól kaptak ki. New Orleans borzasztóan gyenge. 9-28-as mérleg nyugaton erre elég. Idegenbe 5-12 a mérlegük. Utolsó 10 meccsükön 5-5, ami azért meglepő. Konferencián belül 4-19, amiből gondolhatjátok, ezt a meccset se fogják megnyerni.
Tipp: Portland Trailblazers

casso. (törölt) 2012.03.06. 10:52:18

1x2 · fogadastipp.blog.hu 2012.03.06. 10:49:56

Nottingham - Doncaster

Nem szeretem a Doncastert sőt utálom őket. Mindig keresztbe tesznek a fogadásaimnak ha ellenük teszek. Nem volt ez másképp szombaton sem mikor a Brightont fogadták otthon és 10 perccel a vége előtt egyenlíteni tudtak büntetőből én meg fellejtősre tehettem a fogadásom. Természetesen nem szabad érzelmeket vinni a fogadásba és nem is teszem a "Nem szeretem sőt utálom" szavakat lecserélem arra, hogy nincs velük szerencsém. Ma remélhetőleg viszont sikerül bevinni őket a Nottinghami erőd sűrűjébe.

A Doncaster az egész szezont a kieső helyen töltötte de most ennek a hármasnak a végére került.
Az ő nevükkel zárul a tabella (6gy 8d 18v). Ami ma minket érint, az legfőképp az idegenbeli teljesítményük. (2gy 1d 13v) ez a 7 pont nagyon gyenge idegenbeli mutató és joggal várhatjuk a vereségüket bárhol lépnek idegenben pályára. Az elmúlt négy fordulóban 2 döntetlenre és két verségre tellett nekik.
Doncaster vs. Brighton.1:1
Doncaster vs. Peterborough.1:1
Leeds vs. Doncaster.3:2
Doncaster vs. Blackpool.1:3
Az elmult két meccsen X-re voltak képesek, mindkét meccset otthon játszották, de ma idegenben lépnek fel ahol eddig három alkalommal sikerült csak pontot szerezniük.
A tavalyi szezonban rájátszásig vivő Nottingham idén borzalmasan szerepelés, csak a 20-ik helyen állnak még mindig. Ez a szezon már a kiesés elkerülésének jegyében fog eltelni. Van négy pont előnyük a már kieső helyen álló Coventry csapatától és 6 pont a mai ellenfél Doncastertől.
Azt hiszem rárakhatjuk a kiesési rangadó jelzőt erre a meccsre is. Nem aggódnék ha Nottingham olyan hazai mutatókkal rendelkezne mint tavaly, amikor az egész szezonban csak két vereséget szenvedtek hazai pályán. idén meg már 10 hazai vereségnél járnak(4gy 3d 10v). Két ok végett viszont mégis úgy érzem, hogy itt hazai győzelem születhet.
A Doncaster gyenge idegenbeli mutatójáról már meséltem a Nottingham elmúlt meccseiről még nem. Az elmúlt meccsek jó eredményeinek köszönhetően elmozdult a csapat a kiesési helyekről. Ez már önmagában is fel dob egy csapatot és vissza adja a játékosok hitét. Jó formába kerültek és 7 pontot szereztek az elmúlt három mérkőzésen.
Barnsley vs. Nottingham Forest.1:1
Birmingham vs. Nottingham Forest.1:2
Nottingham Forest vs. Coventry City.2:0
A Coventry elleni kiesési rangadót sikerrel hozták és a győzelem jelentette azt, hogy elkerültek a piros zónából. A Birmingham idegenbeli legyőzés azt hiszem óriási meglepetés és hatalmas fegyvertény volt(0:1). De ezt követően megint csak idegenben kellett fellépniük a Barnsley otthonában és itt sem vallottak szégyent, mert hazavitték az egyik pontot(1:1). Két remek eredmény után újra otthon lépnek fel a City Ground gyepén és joggal várhatják a szurkolók az újabb három pontot.

Tipp:hazai odds 1,73

csibotipp 2012.03.06. 16:18:34

Marseille:
Gardiens : Mandanda, Andrade
Défenseurs : Azpilicueta, Fanni, Diawara, N'Koulou, Morel, Traore
Milieux : Diarra, Kabore, Cheyrou, Amalfitano, A.Ayew, Osei, Abdullah
Attaquants : Brandao, J.Ayew, Gadi

tehát nincs: Gignac, Mbia, Valbuena, Remy, Bracigliano

nálam nyerő ma az Evian!! otthon mindenkire veszélyesek alapból is, jó formában is vannak!! Marseille pedig tartalékos lesz, és nincsenek jó formában sem!!

casso. (törölt) 2012.03.08. 20:32:40

Metalist Harkiv - Olympiakos

Ma az ukrán házigazda fogadja az Olympiakosz csapatát.Aki figyelte az UEFA történéseit annak talán nem kell annyira bemutatnom azt ,hogy mennyire jól szerepel a nemzetközi porondon a Harkiv. A csoportjából 6 mérkőzésen 4 győzelmet szerzett és 2 döntetlent. Egyszer sem kapott ki. A legutóbbi mérkőzésen a Salzburg csapatát oda vissza verte. Először egy idegenbeli 0-4 aztán otthon 4-1. A meccset Oblasny SportKomplex Metalist-ban fogják rendezni melynek férőhelye: 41307. Így elég sok ultrára lehet számítani a mérkőzésen. Hangulatból nem lesz hiány a Metalistnak. A mérkőzésnek van MAGYAR érdekeltsége is. A játékvezető Vad István lesz aki joggal törhet Kassai babérjaira. Referee:I. Vad. Assistants:G. Erős.G. Ring.Fourth official:S. Szabo. A Metalist leggólerősebb támadói : Cristaldo,Taison,Devic.A középpályán a brazil Xavier ossza az észt a maga 8 góljával.A bajnokságban jelenleg 3-ik Metalist csupán 5 pontra van az első helytől. A téli átigazolási szünetben a brazil Marlost és az argentín Torsiglierit vették.Na de akkor mennyünk át egy kicsit a görögök földjére. A Olympiakosz leggólerősebb támadói: Mirallas,Pantelic,Djebbour, hármas tengely. A középpályán nincs annyira meghatározó játékosuk mint a Metalistnak Xavier.A bajnokságban jelenleg első a csapat de vigyáznia kell mert a PANATHINAIKOS szorosan a seggében van 1 ponttal lemaradva. A sportfogadók többsége egy laza 1-0-ás győzelmet vár. De vannak olyanok akik 2-0-t és a 3-0-t sem tartják elképzelhetetlennek. Nos én is közéjük tartozom. Én láttam játszani a Metalistot. Ez a csapat otthon szinte verhetetlen olyan katlanjuk van. A Salzburg ellen nálam már bizonyítottak. Ha idáig eljutottak akkor nem fogják feladni és mennek tovább és tovább. Otthon hozniuk kell a mérkőzést.

Tipp: Metalist Harkiv nyer. 2-0 vagy 1-0.
Odds: 2.10

Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov 2012.03.10. 00:36:51

Készítette: LyonnaisFan1 /SÜN/ Alias ÉN!

191 H 2,33 Olympique Lyonnais-OSC Lilleois
Ligue 1 2011/12, 27ème journée
Kezdés: 2012.03.10 21:00 (Fogadási határidő 20:45)
Helyszín: Stade Gerland Lyon

A francia labdarúgó bajnokság első osztályában nagyon izgalmas párharc fog következni,ahol egy nagyon csalódott csapat fogad egy dobogóért nagy eséllyel bunyózó csapatot.ez a párosítás egyszerűen csak egy OL-LOSC csata.
A következő írásomban nyeretem a lyont,és veretem a lilleoist értelem zserűen.

Legelőször kezdem a két csapat eddigi produkciójával,azaz mit műveltek le eddig az év során.
a hazai csapat lyon,úgy teljesít ahogy eddig,egy szóval pocsékul.26 lejátszott bajnoki meccs,0 darab meccshátrány.12 darab megnyert meccs,4 darab remíza,és 10 darab vereség.16 darab meccs ahol volt pontszerzés/ek,és 10 meccs ahol nem volt semmi.
Így a lyon gőzerővel megy affelé hogy kiegyenlítődjön a győzelmek-vereségek aránya,mivel már csak kettő a diff.
de holnap ez három lesz,hogy az a szégyen mutató még véletlenül sem születhessen meg.a csapat gólszerzési képessége jónak mondható,41 rúgott gól,ami 1,57-es rúgott gólátlagot hoz fel meccsenként,tehát a lyon nem sokat javított gólszerzősdiben mivel a bordeaux meccs óta 4 gólt rúgtak,azt is a manszursejk germain ellen,és azt sem nyerték meg.a bordó meccs 2 játéknappal ezelött volt,így nagy fejlődést a lyon gólrúgásban nem produkált.
a 34 kapott gólszám az nagyon sok,elképesztően sok egy lyontól,és elképesztően sok egy ilyen nagycsapattól.ez nagyon árulkodó mutató,a lyon kegyetlen sok gólt kap valamiért,bár egy pár meccsen nem az alapgarnitúra védelem volt.ez egy szimpla 1,30-as kapott gól mutató mérleg,ami nagyon sok,a felsőház második legtöbb kapott gólszáma,az evian 37 darab bekapott góllal vezeti azt a nem túl hízelgő stattot.
a bordói meccshez képest a lyon kapott +6 darab gólt,azokat is az előző kettő meccsen,psg 4 gól,nancy 2 gól.
Az otthoni mérleg azért rejt valami pozítivumot is a megrettentő durva statisztikákból,mivel hazai pályán a gerlandon már vannak eredmények és "teljesítmények" 12 darab lejátszott hazai meccs,10 alkalommal pont/pontok szerzés,2 alkalommal nem.tehát ebből látszik hogy a lyon kettő meccset veszített el hazai pályán,azokon kívül van még 8 darab hazai siker,és 2 darab remíza.27 darab rúgott gól,ez 4 darabbal több mint a bordói meccs óta.16 darab kapott gól,ez egy kicsit sok,mivel az egyes kapott gól átlag megvan,ahogy a rúgott is.
Legnagyobb otthoni siker: a bordeaux elleni 3-1-es bajnoki siker 09.24-ről
Legnagyobb otthoni döntetlen: a manszursejk germain elleni 4-4
Legnagyobb otthoni vereség: caen és a rennais elleni 1-2-es kudarc
Legeredményesebb lyoni játékos: Gomis 10 gól

A vendég csapat lilleois,már sokkal naposabb bajnoki szerepléssel büszkélkedhet.26 lejátszott bajnoki meccs,abból 23 pont/pontok szerzés,és mindössze 3 darab vereség.ez nagyon sokkoló adat,mivel a psg-nek is 3 veresége van,ami a legjobb mutató a francia bajnokságban.több csapatnak több veresége van.
a lille elég nagy döncikirály mivel,csak 1 darabbal kevesebb döncijük van,mint amennyi győzelmük.összmérleg 12 győzelem,11 döntetlen és 3 vereség.
Ez egy kicsit másabb mutató mint ami a lyonnak van,inkább lenne fordítva és akkor a lyon nem lenne akkora nagy bajban mint amiben már hónapok óta van.
45 rúgott gól,és 29 kapott gól.a rúgott gólátlag elég magas,magasabb mint a lyoné,ahogyan a kapott gólátlag is jobb,mivel ott kevesebb az átlagszám.
A lilleiois idegenben nagyon masszív és erős csapat,csak 1 alkalommal hagyták el vezstesen a pályát,a többin gyűjtöttek egységeket,így amiért mentek azt meg is szerezték,még akkor is ha többet is lehetett volna,és így vezetik az idegen tabellát is a mérlegükkel.13 idegen meccs,6 döntetlen,6 győzelem és mindössze 1 darab vereség.16 rúgott gól,és 10 darab kapott gól.az idegen rúgott átlag nagyon kevés,nem annyira hatékonyak idegen földön,de a védelem ehhez képest nagyon stabil mivel a lilleoisnak van a legkevesebb idegen kapott gólja,számszerint 10 darab.
Legnagyobb idegen siker: Sankt Etienne-Lille 1-3,így a rhone part másik nagy csapatánál nyertek,ez rossz jel lehet a lyonnak
Legnagyobb idegen döntetlen: 1-1 against nancy,bordeaux,rennais.így a nagyobb meccseken el tudják vinni a pontocskákat.
Legnagyobb idegen siker,ami az eddigi egyetlen: Marseille-Lille 2:0,a másik "olympique"-nek sikerült győzelmet aratnia,ez jó jel lehet.
Legeredményesebb lille játékos: Éden Hazard 11 gól.

Amit le lehet szűrni ezekből:
A lille jobban teljesít mint a lyon,a lille több gólt rúgott mint a lyon,a lille kevesebb gólt kapott mint a lyon,a lyon otthon gólerősebb mint a lille idegenben,a lyon otthon több gólt kapott,mint a lille idegenben.

Most folytatom az ezévi mérkőzéssel,amikor a lilleois volt a pályaválasztó.az ősszel történt mérkőzés kerül egy nagyon kicsit felídézve:
a mérkőzés a francia bajnokság 11.fordulójában történt 2011.10.23-án.A mérkőzésen 8 fok volt,így a játékosok annyira nem fáztak a meccsen.17247 néző elött játszódott le a meccs,amin a hazai szurkolók kapták meg a nagyobb tömör gyönyört,mivel a lille hátrányból fordította meg a meccset,ami a hazaiaknak bravúr volt,még a lyonnak egy hatalmas nagy égés.a mérkőzés 3-1-es lille sikert hozott,1-1-es döntetlennel.Briand góljára,Sow (aki már a fener játékosa),basa és joe cool válaszoltak.a lille teljesen megérdemelten nyert azon a meccsen,mivel sokkal jobb volt a hazai csapat,a 9 ketrecet talált lövés mindent elárul,ahogy a 3 vendég ketrecet talált lövés.a lyont lemoshatta volna a lille könnyedén.fájó vereség a lyonnak az a találka.
a jegyzőkönyv: www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/74467

Most folytatom a két csapat előző bajnoki meccsével.
a hazai pályaválasztó lyon az előző körben túrázni ment nancyba,azzal a reménnyel hogy megindulnak végre felfelé és megmentik a gárdát a teljes év végi leégéstől.de az a meccs is nagy kudarcba fulladt,hiába volt a nagy várakozás,hogy húú azt megnyerjük,végre siker,egy ***** siker.
a lyon hozta a "csak a szokásos" bukózását,és ott is kaphatott volna a lyon akár 6-7 gólt is,de lloris kiválóan védett,mint az egész szezon alatt,lloris nélkül nem tom mit érne a lyon...
a mérkőzés eredménye 2:0 lett,teljesen igazságos eredmény született ott,mivel a lyon ******* nem akarta megnyerni a meccset,1 ketrecet talált összlövés a meccsen felér egy viccel.a gólokat puygrennier és bakar szerezte.a félidőben 0-0 volt,így egy darabig még partiban volt a lyon,csak aztán elvesztették az egész mérkőzést.

a vendég lille az előző körben hazai pályán játszott az auxerre csapatával,a mérkőzésen érdekes eredmény született mivel a lille olyan helyzetből bukta be a meccset,amit nem igazán kellene egy loscnak csinálnia,főleg nem otthon.azon a meccsen volt minden,2 tarjeta roja,4 gól,és egy jópár tarjeta amarilla is,sok helyzet,és pazar végjáték.a meccs álomszerűen indult a lillenek mivel elhúztak szépen 2-0-ra,azaz hozták a sportfogadói társadalomnak a papírformát.aztán jött egy hazai piros,ami már felforrósította a helyzetet.de az auxerre semmit nem tudott kezdeni azzal,aztán a vendég csapat is megfogyatkozott,kialakult egy 10v10-es szituáció,ami a lille-t zavarta meg,mivel bebukták a sikert 2-0-ás állásról,ráadásul a lille 4 perc alatt kapott kettő gólt,úgy hogy a látszám akkor már egyenlő volt.de ahhoz is tehetség kell,nagy tehetség.eredmény 2-2,félidőben 1-0 volt.a helyzetek mindkettő csapatnál megvoltak,egymás fölé nem tudtak kerekedni a csapatok,így a dönci igazságosnak mondható,de azért a lille szépen megcsinálta azt a győzelem elbukást a kettős gólelőnyből.

Egyik csapat sem nyert az előző körben,de a lille legalább gólt szerzett és pontokat,még a lyon gólokat sem és pontokat sem.

Most folytatom a kettő csapat formájával.
A lyon nagyon pocsék formával rendelkezik,legutóbbi 6 meccsükön,3 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát,még a másik 3 alkalommal szereztek pontot.
de csak 1 meccset nyertek meg,2 alkalommal játszottak döntetlent,még 3 alkalommal kikaptak.10 rúgott gól és 12 darab kapott gól.kettes kapott gól átlag az nagyon sok,de legalább 1+-os a rúgott gól átlag is,de nagyon gázos a teljesítmény.
Legnagyobb siker: lyon-dijón 3-1
Legnagyobb döntetlen: lyon-psg 4-4
Legnagyobb vereség: nancy-lyon 2-0

A lille már szebb mutatókkal rendelkezik saynos.A formájuk erős ellentét a lyonnal szemben,és a közös tulajdonság megvan ebben,mivel a lillenek is 2 darab remízája volt az elmúlt 6 meccsén,de csak 1 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát,még 3szor nyertek,és abból a legutolsó kettőt idegenben követték el.
12 rúgott gól,kettes gólátlag,és 8 darab kapott gól.
Legnagyobb siker: Lille-Sankt etienne 3-0
Legnagyobb döntetlen: Lille-Auxerre 2-2
Legnagyobb vereség: Lille-Bordeaux 4-5

A lille formája minden tekintetben jobb mint a lyoné,a lyon nagyon rossz passzban várja a holnapi meccset,még a lille annyira nem.

Most folytatom a két csapat egymás elleni mérlegével,amikor a lyon volt a pályaválasztó.
Ebben a párosításban 38 alkalommal találkoztak egymással,ahol a vendég csapatnak nem sok babér termett,14 meccsen szereztek pontot,a többit elveszítették.
Számokban: 24 lyoni siker,9 döntetlen és 5 darab lille siker,tehát a lille nem nyerni jár a gerlandba.tehát a lyon pályaválasztóként 4.8-szor több meccset meg nyert a történelemben mint a lille.
az eddigi eredmények:
Les 38 derniers Olympique Lyonnais - LOSC Lille Métropole
Les 38 derniersOlympique Lyonnais - LOSC Lille MétropoleDate Compétition Club domicile Logo Résultats Logo Club extérieur
11/01/2012 Coupe de la Ligue Olympique Lyonnais 2 - 1 LOSC Lille Métropole
17/10/2010 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 1 LOSC Lille Métropole
11/04/2010 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 LOSC Lille Métropole
18/10/2008 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 2 LOSC Lille Métropole
23/09/2007 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 LOSC Lille Métropole
23/09/2006 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 1 LOSC Lille Métropole
16/12/2005 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 3 LOSC Lille Métropole
28/08/2004 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 LOSC Lille Métropole
23/05/2004 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 0 LOSC Lille Métropole
19/04/2003 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 0 LOSC Lille Métropole
04/11/2001 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 2 LOSC Lille Métropole
18/11/2000 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 1 LOSC Lille Métropole
03/05/1997 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 0 LOSC Lille Métropole
25/11/1995 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 LOSC Lille Métropole
11/02/1995 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 1 LOSC Lille Métropole
30/04/1994 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 0 LOSC Lille Métropole
10/04/1993 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 3 LOSC Lille Métropole
25/01/1992 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 LOSC Lille Métropole
24/11/1990 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 1 LOSC Lille Métropole
16/09/1989 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 1 LOSC Lille Métropole
13/05/1983 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 1 LOSC Lille Métropole
31/01/1982 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 1 LOSC Lille Métropole
31/10/1980 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 2 LOSC Lille Métropole
19/10/1979 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 2 LOSC Lille Métropole
08/09/1978 Ligue 1 Olympique Lyonnais 4 - 0 LOSC Lille Métropole
04/12/1976 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 LOSC Lille Métropole
20/03/1976 Ligue 1 Olympique Lyonnais 3 - 0 LOSC Lille Métropole
30/05/1975 Ligue 1 Olympique Lyonnais 5 - 1 LOSC Lille Métropole
06/02/1972 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 LOSC Lille Métropole
05/07/1968 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 1 LOSC Lille Métropole
05/03/1967 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 1 LOSC Lille Métropole
10/09/1965 Ligue 1 Olympique Lyonnais 6 - 3 LOSC Lille Métropole
01/11/1964 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 LOSC Lille Métropole
25/01/1959 Ligue 1 Olympique Lyonnais 1 - 0 LOSC Lille Métropole
13/10/1957 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 0 LOSC Lille Métropole
30/10/1955 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 1 LOSC Lille Métropole
13/03/1955 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 1 LOSC Lille Métropole
25/11/1951 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 3 LOSC Lille Métropole

Legnagyobb lyoni siker:
10/09/1965 Ligue 1 Olympique Lyonnais 6 - 3 LOSC Lille Métropole
Legnagyobb lyoni döntetlen:
18/10/2008 Ligue 1 Olympique Lyonnais 2 - 2 LOSC Lille Métropole
Legnagyobb lille siker lyonban:
25/11/1951 Ligue 1 Olympique Lyonnais 0 - 3 LOSC Lille Métropole
a legelső találkozó a történelemben.

kiegyeznék egy 6-3-as lyoni sikerrel,bár ha dráma van a meccsen,akkor abból ballada lenne.

Most folytatom a két csapat keretével:
Lyon:
19 joueurs retenus
Lloris, Vercoutre, Dabo, Réveillère, Cissokho, Umtiti, B.Koné, Cris, Lovren, Fofana, Gonalons, Källström, Bastos, Ederson, Grenier, Lacazette, Briand, Lisandro, Gomis.

forrás: www.olweb.fr/fr/Actualites-sportives/100005/En-bref/58810/Le-groupe-lyonnais

Lille:
Voici le groupe communiqué par Rudi Garcia:

BERIA Franck
BALMONT Florent
BONNART Laurent
BRUNO Gianni
CHEDJOU Aurélien
COLE Joe
DE MELO Tulio
DEBUCHY Mathieu
DIGNE Lucas
ENYEAMA Vincent
GUEYE Idrissa
HAZARD Eden
LANDREAU Mickael
MAVUBA Rio
PAYET Dimitri
PEDRETTI Benoit
ROZEHNAL David
ROUX Nolan
SOUARE Pape

forrás: www.losc.fr/actualites-foot-lille/ol-losc-le-groupe-lillois-0

Most folytatom a két csapat hiányzóival:
a lyonnál 3 ember nem lesz.
Reprise / Soins
Valverde, Mensah, Gourcuff. ebből gour hiánya a komoly vesztesés,mensah nem sokat játszott eddig,sérülések miatt.valverde meg ...

a lillenél 2 darab ember nem lesz.egy eltiltás miatt,1 sérülés miatt:
eltiltva: Suspendu : Mauro Cetto
sérült: Blessé : Marko Basa

Most folytatom a lehetséges kezdőkkel:

Lyon: 4-4-2 Lloris-Cris,Revélliere,Lovren,Cissokho-Gonalons,Kallström,Bastos,Briand-Lacazette/Lisando,Gomis

Lille: LANDREAU Mickael-DEBUCHY Mathieu,ROZEHNAL David,BERIA Franck,CHEDJOU Aurélien-BALMONT Florent,MAVUBA Rio,COLE Joe,PEDRETTI Benoit-PAYET Dimitri,ROUX Nolan

4-4-2

Most folytatom a játékvezetővel:
A mérkőzés játékvezetője said enjjimi lesz.A segítői Stephan Lzzi és Mickael Annonier lesznek.a negyedik játékvezető Nicolas Rainville lesz.
a mostani szezonban már 12 darab meccset vezetett enjimmi.7 alkalommal nyert a hazai csapat,3 alkalommal született döntetlen,2 alkalommal vendég siker,tehát a bíró a hazaiaknak kedvez,holnap is folytathatná a spori ezt a szokását.
A lyonnak 2 meccset fújt,abból egyet nyert a csapat 3-2-re hazai pályán a tuluza ellen,még idegenben vereséget szenvedett a kann ellen.
A lillenek még nem vezetett meccset a játékvezető
A bíró 50 sárga lapott osztott ki eddig,ami 4,16-os sárga lap átlag.legtöbb sárgalap szám 9,legkevesebb 1. 3 darab pirosat osztott ki,abból 2 azonnali piros volt,még 1 kettős sárga utáni. 2 alkalommal hazai csapatból lett kiszórva játékos,1 alkalommal vendég csapatból.nem bánnám ha a spori ezt kiegyenlítené holnap és akkor a lyon előnyben játszhat,de hamar történjen meg az hogy legyen valami izgalom.
a bíró eddig 8 büntetőt ítélt meg.5 tizit hazai csapatnak,3 darab tizit vendég csapatnak.7 tizenegyes értékesítve lett,csak 1 vendég tizi maradt ki,így az értékesített tizik aránya 5-2 a hazaiak javára.
holnap a spori megháromszorozhatná nyugodtan,és akkor a lyon ver egy tizenegyes gólt.
forrás: www.football-lineups.com/referee/13/?ft=&fo=747

Most az időjárásról egy pár gondolat:
lyon városára holnap napos idő vár,így csapadék nem nagyon valószínű,így a gerland gyepszőnyege nem lesz pocsék állapotban,így mocsárbírkózások a pályán aligha lesznek,csak igazi férfias küzdelmek!

ÉS EGY PÁR SOR AMIÉRT A LYON SIKERT GONDOLOM!
Már így is nagy gödörben van a lyon,a szurkolók már nagyon idegesek,ahogy aulas elnök is,a csapat hangulata sincs teljesen rendben a folyamatos eredménytelenségek miatt,így kellene már nyerni hogy valami megújulás meginduljon a lyonnál,mert ez már a nagyon égő.
Holnap nagy rangadó lesz a lille ellen,de ha úgy játszanak mint a psg ellen,és nem engednek ki a biztos előny tudatában /a psg ellen az visszanyalt/,akkor meg lehet nyerni egy szép kis 2,33-as oddsért.én hiszek a sikerben,hiszek abban hogy megnyerik a második hazai bajnoki meccsüket a 2012-es naptári évben,mert eddig csak a dijónt sikerült nagy szenvedések árán megverni 3-1-re.
A hangulattal aligha lesz panasz,várhatóak pyroshowk,és egy pár fincsi szurkolási elem.
Allez'OL!

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

.торпедо.ηη.#.99. 2012.03.12. 11:53:39

Ma az Angol Premier Leagueből választottam az elemzésre szánt találkozót, ez nem más, mint az Arsenal London - Newcastle United összecsapás.
A Premier League 28. fordulójának zárómérkőzésére kerül ma este sor a londoni Emirates-ben, ahol a negyedik Arsenal a hatodik Newcastle Unitedet fogadja.

Anglia - Premier League
Dátum: 12/03/2012 Idő: 21:00
Stadion: Emirates Stadium

Friss hírek az Arsenal háza tájékán:

"Wenger elmondta, hogy nem viselte meg a csapatot a Bajnokok Ligájából való csalódást keltő kiesés.
Nem szabad magunkra engednünk őket. Ha jó teljesítménnyel rukkolunk elő, akkor megnyerhetjük a mérkőzést. A jó formánk és a harmadik helyre való koncentrációnk forog kockán."-eme szavakat az Arsenal vezetőedzője Arsène Wenger mondta.

Egy kis egészségügyi séta:

Arsène Wenger a következő hírekkel szolgálhatott a csapat egészségügyi állapotával kapcsolatban a Milan-meccset követően:

A Milan meccs utáni állapotról…
„Sokak kaptak kisebb rúgásokat, vannak horzsolások, de nem hinném, hogy akárki bizonyosan kiesett volna a hétfői meccsről, aki kezdett.”

Kieran Gibbsről…
„Meg kell még vizsgálnunk a lágyékát, de van esélye játszani.”

Theo Walcottról…
„A csípője sérült meg enyhén, elvileg rendben kell lennie addigra.”

Andre Santosról…
„Pénteken kezdheti meg a teljes értékű edzés végzését. Hétfőn még biztos nem lesz megfelelő állapotban, mert négy hónapig nem játszott, de nem tudom még, ezt majd később döntöm el. Majd meglátjuk, milyen állapotban lesz Gibbs.”

Aaron Ramseyről és Mikel Artetáról…
„Mindkettejüknek a keretben a helyük a jelen állapotuk szerint.”

Yossi Benayounról…
„Yossi csütörtökön állt ismét edzésbe, nem tudom, hogy hétfő estére készen fog-e állni.”

Forrás: Arsenal.com

Arsenal elképesztően bomba formában van. Van Persie gyakorlatilag helyzet híján is gólt, gólokat szerez meccsről-meccsre. Nemrégiben egy ötössel küldték melegebb éghajlatra azt a Spurst, akitől Colocciniék szintén egy ötöst kaptak pár hete, továbbá az Anfielden három helyzetből kettőt értékesítve lenyomták a 'Poolt, majd alig egy hete a Bajnokok Ligájában csaknem meglepték a négygólos előnnyel érkező AC Milant az Emirates-ben, hiszen 3-0-ra verték Ibráékat.

Newcastle:

Az idei szereplés még mindig várakozáson felülinek számít, és ezért iszonyat dicséret illeti a srácokat. Amivel leginkább baj van mostanság, és a velük szemben érzett pesszimizmus oka, az a csapat gyenge, kiszámítható és ötlettelen játéka. A Manchester United elleni 3-0 óta valami nagyon megváltozott a rossz irányba, és azt hiszem nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, ez nem az Arsenal ellen fog jó irányba megváltozni.

Keret:

Newcastle:

Kapusok:

1. Steve Harper
12. Rob Elliot
26. Tim Krul
33. Ole Soderberg

Védők:

2. Fabricio Coloccini
3. Davide Santon
6. Mike Williamson
12. Danny Simpson
16. Ryan Taylor
27. Steven Taylor
45. Tamas Kadar

Középpályások.

4. Yohan Cabaye
8. Danny Guthrie
10. Hatem Ben Arfa
13. Mehdi Abeid
14. James Perch
15. Dan Gosling
18. Jonas Gutierrez
22. Sylvain Marveaux
24. Cheick Tiote
31. Shane Ferguson

Csatárok:

9. Papiss Cisse
11. Peter Lovenkrands
19. Demba Ba
20. Leon Best
23. Shola Ameobi
25. Gabriel Obertan
28. Sam Ameobi
30. Nile Ranger

Arsenal:

Kapusok:

1. Manuel Almunia
13. Wojciech Szczesny
21. Lukasz Fabianski

Védők:

3. Bacary Sagna
4. Per Mertesacker
5. Thomas Vermaelen
6. Laurent Koscielny
11. Andre Santos
18. Sebastien Squillaci
20. Johan Djourou
25. Carl Jenkinson
28. Kieran Gibbs
49. Ignasi Miquel

Középpályások:

2. Abou Diaby
7. Tomas Rosicky
8. Mikel Arteta
16. Aaron Ramsey
17. Alexandre Song
19. Jack Wilshere
30. Yossi Benayoun
39. Francis Coquelin
40. Craig Eastmond
53. Oguzhan Ozyakup
56. Nicholas Yennaris
- Thomas Eisfeld

Csatárok:

9. Chu-Young Park
10. Robin Van Persie
14. Theo Walcott
15. Alex Oxlade-Chamberlain
27. Gervinho
29. Marouane Chamakh

Várható felállás: /nincs visszaigazolva/

Arsenal:

13. Wojciech Szczesny
3. Bacary Sagna
6. Laurent Koscielny
5. Thomas Vermaelen
28. Kieran Gibbs
8. Mikel Arteta
17. Alexandre Song
14. Theo Walcott
7. Tomas Rosicky
15. Alex Oxlade-Chamberlain
10. Robin van Persie

Newcastle:

26. Tim Krul
12. Danny Simpson
6. Mike Williamson
2. Fabricio Coloccini
3. Davide Santon
16. Ryan Taylor
4. Yohan Cabaye
24. Cheik Tioté
18. Jonas Gutiérrez
19. Demba Ba
9. Papiss Cisse

Akikre ma nem számíthatunk:

Arsenal:

19. Jack Wilshere
2. Abou Diaby
39. Francis Coquelin
4. Per Mertesacker
26. Emmanuel Frimpong
30. Yossi Benayoun
16. Aaron Ramsey
18. Sebastien Squillaci
11. Andre Santos

Newcastle:

27. Steven Taylor
22. Sylvain Marveaux
20. Leon Best
28. Sammy Ameobi
11. Peter Løvenkrands
30. Nile Ranger

Forrás: soccerfame.hu

Egy kis visszatekintés az egymás elleni mérkőzések eredményeire:

13.08.11 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
05.02.11 PRE Newcastle Arsenal 4 : 4
07.11.10 PRE Arsenal Newcastle 0 : 1
27.10.10 LIG Newcastle Arsenal 0 : 4
21.03.09 PRE Newcastle Arsenal 1 : 3
30.08.08 PRE Arsenal Newcastle 3 : 0
29.01.08 PRE Arsenal Newcastle 3 : 0
26.01.08 KUP Arsenal Newcastle 3 : 0
05.12.07 PRE Newcastle Arsenal 1 : 1
25.09.07 LIG Arsenal Newcastle 2 : 0
09.04.07 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
18.11.06 PRE Arsenal Newcastle 1 : 1
10.12.05 PRE Newcastle Arsenal 1 : 0
14.08.05 PRE Arsenal Newcastle 2 : 0
23.01.05 PRE Arsenal Newcastle 1 : 0
29.12.04 PRE Newcastle Arsenal 0 : 1
11.04.04 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
26.09.03 PRE Arsenal Newcastle 3 : 2
09.02.03 PRE Newcastle Arsenal 1 : 1
09.11.02 PRE Arsenal Newcastle 1 : 0
02.03.02 PRE Newcastle Arsenal 0 : 2
18.12.01 PRE Arsenal Newcastle 1 : 3
15.05.01 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
09.12.00 PRE Arsenal Newcastle 5 : 0
14.05.00 PRE Newcastle Arsenal 4 : 2
30.10.99 PRE Arsenal Newcastle 0 : 0
28.02.99 PRE Newcastle Arsenal 1 : 1
04.10.98 PRE Arsenal Newcastle 3 : 0

Ma az Ágyúsok sok góllal lepnek meg minket, a SzMa az Angol Premier Leagueből választottam az elemzésre szánt találkozót, ez nem más, mint az Arsenal London - Newcastle United összecsapás.
A Premier League 28. fordulójának zárómérkőzésére kerül ma este sor a londoni Emirates-ben, ahol a negyedik Arsenal a hatodik Newcastle Unitedet fogadja.

Anglia - Premier League
Dátum: 12/03/2012 Idő: 21:00
Stadion: Emirates Stadium

Friss hírek az Arsenal háza tájékán:

"Wenger elmondta, hogy nem viselte meg a csapatot a Bajnokok Ligájából való csalódást keltő kiesés.
Nem szabad magunkra engednünk őket. Ha jó teljesítménnyel rukkolunk elő, akkor megnyerhetjük a mérkőzést. A jó formánk és a harmadik helyre való koncentrációnk forog kockán."-eme szavakat az Arsenal vezetőedzője Arsène Wenger mondta.

Egy kis egészségügyi séta:

Arsène Wenger a következő hírekkel szolgálhatott a csapat egészségügyi állapotával kapcsolatban a Milan-meccset követően:

A Milan meccs utáni állapotról…
„Sokak kaptak kisebb rúgásokat, vannak horzsolások, de nem hinném, hogy akárki bizonyosan kiesett volna a hétfői meccsről, aki kezdett.”

Kieran Gibbsről…
„Meg kell még vizsgálnunk a lágyékát, de van esélye játszani.”

Theo Walcottról…
„A csípője sérült meg enyhén, elvileg rendben kell lennie addigra.”

Andre Santosról…
„Pénteken kezdheti meg a teljes értékű edzés végzését. Hétfőn még biztos nem lesz megfelelő állapotban, mert négy hónapig nem játszott, de nem tudom még, ezt majd később döntöm el. Majd meglátjuk, milyen állapotban lesz Gibbs.”

Aaron Ramseyről és Mikel Artetáról…
„Mindkettejüknek a keretben a helyük a jelen állapotuk szerint.”

Yossi Benayounról…
„Yossi csütörtökön állt ismét edzésbe, nem tudom, hogy hétfő estére készen fog-e állni.”

Forrás: Arsenal.com

Arsenal elképesztően bomba formában van. Van Persie gyakorlatilag helyzet híján is gólt, gólokat szerez meccsről-meccsre. Nemrégiben egy ötössel küldték melegebb éghajlatra azt a Spurst, akitől Colocciniék szintén egy ötöst kaptak pár hete, továbbá az Anfielden három helyzetből kettőt értékesítve lenyomták a 'Poolt, majd alig egy hete a Bajnokok Ligájában csaknem meglepték a négygólos előnnyel érkező AC Milant az Emirates-ben, hiszen 3-0-ra verték Ibráékat.

Newcastle:

Az idei szereplés még mindig várakozáson felülinek számít, és ezért iszonyat dicséret illeti a srácokat. Amivel leginkább baj van mostanság, és a velük szemben érzett pesszimizmus oka, az a csapat gyenge, kiszámítható és ötlettelen játéka. A Manchester United elleni 3-0 óta valami nagyon megváltozott a rossz irányba, és azt hiszem nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, ez nem az Arsenal ellen fog jó irányba megváltozni.

Keret:

Newcastle:

Kapusok:

1. Steve Harper
12. Rob Elliot
26. Tim Krul
33. Ole Soderberg

Védők:

2. Fabricio Coloccini
3. Davide Santon
6. Mike Williamson
12. Danny Simpson
16. Ryan Taylor
27. Steven Taylor
45. Tamas Kadar

Középpályások.

4. Yohan Cabaye
8. Danny Guthrie
10. Hatem Ben Arfa
13. Mehdi Abeid
14. James Perch
15. Dan Gosling
18. Jonas Gutierrez
22. Sylvain Marveaux
24. Cheick Tiote
31. Shane Ferguson

Csatárok:

9. Papiss Cisse
11. Peter Lovenkrands
19. Demba Ba
20. Leon Best
23. Shola Ameobi
25. Gabriel Obertan
28. Sam Ameobi
30. Nile Ranger

Arsenal:

Kapusok:

1. Manuel Almunia
13. Wojciech Szczesny
21. Lukasz Fabianski

Védők:

3. Bacary Sagna
4. Per Mertesacker
5. Thomas Vermaelen
6. Laurent Koscielny
11. Andre Santos
18. Sebastien Squillaci
20. Johan Djourou
25. Carl Jenkinson
28. Kieran Gibbs
49. Ignasi Miquel

Középpályások:

2. Abou Diaby
7. Tomas Rosicky
8. Mikel Arteta
16. Aaron Ramsey
17. Alexandre Song
19. Jack Wilshere
30. Yossi Benayoun
39. Francis Coquelin
40. Craig Eastmond
53. Oguzhan Ozyakup
56. Nicholas Yennaris
- Thomas Eisfeld

Csatárok:

9. Chu-Young Park
10. Robin Van Persie
14. Theo Walcott
15. Alex Oxlade-Chamberlain
27. Gervinho
29. Marouane Chamakh

Várható felállás: /nincs visszaigazolva/

Arsenal:

13. Wojciech Szczesny
3. Bacary Sagna
6. Laurent Koscielny
5. Thomas Vermaelen
28. Kieran Gibbs
8. Mikel Arteta
17. Alexandre Song
14. Theo Walcott
7. Tomas Rosicky
15. Alex Oxlade-Chamberlain
10. Robin van Persie

Newcastle:

26. Tim Krul
12. Danny Simpson
6. Mike Williamson
2. Fabricio Coloccini
3. Davide Santon
16. Ryan Taylor
4. Yohan Cabaye
24. Cheik Tioté
18. Jonas Gutiérrez
19. Demba Ba
9. Papiss Cisse

Akikre ma nem számíthatunk:

Arsenal:

19. Jack Wilshere
2. Abou Diaby
39. Francis Coquelin
4. Per Mertesacker
26. Emmanuel Frimpong
30. Yossi Benayoun
16. Aaron Ramsey
18. Sebastien Squillaci
11. Andre Santos

Newcastle:

27. Steven Taylor
22. Sylvain Marveaux
20. Leon Best
28. Sammy Ameobi
11. Peter Løvenkrands
30. Nile Ranger

Forrás: soccerfame.hu

Egy kis visszatekintés az egymás elleni mérkőzések eredményeire:

13.08.11 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
05.02.11 PRE Newcastle Arsenal 4 : 4
07.11.10 PRE Arsenal Newcastle 0 : 1
27.10.10 LIG Newcastle Arsenal 0 : 4
21.03.09 PRE Newcastle Arsenal 1 : 3
30.08.08 PRE Arsenal Newcastle 3 : 0
29.01.08 PRE Arsenal Newcastle 3 : 0
26.01.08 KUP Arsenal Newcastle 3 : 0
05.12.07 PRE Newcastle Arsenal 1 : 1
25.09.07 LIG Arsenal Newcastle 2 : 0
09.04.07 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
18.11.06 PRE Arsenal Newcastle 1 : 1
10.12.05 PRE Newcastle Arsenal 1 : 0
14.08.05 PRE Arsenal Newcastle 2 : 0
23.01.05 PRE Arsenal Newcastle 1 : 0
29.12.04 PRE Newcastle Arsenal 0 : 1
11.04.04 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
26.09.03 PRE Arsenal Newcastle 3 : 2
09.02.03 PRE Newcastle Arsenal 1 : 1
09.11.02 PRE Arsenal Newcastle 1 : 0
02.03.02 PRE Newcastle Arsenal 0 : 2
18.12.01 PRE Arsenal Newcastle 1 : 3
15.05.01 PRE Newcastle Arsenal 0 : 0
09.12.00 PRE Arsenal Newcastle 5 : 0
14.05.00 PRE Newcastle Arsenal 4 : 2
30.10.99 PRE Arsenal Newcastle 0 : 0
28.02.99 PRE Newcastle Arsenal 1 : 1
04.10.98 PRE Arsenal Newcastle 3 : 0

Ma az Ágyúsok sok góllal lepnek meg minket, a Sz@rkáknak még várni kell az újabb sikerre.

Tippem: Arsenal győzelem

Tippem: Arsenal győzelem

Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov 2012.03.16. 22:18:09

169 V 2,66 Sankt Etienne-Olympique Lyonnais
Franciaország Ligue 1 2011/12, 28ème journée
Kezdés: 2012.03.17 21:00 (20:45 fogadási határidő)
Helyszín: Stade Geoffroy-Guichard Sankt Etienne

A mostani futballhétvége nem szenved rangadók hiányától mivel nagyon izgalmas tartományi csaták és hagyományderbik rendeződnek le a hétvégén.
Ilyen például a horvát Vječni derbi azaz a dinamo zagreb-hajduk split csata amely a horvát labdarúgás legnagyobb derbije.Ilyen még a minden csaták anyja azaz a panathinaikos-olympiakos görög szupercsata.Nagyrangadó a rhone-des alpes tartományi derby amiről az írás is fog szólni.Azaz a sankt etienne-olympique lyonnais csata.ALIAS DERBY DU RHONE

Először szót ejtek az eddigi performanszról amit a két csapat leművelt 27 kolo alatt.
A hazai gárda sankt etienne nagyon jó szezont teljesít eddig,nagyon egybe olvadt a gárda és szépen csipegetik a pontocskákat amivel akár el is érhetik a harmadik dobogós helyet,és képviselhetik franciaországot a BL playoff szakaszában.
Holnap akár fel is ugorhatnak egy sikerrel,és egy kis lilleois assisttal mivel csak 1 pont a hátrány.Mivel a sanktnak 46 egysége van ami nagyon jó.20 alkalommal szereztek pontot,pontokat és csak 7 alkalomal szenvedtek vereséget.az összmérleg 13 győzelem,7 döntetlen és 7 vereség.
a 35 rúgott gól nem valami sok,de a kapott gól sem valami gyalázatos,abból 29 darab van.
de így is össze tudtak csinálni egy plusszos gólkülönbségi mutatót.
hazai pályán a sanktnak csak 3 veresége van,a többin nem hagyták el vesztesen a pályát.
13 hazai összbajnokin tehát 10 alkalommal pontot pontokat szereztek.a mérleg 7-3-3.
20 hazai rúgott gól,és 13 kapott gól.az 1+-os átlag mindkettőnél megvan.
legnagyobb siker otthon: St etienne-rennais 4-0
Legnagyobb döntetlen otthon: St etienne-montpellier 1-1
Legnagyobb vereség otthon: St etienne-lilleois 1-3

A vendég csapat lyon már nem büszkélkedhet annyira szép eredménnyel mint a sankt,a lyoniak szereplése inkább egy such a shame mint egy gyönyörű performansz.
A legrosszabb lyoni szereplés az elmúlt években.távol a dobogótól,távol még a negyedik helytől.a lyon jelenleg a hetedik helyen tanyázik ami egyenesen szégyen és gyalázat.
de a lyoniakat vígasztalhatja az a gondolat hogy a nyolcadik marseille több mint egy győzelmi egységtől van.számszerint 4 pontra.A lyoniaknak 43 pontjuk van ami 3 egységgel kevesebb mint a sankté,tehát egy esetleges vendég sikerrel nagyot léphetnének az orozslánok.
17 alkalommal szerzett pontot a lyon,10 alkalommal nem.ez az a mutató ami egyszerűen gyalázatos és nem méltó a lyon több mint 60 éves múltjára.ennyire sokszor a lyon még az előző években sem kapott ki az egész szezonban.tavaly csak 8 veresége volt a lyonnak,tehát egy negatív rekord már 27 kolo alatt megdőlt... ... ... ...
A 43 pontot a lyon 13 győzelemmel,4 döntetlennel és 10 vereséggel szedte össze.
43 rúgott gól.a támadógépezettel nagy baj nincs a lyonnál,de a védelemmel annál inkább mert a 35 bekapott gól az alsóházas csapatoknál szokás nem egy lyonnál.de ez a szégyen is megszületett.épphogy csak plusszos a gólmutató,számszerint +8
A lyon vendégségben gyalázatos,nagyon nem megy nekik lyonon kívül,így a lyon tábla szindróma gyakori jelenség a lyonnál,sajnos.
6 meccsen szereztek pontot,még 8 meccsen semmit.14 lejátszott bajnoki meccs alatt.
vereségből kétszerannyi van a lyonnak idegenben mint amennyi győzelme,így le lehet vonni hogy a lyonnak mindössze 4 darab idegen sikere van./köpés/ és még van kettő darab remízája a lyonnak.összvissz 14 megszerzett pont a 42-ből,a pontok harmadát tudták kicsikarni idegen földön,még a másik kettő harmadot otthagyták.
Legnagyobb idegen győzelem: Auxerre-Lyon 0-3
Legnagyobb idegen remíza: Marseille-Lyon 2-2
Legnagyobb idegen vereség: Nancy-Lyon 2-0

Amit le lehet szűrni:
A sankt jobban teljesít a bajnokságban.
A sankt otthon jobb,mint a lyon idegenben.
A sankt otthon több gólt rúgott,mint a lyon idegenben.
A sankt otthon kevesebb gólt kapott,mint a lyon idegenben.

Szomorú igazság hogy nagyon sok "mutatóban" jobb a sankt.hát hát... ...

Most írok a mostani szezon bajnokijáról ami őszkor történt és a lyon volt a pályaválasztója.
A meccs a bajnokság 12.fordulójában történt még 2011.10.29-én 16 fokos időben.Tehát az időjárással nem volt gond :D
a meccset stade gerlandban rendezték lyonban 38982 néző elött.tehát full teltház nem volt,de közönség az igen.
A meccs nagyon nagy csatát hozott,a csapatok sokáig állóháborút játszottak egymással ellen,nem találták az ellenszert arra hogy feltörjék a ketrecet.A félidőben gól nem született.A másodikban is nagyon sokáig még 0-0 volt a gerland eredmény kijelzőjén,de aztán a 82.percben a lyon megszerezte a vezetést a hazai gárdának.EMBERHÁTRÁNYBAN!!!!!
Hatalmas örömöt kiváltva a lyoni szurkolók között :D A gólt jimmy briand szerezte.nagyon megszenvedett a lyon,de dícséretes hogy emberhátrányban sikerült gólt rúgni.Aztán nemsokára jött a második lyoni gól is,yoann gourcuff vitte a lyont a mennyországba és pokolba a sankt etiennet akik elbukták a derby du rhone tartományi derbit.a 90+1-ben született a gól,ami teljesen megérdemelt volt.
A meccs irama nagyon hajtós volt,de sajnos erősen egyoldalú volt mivel a sanktnak 11 lövése volt,de abból csak 1 talált ketrecet.tehát a vendégek nagyon pontatlanok voltak.
a lyonnak 17 lövése volt,abból 8 talált ketrecet,abból 6 kihasználatlan maradt,de kettő bement szerencsére.a sankt sokat köszönhetett ruffier aki kiválóan védte a kaput,de a végére megtörték a hazaiak.

Most folytatom a két csapat előző bajnoki meccsével,azaz a két csapat milyen "fópróbát" tartott a 27.fordulóban.

A sankt etienne a 27.fordulóban idegenbeli kirándulást tett a valenciennes otthonában.
feszült hangulatú meccs volt a pályán.mivel piros lapokból csak egyel kevesebb esett mint ahány gól esett.a piroslapok száma 2 volt,így a gólok száma értelemszerűen 3 volt.
Az első féliőben gólok nem estek,így nagyon nem örülhettek a csapatok és a szurkolók azért hogy előnyben vannak.De piroslapból esett is ráadásul mind a kettő az első félidőben született.először a hazai csapat került hátrányba,már a 4.minúúútában YV1-be került a sankt,mivel carlos sanchez moreno a kiállítás sorsára került egy azonnali tarjeta rojával.
A sanktnak az emberelőnye csak fél óráig tartott,de az sem volt elég arra hogy előnyt szerezzenek.a sankt etienneből jean pascal mignot került a kiállítás sorsára,így 34 perc után 10V10-ben játszottak a csapatok.Az első gólig a 69.percig kellett várni,akkor a hazai csapat szerzett vezetést vincente aboubakar góljávaé,nem kis örömöt generálva a stadionban lévő nagy közönségnek.Az öröm mindössze 4 minúáig tartott,aubameyang egyenlített ki a 73.percben.ágyin-ágyin.de az igazi dráma csak ezután következett be mivel 4 perccel késöbb megfordította a sankt az eredményt bakary sako góljával.az előnyt megtartotta a sankt,így megnyerte ezt a nagyon parázs kiállításoktól hangos meccset.
az iram az elképesztő volt,16 alkalommal találták el a ketreceket a csapatok.a hazaiaknak 10,a vendégeknek 6 ketrecet talált lövésük volt.

A lyon az előző körben rangadót játszott a lilleois ellen.
Ez sem volt a legnyugodtabb bajnoki mérkőzés mivel itt is volt piros lap,de csak 1 darab.
Ezen a meccsen megfordultak a dolgok,az első félidőben dőlt el a meccs sorsa,a második félidőre nem ugorhattak fel a stadionban lévő szurkolók hogy gólt ünnepelyenek.
A vezetést a lyon szerezte meg alexandr Lacazette góljával a 12.percben.
Ez a gól hihetetlen örömöt váltott ki a lyoni szurkolóknál mivel nagyon kellett már a lyonnak az a gól.A lyon folytatta az attakot tovább és megduplázták az előnyt,még nagyobb örömöt kiváltva a szurkolók között a stadionban.Licha duplázta meg az előnyt a 38.percben.
De hogy legyen valami szomorú is az álomszép sztoriban a lyon összehozott egy tizenegyest a lilleoisnak,így feljöttek -1-re.de az állás már a második félidőben sem változott szerencsére,de a lilleois tolta az offot rendesen,főleg akkor amikor dejan lovren a kiállítás sorsára került a 71.minúútában.a horvát nagyon ideges volt a meccsen,látszott rajta hogy nagyon nincsen rendben.sajnos a bíró jogosan kiállította második sárgával,de a lyon az utolsó 20 percre emberhátrányban volt,és csak a szerencsének volt köszönhető hogy nem nyalt vissza a fagyi és nem egyenlített ki a lilleois.
Az iram itt jóval gyengébb volt mint a sankt meccsénél,inkább az állóháború és a férfias küzdelem dominált a mérkőzésen.összesen 7 alkalommal találták el a ketreceket az ellenfelek,a lyon 3 alkalommal,a lilleois 4 alkalommal.

MINDKETTŐ CSAPAT GYŐZELEMMEL FŐPRÓBÁZOTT A DERBY DU RHONERA :D

Most a két csapat formájáról.
A hazai csapat sankt etienne nagyon jó formában van.6 meccsükből csak 1 darabot veszítettek el,a többin sikerült pontot pontokat szerezni.A pontos mérleg 4 győzelem,1 döntetlen és 1 vereség.11 rúgott gól és 5 kapott.majdnem kettes rúgott gól átlag,és kevesebb mint egyes kapott gól átlag.Otthon 2 sikert és 1 vereséget szedtek össze.8 rúgott gól és 4 kapott.átlagban majdnem hármas rúgott gólátlag,és több mint 1-es kapott gólátlag.
a 18 megszerezhető pontból 13-at szedtek össze.
Legnagyobb győzelem: 19.Feb.AS de Saint Etienne-Stade Rennais FC 4:0
Legnagyobb döntetlen: 25.Feb.AJ Auxerre-AS de Saint Etienne 0:0
Legnagyobb vereség: 12.Mar Sankt Etienne-Évian TG 0:2

A vendég csapat lyon ugyanolyan **** formában van,mint amiben volt.sok pozitív fejlődést nem mutat a csapat,és fejlődés nélkül nehezen lehetne előremenni.
6 meccsből csak egyet nyertek meg.3 alkalommal szenvedtek vereséget,még 2 alkalommal játszottak remízát.rúgtak 9 gólt,és kaptak 12-őt.pontosan kettes kapott gólátlag,és másfeles rúgott gólátlag.nem valami bííztató.idegenben a lyon az előző 3 meccsén nem aratott győzelmet,2 alkalommal játszottak döntetlent,1 alkalommal szenvedtek vereséget.
2 gólra futotta a lyonnak,ez gyalázat.és 5 gólt kapott a csapat.idegenben hulladék a lyon a mostani formája alapján.a 18 megszerezhető pontból mindössze 5 darabot szedtek össze,és annyit vesztettek el mint amennyit a sankt etienne megszerzett.
Legnagyobb győzelem: 10.mar Lyon-Lille 2-1
Legnagyobb döntetlen: 25.feb Lyon-PSG 4-4
Legnagyobb vereség: 03.mar Nancy-Lyon 2-0

www.soccerway.com/national/france/ligue-1/2011-2012/regular-season/

Most jön a két csapat egymás elleni mérlege amikor a sankt etienne volt a pályaválasztó:
A két csapat eddig 48 alkalommal találkozott egymás ellen a Stade Geoffroy-Guichard stadionban sankt etienneben.
A sankt etienne több mint kétszer annyi meccset nyert meg mint amennyit a lyon.
Tehát a lyon nem igazán nyerni járt eddig a riválishoz,de azért 11 alkalommal tudtak nyerni.
az összmérleg 24 sankt győzelem,13 remíza és 11 lyon siker.
Az eddigi eredmények:

Les 48 derniers AS Saint-Etienne - Olympique Lyonnais
Les 48 derniersAS Saint-Etienne - Olympique LyonnaisDate Compétition Club domicile Logo Résultats Logo Club extérieur
26/10/2011 Coupe de la Ligue AS Saint-Etienne 1 - 2 Olympique Lyonnais
12/02/2011 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 4 Olympique Lyonnais
31/10/2009 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 1 Olympique Lyonnais
31/08/2008 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 1 Olympique Lyonnais
27/01/2008 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
03/03/2007 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 3 Olympique Lyonnais
11/12/2005 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 0 Olympique Lyonnais
03/10/2004 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 3 Olympique Lyonnais
06/09/2000 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 2 Olympique Lyonnais
10/11/1999 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
27/02/1996 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
23/09/1994 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
06/04/1994 Ligue 1 AS Saint-Etienne 3 - 0 Olympique Lyonnais
03/10/1992 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 0 Olympique Lyonnais
07/03/1992 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 2 Olympique Lyonnais
15/09/1990 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 1 Olympique Lyonnais
09/09/1989 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais
18/01/1986 Ligue 2 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais
29/09/1984 Ligue 2 AS Saint-Etienne 0 - 0 Olympique Lyonnais
30/01/1983 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais
12/09/1981 Ligue 1 AS Saint-Etienne 4 - 0 Olympique Lyonnais
22/02/1981 Ligue 1 AS Saint-Etienne 3 - 2 Olympique Lyonnais
01/03/1980 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 0 Olympique Lyonnais
17/12/1978 Ligue 1 AS Saint-Etienne 3 - 0 Olympique Lyonnais
22/01/1978 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais
15/10/1976 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
01/06/1976 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
01/11/1974 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais
19/04/1974 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 0 Olympique Lyonnais
07/10/1972 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
26/03/1972 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 1 Olympique Lyonnais
03/10/1970 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais
15/03/1970 Ligue 1 AS Saint-Etienne 6 - 0 Olympique Lyonnais
20/10/1968 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 1 Olympique Lyonnais
17/03/1968 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
19/03/1967 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 1 Olympique Lyonnais
06/03/1966 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 1 Olympique Lyonnais
25/10/1964 Ligue 1 AS Saint-Etienne 6 - 0 Olympique Lyonnais
16/02/1964 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 1 Olympique Lyonnais
15/10/1961 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 0 Olympique Lyonnais
09/04/1961 Ligue 1 AS Saint-Etienne 4 - 2 Olympique Lyonnais
18/10/1959 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 1 Olympique Lyonnais
10/05/1959 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 0 Olympique Lyonnais
03/11/1957 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 1 Olympique Lyonnais
10/02/1957 Ligue 1 AS Saint-Etienne 3 - 2 Olympique Lyonnais
02/10/1955 Ligue 1 AS Saint-Etienne 0 - 1 Olympique Lyonnais
28/11/1954 Ligue 1 AS Saint-Etienne 4 - 2 Olympique Lyonnais
23/03/1952 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 0 Olympique Lyonnais

Legnagyobb sankt siker:
25/10/1964 Ligue 1 AS Saint-Etienne 6 - 0 Olympique Lyonnais
ÉS 6-0 KETTŐ ALKALOMMAL VOLT,TEHÁT A LYON MÉG EGYSZER KIKAPOTT UGYANENNYIRE
Legnagyobb remíza:
06/09/2000 Ligue 1 AS Saint-Etienne 2 - 2 Olympique Lyonnais
Legnagyobb lyoni siker:
12/02/2011 Ligue 1 AS Saint-Etienne 1 - 4 Olympique Lyonnais

Remélem hogy holnap nem ismétlődik meg a 64-es történelem,mert az nagyon csúnya és végzetes lenne.de a 2011-es megismétlődhet nyugodtan,tökéletesen elégséges lenne nekem :D
Forrás: www.lfp.fr/ligue1/stats/as-saint-etienne/olympique-lyonnais#

Most jön a két csapat kerete:
Sankt Etienne:
Gardiens : Ruffier, Janot
Défenseurs : Brison, Ebondo, Ghoulam, Zouma, Marchal
Milieux : Batlles, Clément, Diomandé, Guilavogui, Perrin, Nicolita
Attaquants : Aubameyang, Kitambala, Sako, Gradel, Sinama-Pongolle,
Forrás: www.asse.fr/index.php?page=detail_actu&id=9030

Olympique Lyonnais:
19 joueurs retenus
Lloris, Vercoutre, Dabo, Réveillère, Cissokho, Umtiti, B.Koné, Cris, Fofana, Gonalons, Källström, Bastos, Ederson, Grenier, Pied, Lacazette, Briand, Lisandro, Gomis.
Forrás: www.olweb.fr/fr/Actualites-sportives/100005/En-bref/58876/Le-groupe-lyonnais

Most Folytatom a hiányzókkal:
Sankt Etienne sérültek: Soins / Entraînement : Lemoine, Alonso, Ravet, Nery, Andreu
Sankt Etienne eltiltottak: Suspendu : Mignot
Ebből nagyon fontos hiányzók: Lemoine,a középpályás 21 bajnokin lépett pályára,18 alkalommal kezdőként,3 alkalommal csereként.ALAPEMBERNEK SZÁMÍT,GÓLJA MÉG NINCS
Jean Pascal Mignot,a védőt az előző bajnokin kiállították,így a szövetség elmeszelte.
17 meccsen lépett eddig pályára,az összes meccsén kezdőként,1 gólja van.
ALAPEMBERNEK SZÁMÍT!

Lyon sérültek:
Reprise / Soins
Valverde, Mensah, Gourcuff. ugyanazok mint egy pár hete.ebből gour hiánya ami nagyon nagy érvágás,a középpályás játékára nagy szüksége lenne a lyonnak a derby du rhonenál.
Lyon eltiltottak:
Suspendu
Lovren.a horvátot kiállították az előző bajnokiján ahol nagyon frusztrált volt.a hiánya nagyon nagy érvágás,nemrég tért vissza a sérüléséből,és újra az oldalvonalon kívül kell lennie.

A források a belinkelt kereteknél vannak,külön megemlítve!

Most jönnek a lehetséges kezdőcsapatok:
Sankt:
Ruffier,Marchal,Ghoulam,Ebondo,Zouma-Batlles,Clément,Nicolita,Guilavogui-Aubameyang,Sako

Lyon:
Lloris-Revélliere,Cris,Cissokho,Bakary Koné-Kallström,Gonalons,Éderson,Bastos-Gomis,Lacazette/Licha

Most a játékvezetőről egy pár szót:
A játékvezető Lionel Jaffredo lesz.segítői Pierre Chevreux és Tugdual Philippe.
A negyedik játékvezető Sébastien Moreira lesz.
A spori eddig 12 bajnoki meccset vezetett ebben a szezonban.6 alkalommal született hazai siker,2 alkalommal döntetlen és 4 alkalommal vendég siker.tehát nem igazán dominálnak a remíízák a bíró munkássága alatt,annál inkább a hazai sikerek.
A sankt etiennenek még nem vezetett mérkőzést a bíró,a lyonnak már egy alkalommal igen.
az kedves emlék az oroszlánoknak mert megnyerték 3-1-re a bordó ellen hazai pályán.
Eddig 49 lapot osztott ki eddig a 12 meccsén,ez átlagban 4,083-as sárgalap/meccs arány.
Annyira nem nagy zsugás a bíró.legtöbb lapszám 7 darab sárgalap.
Piroslapot még nem húzott elő a bíró,tehát még a tarjeta rojat még egy alkalommal sem alkalmazta,és nem hozott senkit nagy hátrányba a mérkőzéseialatt.
A büntetők megítélése sem a specialitása mivel csak 1 tiziz ítélt meg addig.
Vendég csapat javára ítélte meg,amit a vendég gárda értékesített is.
holnap befújhat mégegyet a lyonnak,lehetne annyira áldott józsívű!
www.football-lineups.com/match/114772/

Most az időjárásról:
St etienne városára holnap szép napos idő fog várni,bár a nappali hőmérséklet nem lesz mallorcai melegségű,esőtől nem nagyon kell tartani a csapatoknak,és a stadionnak sem,így aligha fog elázni a talaj,max ha kap egy kis locsolást,hogy legyenek csúszkálódások a játékosoknak.
legalább lehet majd röhögni azon ha a bíró a nagy igyekezetében fenékre huppan.az mindig vicces tud lenni egy labdarúgó meccs során.
Mocsárbírkózás aligha várható a meccsen.de a férfias küzdelem garantált.

Akik játszhatják holnap a főszerepet:
Nagy párharcnak ígérkezik a gomis-aubameyang csata a csatárposztoknál.két nagyon jó képességű csatár,akik bármikor megvillanhatnak.aubameyang termelékenyebb jelenleg,de batefimbi gomis holnap megelőzheti aubameyangot.ehhez csak egynél több gólt kell rúgnia,mivel aubanak 1-el több gólja van.gomisnak 10 gólja van,aubanak 11 gólja van.
Izgis kis párharcnak ígérkezik :D

A holnapi napon lesz egy jubiláló ember.az ember nem más mint cris aki 300.meccsét fogja játszani a lyoni mezben a holnapi napon.szebb meccsen aligha jubilálhat egy lyoni játékos mint egy derby du rhone meccsen.216 bajnoki meccsen,56 ligues des champions meccsen és 27 kupameccsen lépett eddig pályára a lyonban.25 gólig jutott el védő létére.holnap lesz crisnek a 13.derby du rhone meccse.
VÁRHATÓAN A MECCS ELÖTT VALAMI VIRÁGOT FOG KAPNI A JUBILÁSA EMLÉKÉÜL!
A legenda holnap háromszázados lesz a lyonnál.

ÉS AMIÉRT LYONI SIKERT GONDOLOK!
A lyon számára ez a legfontosabb meccs,ez olyan a lyonnak mint a fradinál az újpest elleni derbi.ez rangadó,ennek nagy hagyományai vannak.Ezen a meccsen csak egy számít mindkettő csapatnál,itt a remíza elfogadhatatlan és szégyenteljes.ez afféle szent háború!
nagy presztízse van a mérkőzésnek,és holnap minden lyoninak úgy kell pályára lépnie a sankt stadionjában hogy mindent megtesznek a lyonért,és bizonyítják a hűséességüket a lyoni mezhez!
Nagyon bízok a lyonban,ezt a meccset meg kell nyerni,annak ellenére is hogy idegenbe megy a lyonnak.nem érdekel a lyon tábla szindróma,az sem érdekel hogy **** a lyon,holnap össze fogja magát kapni a lyon és nyerni fognak,mert ezt meg kell nyerni.becsületbeli ügy lesz a mérkőzés.
aki elbukik az szégyenbe esik.és csak egy csapat eshet szégyenbe holnap,mégpedig az ősi rivális sankt etienne.a zöld taknyok!

ALLEZ'OL! OLYMPIQUE LYONNAIS SINCE 2003...
>3 Олимпи́к Лионне
süti beállítások módosítása